Εγκαινιάζεται την Παρασκευή το "Εργαστήρι Ζωής" στον ΟΚΑΝΑ

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2014 22:50 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:25

Μια καινοτόμος δράση,  φιλοξενείται σε ένα ιστορικό κτίριο, που ανοίγει μετά από πολλά χρόνια τις πόρτες του και καλεί στον υπέροχο χώρο του τους Λαρισαίους, να γίνουν μια μεγάλη, δημιουργική συντροφιά.

Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου, ώρα 19.00, το Κέντρο Πρόληψης Λάρισας-Ο.ΚΑ.ΝΑ. «ΟΡΦΕΑΣ», καλεί όλους τους πολίτες του νομού μας να υποδεχθούμε και να αγκαλιάσουμε το  «Εργαστήρι Zωής», που εγκαινιάζεται  στο διατηρητέο νεοκλασικό κτίριο στην οδό Μανωλάκη 9.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «Έχουμε προετοιμάσει μια πανηγυρική εκδήλωση «εποχής», με νότες νοσταλγίας της παλιάς Λάρισας, με συμμετοχή κορυφαίων καλλιτεχνών του τόπου μας, έκθεση προϊόντων των παραγωγικών φορέων, μουσική και δρώμενα από παιδιά , με τη σύγχρονη τέχνη να συναντά την παράδοση και την Πρόληψη να ταξιδεύει μέσα από τα μονοπάτια του Πολιτισμού.

Στο «Εργαστήρι Ζωής», κατά τη διάρκεια των εγκαινίων  θα εκτεθούν έργα Λαρισαίων καλλιτεχνών, ζωγράφων και εικαστικών,  καθώς και έργα  του αείμνηστου μεγάλου φωτογράφου Τάκη Τλούπα.

Οι  επισκέπτες  θα έχουν επιπλέον τη δυνατότητα στο ισόγειο του κτιρίου να περιηγηθούν σε εκθέματα του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου, του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Γυναικών Αγ. Αναργύρων «Νοσταλ-γαία», του Συλλόγου Ανέργων «Ηλιαχτίδα», του Συλλόγου Γυναικών Αγ. Γεωργίου.

Παράλληλα, όλοι μαζί θα φωταγωγήσουμε το κτίριο σε μια τελετή ανάδειξης των ιδιαίτερων αρχιτεκτονικών στοιχείων του, με την μουσική υπόκρουση του μοναδικού σαξοφωνίστα Βασίλη Νίκου και του πιανίστα Βασίλη Γκέκα, που θα μας ταξιδέψουν στον υπέροχο κόσμο της παλιάς jazz μουσικής .

Ο μεγάλος Λαρισαίος μαέστρος Χρήστος Κτιστάκης με τους συνεργάτες του, θα παρουσιάσει αποσπάσματα από ελληνικές οπερέτες με τη Μαριά Ρουκά και τον Αστέριο Τσέτσιλα, των οποίων τα κοστούμια επιμελήθηκε η Ελένη Ψύρρα.

Χωρίς τα μικρά παιδιά, χωρίς τα μάτια της δικής τους ψυχής, ο κόσμος δεν θα ήταν ίδιος , γι’ αυτό θα  συμμετέχουμε στο κυνήγι της ευτυχίας μέσα από τη δημιουργική συνεργασία της σχολής χορού «Έκφραση» και του Συνεργείου Μουσικού Θεάτρου με την καλλιτεχνική επιμέλεια της  Δέσποινας   Μπουνίτση  και με πρωταγωνιστές 15 μικρούς ηθοποιούς που θα μας μάθουν να κοιτάζουμε «Έξω από το παράθυρο» .  

Οι «Βrazilentina“     θα μας κρατήσουν συντροφιά μέχρι το τέλος της βραδιάς με μουσικά ακούσματα από την Βραζιλία και την Αργεντινή.      

Η αυλή μας είναι πέτρινη… Οι καρέκλες μας ψάθινες και τα τραπέζια μας παλιού καφενείου. Τα κεράσματά μας παραδοσιακά λουκούμια, στραγάλια  και καφές στη χόβολη, τσίπουρο και κρασί Τυρνάβου και στο τέλος γλυκό του κουταλιού, χαλβάς Φαρσάλων, για την ωραία γεύση…

Ο χαλβάς φρεσκότατος,  γι’ αυτό και ο γνωστός χαλβαδοποιός των Φαρσάλων Αχιλλέας  Καραχάλιος  θα είναι μαζί μας και θα φτιάξει  μπροστά μας το μοναδικό αυτό προϊόν.

Είμαστε βέβαιοι ότι η μεγάλη έκπληξη της βραδιάς θα μας συγκινήσει όλους πολύ… Ερχεται από παλιά , αλλά μας πάει πολύ μακριά …

Υπενθυμίζουμε ειδικά στους γονείς  ότι πριν την έναρξη των εγκαινίων, στις  17:30 το απόγευμα μπροστά στο κτίριο θα υπάρχει παραδοσιακή άμαξα με άλογα και θα μεταφέρει δωρεάν τα μικρά και… μεγάλα παιδιά σε μια όμορφη βόλτα γύρω από την  πόλη.

Σας περιμένουμε να χαρούμε το παρόν, αλλά να ταξιδέψουμε παράλληλα πίσω στο χρόνο, στην παλιά Λάρισα, σε μια εκδήλωση εποχής, να ξανασυναντηθούμε, να γνωριστούμε, να χαρούμε και κυρίως να αισθανθούμε.

Είναι σπουδαίο να είμαστε εκεί ΟΛΟΙ.

Σπουδαιότερο ακόμη, να είμαστε ΜΑΖΙ…» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass