Μιλώντας με μία συγγραφέα

Η ΛΗΤΩ ΤΣΑΚΙΡΗ – ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2023 13:45

Στο 5ο Γυμνάσιο Λάρισας, στο πλαίσιο των σχεδίων δράσης του σχολείου «Όταν τα βιβλία συνομιλούν» και «Σχολική Βιβλιοθήκη: Χώρος πολιτισμού και δημιουργίας» και με στόχο την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας, κλήθηκε η παιδαγωγός - συγγραφέας Λητώ Τσακίρη Παπαθανασίου,

προκειμένου οι μαθητές κι οι μαθήτριες να γνωρίσουν μια συγγραφέα και να έχουν μαζί της μια ζωντανή συζήτηση. Η συγγραφέας συνάντησε τους μαθητές/-τριες του Α3 και Β6 τμήματος του σχολείου μας στον χώρο της βιβλιοθήκης και συνομίλησε μαζί τους για τη σημασία της φιλαναγνωσίας και την ενδυνάμωση που αυτή προσφέρει στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των παιδιών, στο κτίσιμο αρμονικών σχέσεων με τους γονείς και στην προστασία από τους κινδύνους του διαδικτύου. Στη συνέχεια και με ερέθισμα το βιβλίο της «Οι καλύτεροι γονείς του κόσμου», με βιωματικό και παιγνιώδη τρόπο, δούλεψε με τα παιδιά την αξία των οικογενειακών δεσμών, τη σημασία της επικοινωνίας με την οικογένεια, τους συμμαθητές και τους φίλους. Τόνισε τον ρόλο της προσφοράς και της ενσυναίσθησης στη ζωή τους, καθώς και την καταλυτική επίδραση στους δεσμούς που αναπτύσσουν σταδιακά τα παιδιά με τον κοινωνικό τους περίγυρο στο σχολείο και έξω από αυτόν, αλλά και στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους ως αυριανοί πολίτες. Η συγγραφέας, τέλος, έδωσε έμφαση στην ενδυνάμωση της αυτοεκτίμησης, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της ζωής και να γίνουν σωστοί αυριανοί ενεργοί πολίτες.
Το βιβλίο της κ. Τσακίρη Παπαθανασίου τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Με την ευκαιρία αυτήν οι μαθητές κι οι μαθήτριες ενημερώθηκαν παράλληλα για τον ρόλο του ομίλου στη στήριξη των αδύναμων πολιτών στη Νίκαια, στην Κόρινθο και τον Πειραιά, στον οποίο η παιδαγωγός είναι υπεύθυνη για το τμήμα των παιδιών. Οι μαθητές κι οι μαθήτριες ενθουσιάστηκαν και ανέλαβαν πρωτοβουλία να συνδράμουν τους συνομηλίκους τους που έχουν ανάγκη, στο πλαίσιο του ενός τρίτου σχεδίου δράσης που μετέχουν με τίτλο: «Ένα πιάτο φαγητό για όλους».
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί για τη δράση στη βιβλιοθήκη είναι οι: Δεληζώνα Ζωή, διευθύντρια, Κανάκη Βικτωρία, υποδιευθύντρια, Γουτούλη Ευαγγελία, Καρρά Αποστολία, Μπαζή Ντία, Τσιουραντάνης Βασίλης και Ντάκου Κερασία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass