Προθεσμία για τις 26 Μαΐου έλαβαν τα στελέχη του ΟΣΕ

ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΝΕΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ – ΙΤΑΛΟΙ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΗΣ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑΣ

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2023 14:00

Με τις καταθέσεις των τελευταίων -σε αυτήν τη φάση- μαρτύρων

συνεχίζεται σήμερα από τον εφέτη ανακριτή, Σωτ. Μπακαΐμη, η έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, όπου έχασαν τη ζωή τους 57 επιβαίνοντες. Χθες ενώπιον του κ. Μπακαΐμη εμφανίστηκαν τα τρία στελέχη του ΟΣΕ, σε βάρος των οποίων από τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, Σταμ. Δασκαλόπουλο, ασκήθηκε δίωξη για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος. Πρόκειται για τον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, Σπ. Πατέρα, τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, Αθ. Κοτταρά, και για τη διευθύντρια προσωπικού του ΟΣΕ, Στέλλα Κολιοπούλου, οι οποίοι κλήθηκαν σε απολογία με αφορμή τη μετάταξη του 59χρονου προφυλακισμένου στον ΟΣΕ και στην τοποθέτησή του στη συνέχεια στη θέση του σταθμάρχη, θέση που κατείχε το βράδυ της ανείπωτης τραγωδίας.
Ειδικότερα, τα δύο στελέχη του ΟΣΕ διώκονται, καθώς εισηγήθηκαν τη μετάταξη του 59χρονου στη θέση του σταθμάρχη, ενώ το όριο ηλικίας ήταν τα 47 έτη και ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ διώκεται γιατί ενέκρινε τη μετάταξη, με αποτέλεσμα ο άπειρος 59χρονος Σταθμάρχης, με προϋπηρεσία ελάχιστων μόλις ημερών, να αναλάβει καθήκοντα στο Σταθμαρχείο της Λάρισας. Τα τρία στελέχη, όπως αναμενόταν άλλωστε, ζήτησαν χθες και έλαβαν προθεσμία για τις 26 Μαΐου, προκειμένου να απολογηθούν. Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, ο κ. Μπακαΐμης έχει καλέσει να καταθέσουν μάρτυρες, μεταξύ των οποίων ο παραιτηθείς πρόεδρος της Επιτροπής European Traffic Control System (ETCS) της ΕΡΓΟΣΕ, Χρ. Κατσούλης, ο οποίος, αξίζει να σημειωθεί, είναι η δεύτερη φορά που καλείται και ενδεχομένως να καταθέσει και σήμερα. Σε εξέλιξη βρίσκονται, επίσης, και οι συναντήσεις του Εφέτη Ανακριτή με τους δικαστικούς πραγματογνώμονες, οι οποίοι αναμένεται να παραδώσουν το πόρισμα. Σημειώνεται πως στο μεταξύ ο κ. Μπακαΐμης ζήτησε από Ιταλούς ειδικούς να αποκρυπτογραφήσουν το καταγραφικό μηχάνημα της επιβατικής αμαξοστοιχίας.        

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass