Η 9η Μάη δείχνει τη δύναμη του λαού

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2023 14:02
Αντιπροσωπεία του Συλλόγου κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο του Αλκαζάρ Αντιπροσωπεία του Συλλόγου κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο του Αλκαζάρ

«Η 9η Μάη δείχνει τη δύναμη που διαθέτει ο λαός με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές»

τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος, Γ. Λαμπρούλης, μιλώντας χθες σε εκδήλωση που διοργάνωσαν το Παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και τα μέλη του Συλλόγου «Εμείς που σπουδάσαμε στον Σοσιαλισμό». Η εκδήλωση διοργανώθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση χθες, 78 χρόνων από την 9η Μάη 1945, ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών την ημέρα εκείνη που η ναζιστική Γερμανία υπέγραψε την άνευ όρων παράδοσή της ενόσω «ο Κόκκινος Στρατός της ΕΣΣΔ προελαύνοντας είχε απελευθερώσει τους ευρωπαϊκούς λαούς». Η εκδήλωση που έγινε στο Θέατρο Τεχνών Λάρισας άνοιξε με χαιρετισμούς που απηύθυναν εκ μέρους των διοργανωτών οι Θαν. Σερδένης και Θαν. Αθανασιάδης, με τον κ. Λαμπρούλη να σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «σήμερα παρά τα εκατομμύρια ευρώ που διατίθενται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να γιορτάζεται την 9η Μάη η λεγόμενη «Ημέρα της Ευρώπης», με σκοπό το ξαναγράψιμο της Ιστορίας και την ταύτιση φασισμού - κομμουνισμού, η επιδιωκόμενη υποβάθμιση και στρέβλωση της συμβολής των κομμουνιστών στην Αντιφασιστική Νίκη αποδεικνύεται ακατόρθωτη».
Γιαν να προσθέσει πως «απέναντι στον φασιστικό άξονα στάθηκαν εξαρχής και τελικά τον νίκησαν η ΕΣΣΔ, τα ανά τον κόσμο αντιστασιακά κινήματα, στα οποία πρωτοστάτησαν τα αντίστοιχα Κομμουνιστικά Κόμματα». Στην Ελλάδα πρωτοστάστησαν «το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ, η ΕΠΟΝ, οι άλλες ΕΑΜικές οργανώσεις με αιμοδότη και καθοδηγητή το ΚΚΕ». «Η 9η Μάη δείχνει τη δύναμη που διαθέτει ο λαός με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές. Είναι η καλύτερη απόδειξη του συνθήματος ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό με ΚΚΕ δυνατό» κατέληξε ο βουλευτής, καλώντας τους εργαζόμενους στις επικείμενες εκλογές «να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ».
Πριν την εκδήλωση, αντιπροσωπεία κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο της Αντιφασιστικής Νίκης στο πάρκο Αλκαζάρ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass