«Να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2023 15:08

Του Κώστα Γκιάστα

Υπό τους ήχους του τραγουδιού του Μάνου Λοΐζου «θα τον μεθύσουμε τον ήλιο»,

με φόντο το Α’ Αρχαίο Θέατρο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης έκανε λόγο για «καθαρό μήνυμα νίκης» του κόμματός του, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του προεκλογικής ομιλίας στη Λάρισα. Κάτι λιγότερο από δύο εβδομάδες για την εκλογική μάχη της 21ης Μαΐου μπροστά σε εκατοντάδες υποστηρικτές του αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητημάτων όπως είναι το δυστύχημα των Τεμπών, την αγωνία του αγροτικού κόσμου, τους συνταξιούχους, τους νέους, τη δικαιοσύνη, τον φασισμό, την υγεία.
«Να ξαναχτίσουμε μαζί την Ελλάδα και της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εθνικής αξιοπρέπειας» είπε καλώντας τον κόσμο να πάρει την υπόθεση της αναγέννησης στα χέρια του για τη μεγάλη νίκη και τη μεγάλη αλλαγή. Αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών είπε πως αντί να ακούσουμε ένα συγνώμη, ακούγαμε τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Βορίδη πως ήταν νόμιμη η μετάταξη του σταθμάρχη ενώ η επιτροπή είπε κάτι άλλο. «Ακούσατε κάποια συγνώμη γι’ αυτό;» είπε και αναφέρθηκε σε πορίσματα του παρελθόντος και την έλλειψη της τηλεδιοίκησης. Για το θέμα των δημόσιων νοσοκομείων δεσμεύτηκε πως «αν είμαστε κυβέρνηση δεν θα δείτε κομματικά παιδιά αλλά ανοιχτούς διεθνείς οικονομικούς διαγωνισμούς» για τη διοίκηση των νοσοκομείων, ξεκαθαρίζοντας πως «Θα μπούμε εμπόδιο στην ιδιωτικοποίηση της υγείας» και δεσμεύτηκε για «στελέχωση του ΕΣΥ με ισχυρά κίνητρα και ένταξη των υγειονομικών σε βαρέα και ανθυγιεινά».

ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Ένα μεγάλο τμήμα της ομιλίας του σχετιζόταν με αγροτικά ζητήματα αφού βρέθηκε στην καρδιά του θεσσαλικού κάμπου. «Στόχος μας είναι και τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας να μείνουν στο θεσσαλικό κάμπο για να έχουμε παραγωγή. Εμείς λέμε πως ο αγροτικός κόσμος είναι η ραχοκοκαλιά μας. Χρόνια τώρα μειώνεται ο αγροτικός πληθυσμός. Χάθηκε αγροτικό εισόδημα» και μίλησε για τις οφειλές, τις απειλές για κατασχέσεις, κόστος παραγωγής, ρεύμα, πετρέλαιο, λιπάσματα. «Η ΝΔ τι έκανε; Μόνο εφήμερα επιδόματα» και αναφέρθηκε στην καθυστέρηση της νέας ΚΑΠ, στην κακή εξέλιξη από την ψηφιακή μετάβαση και τις επιπτώσεις από τις καθυστερήσεις. Μίλησε για ανάγκη στήριξης ενεργειακών κοινοτήτων και την προτεραιότητα σε μικρά πάρκα που ανήκουν σε αγρότες και συνεταιρισμούς. Επίσης στάθηκε στο όραμα διασύνδεσης αγροτικού τομέα, κτηνοτροφίας, μεταποίησης και τουρισμού. «Οι ταξιδιώτες να γεύονται τα προϊόντα της Ελλάδας». Ακόμα στάθηκε στην ενίσχυση των συνεργατικών σχημάτων και την εκπαίδευση των νέων γεωργών μέσω σχολών και ινστιτούτων.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΝΕΟΙ, ΜΗΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ
Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στις συντάξεις υπογραμμίζοντας πως μιλάει για ένα νέο ΕΚΑΣ με στόχο την εξάλειψη των αδικιών και την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς.
Στο θέμα των νέων ζευγαριών είπε πως το δημογραφικό δεν λύνεται με επιδόματα κάνοντας μια πρόταση για ένα πρόγραμμα ενοικίου 15ετίας μέσω οικονομικής δεξαμενής, κάτι που εφαρμόζεται σε πολλά κράτη. Επίσης υποσχέθηκε να μη μείνει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακών σταθμών. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στα χρέη που καλπάζουν και έκανε λόγο για επαναφορά της προστασίας της πρώτης κατοικίας με σύγχρονα και αντικειμενικά κριτήρια. Για το θέμα των οφειλών υποσχέθηκε 120 δόσεις σε ΕΦΚΑ και Εφορία για όλους και μείωση στους συνεπείς. Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στο θέμα των νέων με αφορμή την ανακοίνωση των pass του κ. Μητσοτάκη καλώντας τους νέους να του γυρίσουν την πλάτη.

ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ, ΦΑΣΙΣΜΟΣ
Μιλώντας για το θέμα των υποκλοπών αναφέρθηκε εκτενώς σε όσα έγιναν το προηγούμενο διάστημα με τον ίδιο να έχει υπάρξει θύμα των καταστάσεων αυτών. Ακόμα είπε πως παρακολουθούσε ο κ. Μητσοτάκης και τους ίδιους τους συνεργάτες λέγοντας για τα σενάρια που φέρνουν το ΠΑΣΟΚ να συγκυβερνεί με τη ΝΔ μετά τις εκλογές. «Εδώ ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να συγκυβερνήσει με το κόμμα του. θα συγκυβερνήσει με το ΠΑΣΟΚ των δημοκρατικών αξιών;».
Στο θέμα της δικαιοσύνης είπε ότι «είναι το μεγάλο ζητούμενο» καθώς «υπάρχει απόγνωση. Δεν υπάρχει και δεν λειτουργεί» και πρόσθεσε «Πάμε να φτιάξουμε την ευρωπαϊκή χώρα του μέλλοντος. Στο κόμμα αυτό δεν θα υπάρχουν Πάτσηδες. Δεν θα γίνει κανένα φαινόμενο διαφθοράς ανεκτό. Μαζί θα αλλάξουμε όλα τα κακώς κείμενα». Ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε και για το θέμα της Χρυσής Αυγής και του φασισμού. «Το κόμμα που υμνεί τον Χίτλερ η θέση τους είναι στο σκοτάδι και στη φυλακή», όμως έθεσε και ερωτήματα μεταξύ των οποίων «γιατί ο κ. Μητσοτάκης επέτρεπε σ’ αυτούς να κάνουν εκστρατεία μέσα από τις φυλακές;» για να πει πως η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι να υπάρξει ένας νόμος που «θα τους εμποδίσει να συμμετέχουν στη δημοκρατία μας».


ΠΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑ: ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ
Ο κ. Ανδρουλάκης δεν άφησε ασχολίαστα τα συνθήματα του κ. Τσίπρα περί αλλαγών. «Η αγωνία τους δεν είναι πολιτική. Είναι προσωπική και είναι η αγωνία της καρέκλας. Είναι όμως μακριά από την αγωνία του ελληνικού νοικοκυριού. Η αλλαγή είναι χαραγμένη στο λαϊκό, υποσυνείδητο του λαού μας» είπε και μίλησε για το ΕΣΥ, τα πανεπιστήμια, την άρση των διακρίσεων προς τον άνθρωπο, την ένωση των Ελλήνων στη δεκαετία του ’80. «Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Τσίπρας πρέπει να καταλάβει πως δεν φτάνουν τα συνθήματα. Το έργο και η κοινωνική ρίζα είναι που μας κάνουν να διαφέρουμε από αυτούς».

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass