Σε Μελιβοία και Ανάβρα ο Απόστολος Πέκας

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2023 8:25

Συνεχίζοντας με εντατικούς ρυθμούς την προεκλογική του εκστρατεία

ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Απόστολος Πέκας, επισκέφθηκε διαδοχικά τη Μελιβοία και την Ανάβρα του Δήμου Αγιάς. Ο νεαρός πολιτικός μηχανικός είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με κατοίκους κάθε ηλικίας των συγκεκριμένων περιοχών, ακούγοντας τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες για τη δυσκολοβίωτη καθημερινότητά τους. Στη Μελιβοία, ο κ. Πέκας συναντήθηκε και με τον δήμαρχο Αγιάς, Αντώνη Γκουντάρα. Τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και κυρίως αυτά των μηλοπαραγωγών, των καστανοπαραγωγών και ευρύτερα των δενδροκαλλιεργητών βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων, όπως και το συνεπακόλουθο ζήτημα της ερήμωσης της υπαίθρου. Η εκτόξευση του κόστους παραγωγής σε δυσθεώρατα ύψη, σε συνδυασμό με την αδυναμία της πολιτείας να καλύψει έγκαιρα και δίκαια με αποζημιώσεις τις επαναλαμβανόμενες καταστροφές της παραγωγής τους, οδηγούν πολλούς αγρότες, όπως και κτηνοτρόφους να εγκαταλείψουν το επάγγελμα, αλλά και την περιοχή, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στα αστικά κέντρα ή και το εξωτερικό. Τεράστιο πρόβλημα στην καθημερινότητα των πολιτών είναι η ακρίβεια στον ενεργειακό τομέα, αλλά και στα είδη πρώτης ανάγκης, μια πραγματικότητα για την οποία η απερχόμενη κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει κάνει το πραγματικό για να την αντιμετωπίσει, αλλά αρκούμενη στα «ψίχουλα» των διάφορων pass, την καθιστά περισσότερο αφόρητη.
Η διαφθορά και η διαπλοκή του προηγούμενου διαστήματος, που κορυφώθηκε στις περιπτώσεις των υποκλοπών, αλλά και των διάφορων funds που λυμαίνονται τις περιουσίες του κόσμου με τη συνδρομή στελεχών της κυβερνητικής παράταξης, είναι ένα ακόμη ζήτημα αιχμής για τους πολίτες. Ο Απόστολος Πέκας τόνισε στις παρεμβάσεις του ότι τα διλήμματα μπροστά στην εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου είναι σαφή. Αλήθεια ή συγκάλυψη; Εντιμότητα ή διαφθορά; Δημοκρατία ή οικογενειοκρατία; Δικαιοσύνη για όλους ή προνόμια για λίγους; Οι κυβερνήσεις συνεργασίας προϋποθέτουν την προγραμματική σύγκλιση των κομμάτων. Οι πολίτες λοιπόν θα κληθούν να αποφασίσουν ανάμεσα σε μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας, σταθερότητας και μακράς πνοής και σε μια κυβέρνηση αλαζονείας, αδιαφάνειας, διασπάθισης δημόσιου χρήματος και αυταρχισμού.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass