«Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω - Πληρώσαμε ακριβά τους τυχοδιωκτισμούς ΣΥΡΙΖΑ»

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΜΑΝΔΡΑ, ΚΟΙΛΑΔΑ, ΛΟΥΤΡΟ, ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑΙ

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2023 8:30

«Συγκρίνετε το έργο μας την προηγούμενη τετραετία με τα έργα και ημέρες Τσίπρα και ταυτόχρονα την αξιοπιστία των προγραμμάτων μας. Και μόνον αυτό φθάνει για να κατανοήσει κάθε αντικειμενικός παρατηρητής τη χαώδη διαφορά που χωρίζει τις δύο προτάσεις, και τι συμφέρει στους πολίτες να επιλέξουν για την επόμενη ημέρα.

Από τη μία υπάρχει ένας ΣΥΡΙΖΑ, που η διακυβέρνησή του 2015-2019 σφραγίσθηκε από τυχοδιωκτισμούς, που παρ’ ολίγον να μας πετάξουν εκτός της ΕΕ, με ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο και με μια φοροκαταιγίδα άνευ προηγουμένου. Από την άλλη, στην τετραετία της Νέας Δημοκρατίας η χώρα όχι μόνον έμεινε όρθια εν μέσω αλλεπάλληλων εξωγενών κρίσεων, αλλά πέτυχε υψηλό ρυθμό ανάπτυξης, μείωση φορολογίας και μείωση της ανεργίας». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας σε κατοίκους της Μάνδρας, της Κοιλάδας, του Λουτρού, του Κουτσόχερου και του Ελευθεραί.
Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «ο κ. Τσίπρας τάζει τώρα “λαγούς με πετραχήλια”, σε ένα πρόγραμμα που απαιτεί ετησίως άνω των 20 δισεκατομμυρίων, και συνολικά 83 δισ., που θα κατέληγε σε μια νέα οικονομική κατάρρευση. Το πρόγραμμα της ΝΔ, από την άλλη, είναι πλήρως κοστολογημένο και σχεδιασμένο, ώστε να συνεχιστεί η αναπτυξιακή πορεία, με περαιτέρω μείωση φόρων, με αύξηση μισθών και συντάξεων, και κυρίως με δημιουργία νέων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας. Γι’ αυτό μπροστά στην κάλπη απαντούμε: Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω».
ΜΟΝΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Η ΝΔ
Ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρθηκε με συγκεκριμένα στοιχεία στις διαφορές της διακυβέρνησης ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι «ο ρυθμός οικονομικής μεγέθυνσης της ελληνικής οικονομίας ανήλθε σε 6,1% σε ετήσια βάση, υπερβαίνοντας σημαντικά το μέσο όρο της Ευρωζώνης που ήταν 3,5%), το δημόσιο χρέος μειώθηκε κατά 40 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ για πρώτη φορά το 2022 καταγράφηκε πρωτογενές πλεόνασμα παρά τις εξωγενείς κρίσεις και τα μέτρα στήριξης εργαζόμενων και επιχειρήσεων. Συνολικά ελήφθησαν μέτρα ύψους 57 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των έκτακτων κρίσεων. Παράλληλα, μειώθηκαν 50 φόροι, αλλά και οι ασφαλιστικές εισφορές.
Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ, στα χρόνια που είχε την εξουσία, επέβαλε 29 νέους φόρους, επιβαρύνοντας τους πολίτες με επιπλέον 7 δισ., αύξησε την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης και έριξε το αφορολόγητο σε μισθωτούς και συνταξιούχους.
Και μόνο αυτά αρκούν να αποδείξουν ποια είναι η αξιόπιστη επιλογή για την επόμενη τετραετία, ποια πρέπει να είναι η επιλογή στις κάλπες για ένα ελπιδοφόρο μέλλον, και αυτή δεν είναι άλλη από τη ΝΔ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass