ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ:

Το ΠΑΣΟΚ έδωσε και θα δώσει ξανά αξιοπρέπεια σε αγρότες - κτηνοτρόφους

Παρουσίασε προτάσεις του Κινήματος για τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα σε συναντήσεις σε Αγιά και Μελιβοία

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2023 8:30

«Το ΠΑΣΟΚ ήταν η παράταξη που κατάλαβε τη σημασία κάθε αγρότη, κάθε κτηνοτρόφου, κάθε παραγωγού για τη χώρα και του έδωσε αξιοπρέπεια. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αποκαταστήσει αυτήν την αξιοπρέπεια, ΠΑΣΟΚ και αγροτιά είναι ένα!» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Σωτήρης Βούλγαρης, παρουσιάζοντας τις προτάσεις του Κινήματος για τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα σε μαζικές συναντήσεις του με παραγωγούς και πολίτες σε Αγιά και Μελιβοία.


Σημειώνοντας πως οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τη στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής και των ανθρώπων της, βασικός άξονας για οποιαδήποτε μετεκλογική προγραμματική συμφωνία, περιλαμβάνουν τα εξής:
Μέτρα μείωσης του κόστους των αγροτικών εφοδίων, ζωοτροφών και καυσίμων. Μηδενισμός του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για την περίοδο της κρίσης. Προστασία της αγροτικής γης από τους πλειστηριασμούς. Καθιέρωση του αφορολόγητου και ακατάσχετου των επιδοτήσεων, αποζημιώσεων και ενισχύσεων των αγροτών και κτηνοτρόφων.
Στήριξη ενεργειακών κοινοτήτων μεταξύ αγροτών για παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ, με προτεραιότητα οργανισμούς άρδευσης και ομάδες παραγωγών. Επικαιροποίηση του Κανονισμού του ΕΛΓΑ για κάλυψη καταστροφών που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή. Επιτάχυνση των επενδύσεων από τα προγράμματα της νέας ΚΑΠ.
Κατάργηση της πολιτικής του επιλαχόντα δικαιούχου, μέσα από σωστό προγραμματισμό των πόρων. Πρόνοια για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και στέγασης των ξένων εργατών γης. Επέκταση των προξενείων στις χώρες προέλευσής τους. Αύξηση των ποσών του Ταμείου Ανάκαμψης που διατίθενται στον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό της αγροτικής παραγωγής και την αναδιάρθρωση καλλιεργειών χαμηλής απόδοσης.
Δημιουργία Γεωργικών Σχολών, μετά το Λύκειο, για τη σύγχρονη εκπαίδευση των αγροτών. Κίνητρα για την απασχόληση νέων ανθρώπων στην πρωτογενή παραγωγή. Με μείωση της φορολογίας τους και δωρεάν παραχώρηση δημόσιας γης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass