Ε. ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ:

Οξύτατη η απειλή της έμφυλης βίας στην Ελλάδα

«ΑΙΣΘΗΤΗ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΡΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ» - ΚΟΚΚΑΛΗΣ: ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2023 13:18

Τις ευρωπαϊκές πολιτικές για την ενδυνάμωση των γυναικών και το έργο της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την εξάλειψη των έμφυλων διακρίσεων και της ενδοοικογενειακής βίας παρουσίασε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Έλενα Κουντουρά, στο πλαίσιο εκδήλωσης που έγινε χθες

στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας με τίτλο «Δίνουμε στην πράξη τον λόγο στις γυναίκες» και με πρωτοβουλία του βουλευτή κ. Βασίλη Κόκκαλη.
Η κ. Κουντουρά αναφέρθηκε στη σχέση της φτώχειας με την έμφυλη βία και όσον αφορά την Ελλάδα άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση για την έλλειψη κοινωνικών πολιτικών και επαρκών πόρων στήριξης των γυναικών και παιδιών θυμάτων έμφυλης βίας.
Όπως τόνισε, η αντιμετώπιση της έμφυλης βίας είναι στην πραγματικότητα ζήτημα ισχυρής πολιτικής βούλησης, η οποία δυστυχώς λείπει από τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση.
«Οι ανάγκες των γυναικών και παιδιών θυμάτων έμφυλης βίας, δεν στηρίζονται με επαρκείς πολιτικές και πόρους. Δεν υπάρχουν επαρκείς δομές και υπηρεσίες υποστήριξης γυναικών και παιδιών θυμάτων, η στήριξη στις μονογονεϊκές οικογένειες είναι ελλιπής, τα μέτρα που λαμβάνονται είναι αποσπασματικά, και απουσιάζει σχεδόν ολοκληρωτικά η χρηματοδότηση και από το Ταμείο Ανάκαμψης και από τον εθνικό προϋπολογισμό για τη δημιουργία επαρκών κοινωνικών δομών για τη στήριξη και προστασία των πιο ευάλωτων ομάδων και πολιτών, στους οποίους συγκαταλέγονται και τα θύματα βίας.
Είναι σημαντικό οι πολιτικές να είναι ανθρωποκεντρικές, να στηρίζουν την κοινωνία, τους ευάλωτους και τους πολλούς, αντί να ενισχύουν τους λίγους και ισχυρούς όπως συμβαίνει σήμερα. Η Πολιτεία πρέπει να είναι σε διαρκή εγρήγορση και να συνδέσει την έμφυλη διάσταση συντονισμένα και οριζόντια με όλες τις υπόλοιπες πολιτικές, για την οικονομία, την εργασία, το κοινωνικό κράτος, το περιβάλλον, την ψηφιακή και πράσινη μετάβαση. Και είναι χρέος της να εξασφαλίσει τους αναγκαίους πόρους, εθνικούς και ευρωπαϊκούς, για την ενδυνάμωση των γυναικών» κατέληξε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΚΚΑΛΗΣ
Στον χαιρετισμό του ο κ. Βασίλης Κόκκαλης τόνισε πως οι πολιτικοί οφείλουμε να επικροτούμε και να επιβεβαιώνουμε τον ρόλο της γυναίκας. Οφείλουμε να συνάψουμε ένα συμβόλαιο ειδικής πρόνοιας και μέριμνας για τη γυναίκα, να δημιουργήσουμε ένα πολιτικό δίχτυ προστασίας για τις γυναίκες. Ως ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. δεσμευόμαστε για δικαιοσύνη παντού! Υπάρχει όμως δικαιοσύνη χωρίς ουσιαστική ισότητα, χωρίς προστασία της μητρότητας, της οικογένειας, χωρίς μέτρα ισορροπίας ώστε η γυναίκα να εναρμονίζει με ισορροπία την επαγγελματική και οικογενειακή ζωή;»
Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας κ. Άννυ Ψάρα και η δικηγόρος και επιστημονικός συνεργάτης της Βουλής κ. Νικολέττα Μπουρνόβα. Ομιλήτριες στην εκδήλωση ήταν επίσης το μέλος της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας κ. Σταυρούλα Δάσσιου, η αγροτοκτηνοτρόφος, φοιτήτρια Γεωπονίας και Αγροτεχνολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Σοφία Κατσίκα και η καλλιτεχνική διευθύντρια του Θεσσαλικού Θεάτρου κ. Κυριακή Σπανού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass