Σε κοινωνικές υπηρεσίες - δομές του Δήμου Λαρισαίων και στο ΙΝΚΑ ο Απόστολος Πέκας

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2023 8:00

Συνεχίζοντας με εντατικούς ρυθμούς την περιοδεία του, ο Απόστολος Πέκας, υπ. βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., επισκέφτηκε τις κοινωνικές υπηρεσίες και δομές του Δήμου Λαρισαίων, ενώ συναντήθηκε και με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Καταναλωτών Θεσσαλίας.


Όπως επισημαίνει ο κ. Πέκας, «με τις πολιτικές που ακολουθεί η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η ελληνική κοινωνία, το ελληνικό νοικοκυριό, έχει ήδη φτωχοποιηθεί». Για τον λόγο αυτόν, θεωρεί ιδιαίτερα κομβικό τον ρόλο που επιτελούν οι κοινωνικές δομές του Δήμου Λαρισαίων, σε μια γενικότερα δύσκολη συγκυρία, καθώς ανακουφίζουν αποτελεσματικά πολλά νοικοκυριά της ευρύτερης περιοχής.
Παράλληλα, ο νεαρός πολιτικός μηχανικός απευθύνει κάλεσμα προς τους Λαρισαίους και τις Λαρισαίες να συνεχίζουν να ενισχύουν την προσπάθεια του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Ο Απόστολος Πέκας σημειώνει ότι «απέναντι σε μια αβίωτη πραγματικότητα που έχει δημιουργήσει η χειρότερη Κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αντιτάσσει την προοδευτική δημοκρατική διακυβέρνηση, με ένα πρόγραμμα για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας. Κεντρικό ρόλο έχει η αύξηση των μισθών, που μπορεί να γίνει κινητήρας βιώσιμης ανάπτυξης, αν συνοδευτεί από τη χρηματοδότηση της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας και την υποστήριξη της έρευνας και της καινοτομίας σε όλα τα πεδία της οικονομίας, από την πρωτογενή και τη δευτερογενή παραγωγή μέχρι τις υπηρεσίες». Στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο κ. Πέκας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με το Ινστιτούτου Καταναλωτών Θεσσαλίας και να συζητήσει για τα προβλήματα που ταλανίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά, για τον προγραμματισμό των δράσεων του ΙΝ.ΚΑ. το επόμενο διάστημα, ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες για τα δικαιώματά τους, καθώς και για τον τρόπο διεκδίκησής τους.
«Η περίπτωση των διάφορων «καλαθιών», αποδείχθηκε ένα φιάσκο για την Κυβέρνηση που εξυπηρετεί αποκλειστικά επικοινωνιακούς σκοπούς, καθώς σε καμία περίπτωση δεν βάζουν φρένο στο κύμα αισχροκέρδειας που δέχεται η κοινωνία», αναφέρει ο Απόστολος Πέκας, τονίζοντας ότι «η μεγάλη αγωνία των καταναλωτών είναι οι υπέρογκες χρεώσεις σε λογαριασμούς του ρεύματος και του αερίου, που είναι αδύνατον να εξοφληθούν, σε συνδυασμό, με τη συνεχιζόμενη ακρίβεια στα βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης». Με την προοδευτική Κυβέρνηση που θα έχει βασικό της κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., οι πολίτες θα έχουν μια Κυβέρνηση που θα εργάζεται για την ανακούφιση των προβλημάτων τους, θα ρυθμίζει τα χρέη τους, θα μειώσει τις ανισότητες και την αδικία, θα αυξήσει το εισόδημά τους, θα μειώσει τους λογαριασμούς, αλλά και τη φορολογία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass