Ετοιμάζονται να πάρουν τα βουνά!

* Η ΟΡΕΙΒΑΤΙΣΣΑ ΝΑΤΑΣΑ ΠΑΤΙΡΑΚΗ ΚΑΙ Η ΑΓΛΑΪΑ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΟΤΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ * ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΜΑΪΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΙΣΣΑΒΟ

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2023 13:00

Όταν η ψυχή θέλει το σώμα, μπορεί να τα καταφέρει... Όταν το σώμα δεν μπορεί να ανταποκριθεί, υπάρχουν οι φίλοι! Μια τέτοια ιερή φιλία συνδέει την ορειβάτισσα Νατάσα Πατιράκη και την πρόεδρο του Συλλόγου Παραπληγικών Δράμας Αγλαΐα Κατσιγιάννη, που βάζουν στόχους και τους καταφέρνουν.

Το αεικίνητο δίδυμο, αφού έτρεξε μαζί τον νυχτερινό ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης, με το ειδικό ποδήλατο που στο μπροστινό του μέρος φιλοξενεί αμαξίδιο, πριν λίγες μέρες έτρεξε στον Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης και τώρα ετοιμάζεται να πάρει τα βουνά και πιο συγκεκριμένα στα τέλη Μαΐου οι δύο φίλες ετοιμάζουν κοινή ανάβαση στην κορυφή του Κισσάβου! Η μισή Δραμινή και μισή Λαρισαία Νατάσα Πατιράκη μπορεί να έχει ανέβει στο Κιλιμάντζαρο, στα Ιμαλάια, αλλά η μεγαλύτερή της ικανοποίηση έρχεται όταν μπορεί να μοιραστεί την εμπειρία της ανάβασης με τη φίλη της, που λόγω της αναπηρίας της ήταν άπιαστο όνειρο, όχι πια όμως. Μιλώντας στην «Ε» για τα σχέδιά της, η Νατάσα λέει πως υπάρχει ενθουσιασμός από όλους όσοι θα συμμετάσχουν στην ανάβαση και η ίδια το απολαμβάνει ιδιαίτερα, καθώς το ζει μαζί με τη φίλη τους. Πίσω, όμως, από τη φιλική διάθεση υπάρχει και ένας στόχος μήνυμα. «Τρέχουμε γιατί θέλουμε να καθιερωθεί ο θεσμός του προσωπικού βοηθού στα άτομα με αναπηρίες» λέει η Νατάσα. Μετά τον Κίσσαβο, επόμενος στόχος είναι να τρέξουν στον αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, στον Μαραθώνιο Αρκαλοχωρίου στην Κρήτη και κάποια στιγμή να βγουν και εκτός συνόρων. «Έχουμε συνοδοιπόρους, ανθρώπους που μας στηρίζουν, καλούς φίλους και πιστεύω ότι θα πετύχουμε όλους τους στόχους μας» συμπληρώνει. Η Αγλαΐα Κατσιγιάννη λέει, πάντως, πως ως άτομο με κινητική αναπηρία από μικρή ηλικία έχει μάθει να «ανεβαίνει βουνά» για να διεκδικήσει το αυτονόητο, μια αξιοπρεπή καθημερινότητα. Η ανάβαση σε ένα πραγματικό βουνό, η κατάκτηση μιας πραγματικής κορυφής, ήταν πάντα ένα άπιαστο όνειρο για εκείνη, εντελώς εκτός της ζώνης των δράσεων και σκέψεών της. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη διοργανωτική ικανότητα της φίλης της Νατάσας και νιώθει σιγουριά ότι όλοι μαζί θα γίνουν μία ψυχή και θα φτάσουν με χαμόγελα στην κορυφή! Η ανάβαση, η διαδρομή, η συν(γ)κίνηση, η ενσυναίσθηση... είναι γένους θηλυκού! Η ιδέα, η προσπάθεια, η ομάδα, η πίστη, η θέληση, η υπομονή, η επιμονή, η δύναμη... είναι γένους θηλυκού!
Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass