Παρέμβαση Δήμου Τεμπών για τους καλλιεργητές ακτινιδίου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΕΛΓΑ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2023 14:35

Λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες των παραγωγών ακτινιδίου της ευρύτερης περιοχής της Δ.Ε. Κάτω Ολύμπου, ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης απέστειλε επιστολή προς το Υποκατάστημα ΕΛΓΑ Λάρισας και στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Λάρισας και ενημέρωσε για τη διαφαινόμενη μέχρι στιγμής μειωμένη παραγωγή ακτινιδίου λόγω ακαρπίας, οφειλόμενη στις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τους χειμερινούς μήνες, επηρεάζοντας δυσμενώς την έκπτυξη ανθοφόρων οφθαλμών, με συνέπεια στο εγγύς μέλλον να υπάρξει σημαντικό πλήγμα στο εισόδημα των παραγωγών, καθώς αποτελεί μία από τις πιο προσοδοφόρες καλλιέργειες του Δήμου μας.


Μέσω της επιστολής ζητά το συντομότερο δυνατό, να προσδιοριστούν τα αίτια και πιθανή αντιμετώπισή τους και να εξαντληθεί κάθε ενδεχόμενο χορήγησης αποζημίωσης από την εθνική ή ευρωπαϊκή νομοθεσία (ΚΟΕ ή De minimis), λόγω του ότι η καλλιέργεια του ακτινιδίου αποτελεί βασική πηγή εισοδήματος για τους καλλιεργητές της ευρύτερης περιοχής της Δ.Ε. Κάτω Ολύμπου και μονοκαλλιέργεια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass