Ανταλλαγή εκπαιδευτικών επισκέψεων

ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ 32ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΩΝ ΚΑΝΑΡΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2023 15:22

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+, «Olive the daughter of the sun»,

στο 32ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας συνεχίστηκαν οι κινητικότητες των εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί Στεργιούλη Κατερίνα και Χρυσομάλλου Μαρία, συνοδευόμενες από τη δ/ντρια του 32ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, Μποντικούλη Ευανθία, επισκέφθηκαν από 18-21/4/2023 το ICCPSANISI DRO στο GALDAR του GRANCANARIA. Ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου και στον κήπο του, γνώρισαν την ιστορία και τα αξιοθέατα του τόπου και παρακολούθησαν δράσεις στη βιβλιοθήκη από τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στο πρόγραμμα υγιεινής διατροφής και στο Μουσείο Μαφάλντα που δημιουργήθηκε από τα παιδιά του σχολείου.
Στη συνέχεια, ακολούθησε η μετακίνηση των εκπ/κών Maria Lourdes (Διευθύντρια του Σχολείου) και Oskar Diaz Viera στο 32ο Δημοτικό. Μετά τη θερμή υποδοχή με παραδοσιακούς χορούς του τόπου μας και τραγούδια σχετικά με το θέμα του προγράμματος, ένα δέντρο ελιάς φυτεύτηκε στην αυλή του σχολείου για να θυμίζει τη συνεργασία με το σχολείο των Κανάριων Νήσων στο πέρασμα των χρόνων.
Τις υπόλοιπες ημέρες οι συνεργάτες μας ξεναγήθηκαν στις αίθουσες και τους χώρους του σχολείου, παρακολούθησαν παράσταση Καραγκιόζη με τίτλο: «Φυτέψτε παντού ελιές». Ακολούθησε υγιεινή διατροφή με παρασκευή ελαιόψωμου από μαθητές και μαθήτριες της Β’ τάξης.
Η ξενάγηση στην πόλη, στα αξιοθέατα και στο Λαογραφικό Μουσείο ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για τους επισκέπτες. Η συνεργασία, η αλληλεπίδραση και η ανταλλαγή πρακτικών μεταξύ των εκπ/κών ήταν ο στόχος όλων αυτών των μετακινήσεων, που επιτεύχθηκε στον μέγιστο βαθμό.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass