Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2023 14:18

Με τη συμμετοχή του Δήμου Τυρνάβου η άσκηση «ΠΥΡΣΟΣ 2023»

Στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών ενεργειών με σκοπό την καλύτερη

προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο έτους 2023, διεξήχθη χθες, με μέριμνα του Πυροσβεστικού Σώματος, Άσκηση επί Χάρτου με την κωδική ονομασία «Πυρσός 2023». Η άσκηση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας και τον Δήμο Τυρνάβου εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Κων. Χρυσοβέργης.

 

 Δέηση υπέρ πεσόντων αεροπόρων της 337 Μ.
Επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των πεσόντων Αεροπόρων της 337 Μοίρας της 110 Πτέρυγας Μάχης θα τελεσθεί στην Ανατολή του Δήμου Αγιάς την ερχόμενη Πέμπτη 11 Μαΐου, στις 11 το πρωί. Η δέηση θα γίνει παρουσία του αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, αντιπτεράρχου Γ. Φασούλα.


Εκλογές στην Ενωση Αναπήρων Στρατιωτικών
Εκλογές θα πραγματοποιηθούν στην Ένωση Αναπήρων και Θυμάτων Στρατιωτικών Νόμου 1370/44, Νομού Λάρισας, το Σάββατο 20 Μαΐου, στις 10 το πρωί. Οι εκλογές που θα γίνουν για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. θα πραγματοποιηθούν στα γραφεία της Ένωσης, που βρίσκονται στην Παπαναστασίου 33 Α’, στον δεύτερο όροφο. Τηλέφωνο επικοινωνίας για όσους/-ες ενδιαφέρονται: 6977-463.528.


Εγκαινιάζει το Μουσείο Σίτου η Μέλισσα Κίκιζας
Στο εργοστασιακό συγκρότημα Μέλισσα Κίκιζας (5ο χλμ. Λάρισας – Φαρσάλων) θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 9 Μαΐου και ώρα 18.30 ο εορτασμός των 10 ετών λειτουργίας της Ακαδημίας Σίτου, αλλά και τα εγκαίνια του νεοσυσταθέντος Μουσείου Σίτου.


Ομιλία για την τραγωδία των Τεμπών

Ομιλία της συγγραφέως Αικατερίνης Πετροπούλου και του δικηγόρου Αστερίου Χατζημίχου με θέμα «Κώμα, κόμμα ή κόμα; - Τα θύματα των Τεμπών» θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Δευτέρα 8 Μαΐου, στις 7 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο «Κλου», στη Λάρισα. Συντονίζει η πρόεδρος της ΕΛΟΣΥΛ Δήμητρα Μπαρδάνη. Είσοδος ελεύθερη.


Εορτασμός της λήξης Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων Εορτασμού της Ημέρας Λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τρίτη 9 Μαΐου στη Λάρισα. Ειδικότερα, στις 10.00 θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων από Ανώτατες Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές, πολιτικά κόμματα, εκπροσώπους των αντιστασιακών οργανώσεων και τις πολιτικές νεολαίες, καθώς και απ’ όποιον/-α εκπρόσωπο νομικού προσώπου ή άλλου φορέα θελήσει να τιμήσει την εορτή αυτή. Θα ακολουθήσει σιγή ενός λεπτού και η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

 

 Αύριο η Συνέλευση της Π.ΟΜ.Α.μεΑ.

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Π.ΟΜ.Α.μεΑ.) Θεσσαλίας θα διενεργήσει την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση αύριο Κυριακή 7 Μαΐου, στις 10 το πρωί, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Domotel Xenia Volos». Αντικείμενο της Γενικής Συνέλευσης, πέραν από την έγκριση των πεπραγμένων και των οικονομικών στοιχείων, θα είναι η χάραξη της στρατηγικής του αναπηρικού κινήματος για το τρέχον έτος, η ανάδειξη προβλημάτων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο που ταλανίζουν τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους.

 

 Αιμοδοσία του Συλλόγου Δασκάλων στο 6ο Δημοτικό

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» θα πραγματοποιήσει την τακτική αιμοδοσία των μελών του την ερχόμενη Tετάρτη 10 Μαΐου και από ώρα 9 π.μ. έως 12:30 μ., στον χώρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας (Πλησίον Γεν. Νοσοκομείο Λάρισας).


Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγ. Χριστοφόρου

Μεθαύριο Δευτέρα 8 Μαΐου το απόγευμα και ώρα 18:30 θα ψαλεί μέγας Εσπερινός, καθώς επίσης και την Τρίτη 9 Μαΐου το πρωί και ώρα 07:30 θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας στο εκκλησάκι του Αγίου Χριστοφόρου στο αμαξοστάσιο του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας (όπισθεν γηπέδου Αλκαζάρ, θέση Σκοπευτηρίου).

 

Αιμοδοσία Κοινοτήτων Λάρισας

Από σήμερα έως και τη Δευτέρα 8 Μαΐου οι Δημοτικές Κοινότητες Λάρισας διοργανώνουν στην Κεντρική πλατεία Λάρισας αιμοδοσία από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και απευθύνουν κάλεσμα στους πολίτες. Η αιμοδοσία πραγματοποιείται για την ενίσχυση της Τράπεζα Αίματος των Κοινοτήτων, που βοηθούν τον συνάνθρωπο σε κάθε περίπτωση.

 

Εκδήλωση Εκπαιδευτικών Αγγλικής

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ν. Λάρισας οργανώνει εκδήλωση με θέμα «Όλα αλλάζουν όταν εμείς αλλάζουμε: Η περίπτωση του Προγράμματος ΕΑΝ για την εισαγωγή της Αγγλικής γλώσσας στην Προσχολική Εκπαίδευση» και ομιλήτρια τη δρ. Θωμαή Αλεξίου. Η εκδήλωση θα γίνει σήμερα Σάββατο 6 Μαΐου, στις 5-7 μ.μ., στο 3ο Γενικό Λύκειο Λάρισας (Τέρμα Καρδίτσης - Είσοδος από Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης). Η είσοδος για τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη είναι δωρεάν.

 

Πανηγυρίζει η Ι.Μ. Αγ. Ιωάννου Θεολόγου στο Ζάρκο

Η Ιερά Μονή Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου – Ζάρκου πανηγυρίζει τη μνήμη του προστάτη Αγίου της, στις 8 Μαΐου. Αύριο Κυριακή 7 Μαΐου, στις 18.30, θα ψαλεί μέγας πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα. Μεθαύριο Δευτέρα 8 Μαΐου, από τις 7 έως και τις 10 π.μ., θα ψαλεί Όρθρος και θα τελεσθεί αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 18.00, θα ψαλεί Εσπερινός και παράκληση στον Άγιο.

 

Σήμερα η εκδήλωση της «ΝΙΚΗΣ»

Ανοιχτή εκδήλωση στη Λάρισα διοργανώνει το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα «ΝΙΚΗ». Η εκδήλωση θα γίνει σήμερα Σάββατο 6 Μαΐου, στις 8 μ.μ., στο Ξενοδοχείο «Μετροπόλ». Ομιλητές θα είναι ο πρόεδρος της «ΝΙΚΗΣ» Δημήτριος Νατσιός (δάσκαλος-θεολόγος-συγγραφέας), καθώς και τα στελέχη της στον Ν. Λάρισας Γεώργιος Δασκαλούλης, νομικός, Βασιλική Ζιάκα, εκπαιδευτικός και Γεώργιος Ριζάκης, ηλεκτρολόγος μηχανικός.

 

Τιμάται ο Αγ. Γεώργιος των Γ.Ο.Χ.

Το Σάββατο 23 Απριλίου με το παλαιό ημερολόγιο (σήμερα Σάββατο 6 Μαΐου με το νέο) στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γ.Ο.Χ. στους Αγίους Αναργύρους του Δήμου Κιλελέρ, στις 7.30 το πρωί, χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φθιωτιδης κ. Ιγνατίου, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας της θα ακολουθήσει η περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου και θα ακολουθήσει γεύμα στους παρευρισκόμενους πιστούς. 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass