Εισαγγελική έρευνα για τον ξυλοδαρμό αλλοδαπού εργάτη

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2023 14:00

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα με αφορμή τον ξυλοδαρμό 40χρονου

αλλοδαπού εργάτη σε ποιμνιοστάσιο χωριού των Φαρσάλων, παρήγγειλε χθες ο διευθύνων την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας, Απ. Τζαμαλής, μετά από παρέμβαση του αρμόδιου αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για θέματα ρατσισμού, εμπορίας ανθρώπων και κακομεταχείρισης ημεδαπών ή αλλοδαπών από κρατικά όργανα. Ο κ. Τζαμαλής, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ζήτησε χθες από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας να ερευνήσει τα καταγγελλόμενο αδίκημα των σωματικών βλαβών και σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα η Επιθεώρηση Εργασίας, να διερευνήσει όσα σημειώνει στην παραγγελία του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου για παραβάσεις, της εργατικής νομοθεσίας, του νόμου που αφορά στον Κώδικα Μετανάστευσης, ρατσιστικά κίνητρα κ.λπ. Πρόκειται για έναν 40χρονο υπήκοο Πακιστάν, ο οποίος στις 18 Απριλίου κατήγγειλε πως έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από 48χρονο Φαρσαλινό. Αναλυτικότερα, ο 40χρονος αλλοδαπός το διάστημα από 15/2/23 έως τις 17/4/23 εργάστηκε σε ποιμνιοστάσιο ιδιοκτησίας 77χρονης, η οποία αποτελεί συγγενικό πρόσωπο του 48χρονου δράστη. Όταν ο Πακιστανός ζήτησε να εξοφληθεί τα δεδουλευμένα του τότε ο 48χρονος τον χτύπησε με ξύλινο αντικείμενο, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου και νοσηλεύτηκε για ημέρες. Μετά τον ξυλοδαρμό, από το Α.Τ. Φαρσάλων αναζητήθηκε ο 48χρονος κατηγορούμενος για επικίνδυνη σωματική βλάβη, αλλά και η ιδιοκτήτρια του ποιμνιοστασίου για παράνομη απασχόληση αλλοδαπού, χωρίς ωστόσο να συλληφθούν.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ
Ο 40χρονος εργάτης κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό στην Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), η οποία εξέδωσε ανακοίνωση, καταγγέλλοντας ρατσιστική βία απαιτώντας την παραδειγματική τιμωρία του δράστη.
Η Τ.Ε. Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της «καταδικάζει τον ξυλοδαρμό εργαζόμενου σε ποιμνιοστάσιο των Φαρσάλων, από τον γαμπρό του, φασιστικής κοπής κτηνοτρόφου εργοδότη του, επειδή ζήτησε να πληρωθεί τα δεδουλευμένα του.
Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο γεγονός. Είναι η πραγματικότητα που βιώνουν πολλοί μετανάστες εργάτες γης όπου σαν σύγχρονοι σκλάβοι δέχονται βρισιές, εξευτελισμούς, ακόμα και σφαίρες από τους σύγχρονους «τσιφλικάδες» εργοδότες.
Η κυβέρνηση της ΝΔ και οι τοπικές αρχές έχουν βαριές ευθύνες για το σύγχρονο δουλεμπόριο, την απλήρωτη δουλειά ήλιο με ήλιο που επικρατεί σε πολλές περιπτώσεις, συνολικά για τις άθλιες συνθήκες εργασίας των μεταναστών εργατών. Το χέρι της εργοδοσίας οπλίζει το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν διαμορφώσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, ενάντια σε οποιονδήποτε εργαζόμενο και όχι μόνο στον μετανάστη».
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει «τη δολοφονική εργοδοτική ρατσιστική επίθεση σε μετανάστη εργάτη στην Κρήνη Φαρσάλων, παραμονές της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ η πάλη ενάντια σε αυτή τη ρατσιστική πολιτική είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης που παλεύει ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, για να δυναμώσει τα συνδικάτα της κόντρα στο τερατούργημα του νόμου Χατζηδάκη, για να βάλει τις ζωές και τις ανάγκες της πάνω από τα κέρδη των καπιταλιστών. Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία του δράστη». Τέλος, η «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή» σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως «ένας ακόμα ξυλοδαρμός μετανάστη εργάτη γης μας θυμίζει πως οι «Μανωλάδες» ζουν και ανθίζουν στη Θεσσαλία».        

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass