Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 30 Απρ 2023 13:23

Εκτακτα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Λάρισας
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Το ΚΤΕΛ Λάρισας Α.Ε ενημερώνει το επιβατικό του κοινό ότι για το σήμερα και αύριο Πρωτομαγιά ισχύουν τα εξής δρομολόγια:


ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ (Κυριακή-Δευτέρα)
AΠΟ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ
09.30’-11.30’-13.00’-14.30’-19.00’
ΑΠΟ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
10.40’-12.40’-15.40’-18.10’-20.10’
ΑΠΟ ΠΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
10.30’-12.30’-15.30’-18.00’-20.00’
ΑΓΙΟΚΑΜΠΟ-ΒΕΛΙΚΑ (Κυριακή-Δευτέρα)
ΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟ-ΒΕΛΙΚΑ
09.30’-11.00’-13.30’-15.00’-18.00’
ΑΠΟ ΒΕΛΙΚΑ-ΑΓΙΟΚΑΜΠΟ ΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ
11.15’-12.45’-16.00’-18.00’-19.30’
Επίσης, σήμερα Κυριακή 30-4-2023 και αύριο Δευτέρα 1-5-2023 το δρομολόγιο Λάρισα-Αγιά από ώρα 16.00’ γίνεται ώρα 15.00’ και το δρομολόγιο Αγιά-Λάρισα από ώρα 10.15’ γίνεται 12.00’. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2410-567.600, www.ktellarisas.gr.

 

Εκδήλωση με θέμα διαφθορά και αυτοδιοίκηση
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΟΙΝΟΝ»

Η δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Διαφθορά και Αυτοδιοίκηση» την ερχόμενη Τετάρτη 3 Μαΐου, στις 20:00, στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λάρισας (οδός Παπακυριαζή 44). Ομιλητές θα είναι ο Λέανδρος Ρακιτζής, πρώην αρεοπαγίτης, πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, του Δ.Σ. του Εφετείου Αθηνών και μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου κατά της Διαφθοράς.
Ο Κωνσταντίνος Κάπος, ενεργειακός/μηχανολόγος μηχανικός, προϊστάμενος επίβλεψης για το Έργο της Ασφάλειας (C4I) των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 30 επιστημονικά άρθρα και έχει συμμετάσχει σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια ως εισηγητής, κυρίως επάνω σε θέματα ενεργειακού σχεδιασμού, διαδικασιών καύσεων και αρχιτεκτονικού και αστικού φωτισμού.
Ο Ιωάννης Κουριαννίδης, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Θεσσαλονίκη - Πόλη Ελληνική», δημοτικός σύμβουλος, εκδότης του βραβευμένου Θρακιώτικου περιοδικού «Ενδοχώρα».
Ο Κωνσταντίνος Βαϊούλης, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Λαρισαίων Κοινόν». Συντονιστής θα είναι ο Αλέξανδρος Νάρης, αξιωματικός ε.α., συγγραφέας, πρώην δημοτικός σύμβουλος και εκδότης επί σειρά ετών του συνδρομητικού περιοδικού «Αφύπνιση».

 

*Διακοπές νερού σε δρόμους του Αγ. Θωμά
Η Δ.Ε.Υ.Α.Λ. ανακοίνωσε πως μεθαύριο Τρίτη 2 Μαΐου, για το χρονικό διάστημα από 9:00 έως 14:00, θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία του Αγίου Θωμά στις παρακάτω οδούς: Ιωαννίνων (από Βονίτσης έως Περιφερειακή Οδό-Κόμβος Ιωαννίνων), Ικονίου, Καρυάς, Δυρού, Αϊδινίου, Κακαβιάς, Δορυλαίου, Καμιάς, Κλεισούρας, Θεοπόμπου (από Δυρού έως Ιωαννίνων).

 

*Αιμοδοσία σήμερα στην Τσαριτσάνη
Αιμοδοσία στην Κοινότητα Τσαριτσάνης θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 30 Απριλίου, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. Πρόκειται για την 66η Εθελοντική Αιμοδοσία που οργανώνει η «Εθελοντική Ομάδα Αίματος Τσαριτσάνης».

 

*Ομιλία σήμερα στη ΓΕΧΑ
Σήμερα Κυριακή 30 Απριλίου και ώρα 6:00 μ.μ., στην αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α., (οδός Μανδηλαρά 14), θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον κ. Θεόδωρο Αναγνωστόπουλο, θεολόγο-διδάσκαλο, μέλος της Αδελφότητος Θεολόγων «Ο ΣΩΤΗΡ», με θέμα: Η Ανάσταση «απαρχή άλλης βιοτής».

 

*Ομιλία στη Χριστιανική Εστία
Μεθαύριο Τρίτη 2 Μαΐου, στις 7.00 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της Χριστιανικής Εστίας «Απ. Παύλος» Λάρισας, θα μιλήσει η γερόντισσα Θεολογία, Καθηγουμένη της Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Μικροκάστρου – Σιάτιστας, με θέμα: «Η εν Χριστώ υπέρβαση του θανάτου».

 

*Συνέλευση Κυνηγετικών Συλλόγων
Την τακτική Γενική Συνέλευσή τους θα πραγματοποιήσουν σήμερα Κυριακή 30 Απριλίου τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Λάρισας, καθώς η προγραμματισμένη για χθες λόγω έλλειψης απαρτίας δεν έγινε. Τα θέματα της Συνέλευσης που θα διεξαχθεί στις 9 π.μ. στo Επιμελητήριο είναι ανάγνωση έκθεσης πεπραγμένων και έκθεσης Ε.Ε., έγκριση απολογισμού 2022 και προϋπολογισμού 2023, έκτακτη οικονομική εισφορά και διάφορα θέματα που θα τεθούν από τα μέλη. Για να παραστεί μέλος στη Συνέλευση, πρέπει να έχει απαραίτητα μαζί του την άδεια κυνηγιού, περιόδου 2022-2023, και την αστυνομική ταυτότητα.
ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ
Επίσης, την τακτική Γ.Σ. θα πραγματοποιήσουν σήμερα και τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Τυρνάβου. Η Συνέλευση θα γίνει στις 8:00 μ.μ., στο γραφείο του Συλλόγου. Σε περίπτωση μη απαρτίας (που είναι το πιθανότερο), η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί οριστικά την Κυριακή 7 Μαΐου.

 

*Αρχαιρεσίες στον Εξωραϊστικό Ν. Πολιτείας

Εκλογές και Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει σήμερα Κυριακή 30 Απριλίου η Διοικούσα Επιτροπή του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέας Πολιτείας με την επωνυμία «Οι Αμυγδαλιές». Η Συνέλευση θα γίνει από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι στο Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) της συνοικίας, με θέματα ημερήσιας διάταξης τον απολογισμό πεπραγμένων της Δ/Ε, τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς, προτάσεις και εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ. Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Συνέλευση και οι εκλογές θα γίνουν την Κυριακή 7 Μαΐου, στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα.

 

*Εκδηλώσεις για τον Αγ. Αθανάσιο στον Δήμο Κιλελέρ

Εορτάζεται η ανακομιδή των λειψάνων του Μεγάλου Αθανασίου σε εκκλησίες του Δήμου Κιλελέρ. Το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετών έχει ως εξής: Αύριο Δευτέρα 1η Μαΐου, στις 18:30 στη Μελία, στις 19:00 στο Μαυροβούνι, στο Μικρό Βουνό, στην Αγναντερή (εξωκλήσι) και στη Χάλκη (με περιφορά της Ιερής εικόνας), στις19:30 στη Γλαύκη και στο Μόδεστο θα τελεστεί ο Εσπερινός με αρτοκλασία.
Μεθαύριο Τρίτη 2 Μαΐου, στις 7:30 Όρθρος και Θεία Λειτουργία στο Μαυροβούνι, στο Μικρό Βουνό, στην Αγναντερή (εκκλησία του χωριού), στη Νέα Λεύκη (νεκροταφείο), στο Ομορφοχώρι, στη Μελία, στο Μόδεστο και στη Χάλκη.
Στις 18.30 στη Μελία και στις 19:30 στη Γλαύκη θα γίνει ο Μεθεόρτιος Εσπερινός, η περιφορά της Ιεράς Εικόνας και η Αρτοκλασία. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στο Ομορφοχώρι ο Πολιτιστικός Σύλλογος θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς, ενώ χορευτικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν μετά τον Μεθεόρτιο Εσπερινό και στη Γλαύκη.

 

*Τον Αγ. Αθανάσιο γιορτάζει η Τερψιθέα

Με την ευκαιρία της εορτής του Πολιούχου Αγίου Αθανασίου η Κοινότητα Τερψιθέας μεθαύριο Τρίτη 2 Μαΐου έχει προγραμματίσει στις 7 μ.μ. Εσπερινό και στις 8 μ.μ. την περιφορά της εικόνας του Αγίου. Μετά το πέρας των θρησκευτικών τελετών θα ακολουθήσει παρουσίαση παραδοσιακών χoρών, από τα χορευτικά τμήματα Τερψιθέας.

 

*Γιορτάζει ο Ι.Ν. Αγ. Εφραίμ στην 140 ΣΕΠΗΠ της 110 Π.Μ.

Με την ευκαιρία του εορτασμού μνήμης του Αγίου Εφραίμ, θα πραγματοποιηθούν στον φερώνυμο Ιερό Ναό της 140 Σμηναρχίας Επιχειρησιακών Πληροφοριών και Ηλεκτρονικού Πολέμου (εντός Α/Δ Λάρισας) εορταστικές - θρησκευτικές εκδηλώσεις στις 4 και 5 Μαΐου. Την παραμονή της εορτής, στις 7 το απόγευμα, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και την Παρασκευή 5 Μαΐου, στις 7.30 π.μ., ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Στις εκδηλώσεις θα παραστούν οι στρατιωτικές και θρησκευτικές - πολιτικές αρχές της Λάρισας, καθώς και το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό της Μονάδας, και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. Μετά το πέρας των θρησκευτικών εκδηλώσεων θα παρατεθούν μικροδεξιώσεις στο αίθριο της Μονάδας.

 

*Ο Δημ. Κουτσούμπας σε Λάρισα και Αγιά
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΜΑΪΟΥ

Σε μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας θα μιλήσει ο γ.γ. του κόμματος Δημ. Κουτσούμπας την ερχόμενη Παρασκευή 5 Μαΐου και ώρα 8 μ.μ. Στη συγκέντρωση θα χαιρετίσουν ο Γ. Λαμπρούλης, βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος, και ο υποπτέραρχος ε.α. Γ. Παπακωνσταντίνου, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Α’ Αθήνας. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, στις 12 μ., ο Δημ. Κουτσούμπας θα επισκεφθεί την Αγιά και θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία, ενώ στις 10 μ.μ. θα παρευρεθεί στη συνεστίαση των Τ.Ο. Λάρισας και Υπαίθρου του ΚΚΕ, στο κτήμα Δριστέλλα (7ο χιλιόμετρο Λάρισας - Τυρνάβου).

 

*Το Μικρό Βουνό γιορτάζει τον Αγ. Αθανάσιο

Όπως κάθε χρόνο, το Μικρό Βουνό τιμά τη μνήμη του πολιούχου του Αγίου Αθανασίου. Ο πανηγυρικός Εσπερινός θα τελεστεί την παραμονή Δευτέρα 1 Μαΐου, στις 7 μ.μ. και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ανήμερα την Τρίτη 2/5/2023.

 

*Εκδήλωση την Πρωτομαγιά στον Κυπάρισσο

Αύριο Δευτέρα, ημέρα της Πρωτομαγιάς, ο Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Κυπαρίσσου διοργανώνει εκδήλωση στο πάρκο της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας με ζωντανή μουσική, φαγητό και ποτό σε τιμή κόστους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass