Ο παιδικός εμβολιασμός πήγε 10 χρόνια πίσω...

«67 ΕΚΑΤ. ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΕΧΑΣΑΝ ΔΟΣΕΙΣ Ή ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΕΜΒΟΛΙΑ» - «ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ» Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 28 Απρ 2023 14:24

Η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Λάρισας, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της

«έχοντας πάντα ως γνώμονα τις αρχές του Ιπποκράτη και την προάσπιση της υγείας των νεογνών, βρεφών, παιδιών και εφήβων», συμμετείχε την περασμένη Κυριακή στη δράση «Μαζί μια Αγκαλιά» που συνδιοργανώνουν Υγειονομικοί Φορείς της Λάρισας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Λαρισαίων. Κεντρικό μήνυμα της συγκεκριμένης δράσης αποτελεί η πρόληψη και αυτός είναι ένας από τους στόχους για τους οποίους αγωνίζεται η Ένωση τα τελευταία 22 χρόνια, ως η παλαιότερη Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων στην Ελλάδα. 67 εκατομμύρια παιδιά από το 2019 έως το 2021 έχασαν δόσεις ή δεν έκαναν κανένα από τα βασικά εμβόλια, γεγονός που πήγε τον κόσμο περισσότερο από 10 χρόνια πίσω σε ότι αφορά τον παιδικό εμβολιασμό, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ο.Η.Ε.  Παράλληλα ο αριθμός κρουσμάτων παγκοσμίως για μεταδοτικά νοσήματα, όπως η ιλαρά, πολλαπλασιάστηκε την ίδια χρονική περίοδο. Με αφορμή λοιπόν ότι η εβδομάδα 23-29 Απριλίου είναι η Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού, οι Παιδίατροι της Ένωσης ενημέρωσαν το κοινό και έλυσαν απορίες σε γονείς για την πρόληψη μεταδοτικών νοσημάτων μέσω του εμβολιασμού στα παιδιά και τους εφήβους, καθώς επίσης και για άλλα θέματα υγείας που ανιχνεύονται με τον προληπτικό παιδιατρικό έλεγχο.
Η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Λάρισας «αποδεικνύει έμπρακτα την ευαισθητοποίηση της σε θέματα πρόληψης και προάσπισης της υγείας και της ανάπτυξης των παιδιών και των εφήβων, η οποία θα εκφραστεί και σε άλλες εθελοντικές δράσεις και εκδηλώσεις που θα διοργανώσει στο άμεσο μέλλον».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass