Εντονη δράση στην Αγιά

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Δημοσίευση: 22 Απρ 2023 13:05

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Πολλές οι δράσεις, κατά το τελευταίο διάστημα, που γίνονται από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αγιάς.


Καταρχάς, με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος βιωματικών εργαστηρίων στις τρεις τάξεις του Γενικού Λυκείου Αγιάς. Τα βιωματικά εργαστήρια, με θέμα τις σχέσεις μεταξύ των μαθητών/-τριών και τον σχολικό εκφοβισμό, υλοποιήθηκαν από τις κοινωνικούς λειτουργούς Αικατερίνη – Γεωργία Γκανάτσιου και Ζωή Μπεϊνά. Παρουσιάστηκε υλικό με τη χρήση προτζέκτορα και ακολούθησε βιωματική άσκηση με τους μαθητές και τις μαθήτριες μέσω μελέτης περίπτωσης σχολικού εκφοβισμού.
Επίσης, ολοκληρώθηκε δράση με την ψυχολόγο Βασιλική Ακριβοπούλου της Εταιρείας Διάσταση – Παρεμβάσεις Κοινωνικής Καινοτομίας ΑΜΚΕ – Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων της Κοινωνικής Σύμπραξης Λάρισας. Θέμα ήταν η φιλία και τα συναισθήματα που δημιουργεί σε μικρά παιδιά ωφελουμένων του ΤΕΒΑ.
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και η δικτύωση του Κέντρου Κοινότητας που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Ανάβρας και στο Δημοτικό Σχολείο Δήμητρας.
Τη δικτύωση ανέλαβε η ειδική παιδαγωγός του Κέντρου Γεωργία Ντελή, με τους διευθυντές των αντίστοιχων σχολικών μονάδων, Γεώργιο Νάστο και Μαρία Μπακιρτζή, προκειμένου να επιτευχθεί ενημέρωση για τις υπηρεσίες που θα μπορούσαν να προσφερθούν σε μαθητές-μαθήτριες, γονείς και στο υπόλοιπο εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ παράλληλα προτάθηκαν διάφορες μελλοντικές δημιουργικές δράσεις στον χώρο του σχολείου.
Στο Δημοτικό Σχολείο Δήμητρας πραγματοποιήθηκε δράση σχετικά με τα προβλήματα συμπεριφοράς που εντοπίζονται στον χώρο του σχολείου. Τη δράση ανέλαβε η ειδική παιδαγωγός του Κέντρου Κοινότητας Γεωργία Ντελή, η οποία συζήτησε με τους μαθητές και τις μαθήτριες για διάφορες Συμπεριφορικές Διαταραχές που μπορούν να λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια του μαθήματος ή και στο ευρύτερο πλαίσιο του σχολείου. Ακολούθησε παρακολούθηση ολιγόλεπτης ταινίας, μέσω της οποίας προσφέρονταν στα παιδιά προτάσεις για την επιτυχή αντιμετώπιση των συμπεριφορικών προβλημάτων τους, όπως και λίστες κανόνων που καλούνται να ακολουθούν ημερησίως για την εύρυθμη λειτουργία του σχολικού περιβάλλοντος στο οποίο ανήκουν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass