Η ΔΕΥΑΛ υπόδειγμα για την Ελλάδα

ΔΗΛΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ - ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΧΘΕΣ ΝΑΫΔΡΙΟ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΣΤΗ ΔΕΥΑΛ - Θ. ΜΑΜΑΚΟΣ: ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ

Δημοσίευση: 22 Απρ 2023 13:00

Παρουσία εκπροσώπων πολιτικών και δημοτικών αρχών, αλλά και πλήθους κόσμου, τελέστηκε χθες, ημέρα εορτασμού της Ζωοδόχου Πηγής, δοξολογία και αρτοκλασία στο φερώνυμο ναΰδριο των εγκαταστάσεων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Λάρισας.


Στην τελετή παρευρέθηκε το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων της επιχείρησης, στους οποίους αναφέρθηκε στη σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, αποδίδοντάς τους τα εύσημα για τη «λαμπρή», όπως τη χαρακτήρισε, πορεία της επιχείρησης όλα αυτά τα χρόνια.
«Είναι μια επιχείρηση υπόδειγμα για όλη την Ελλάδα -είπε ο κ. Καλογιάννης- και αυτό το χρωστάει κυρίως στους εργαζόμενους της, που χειρίστηκαν με επιτυχία επενδύσεις, οι οποίες ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ μόνο στις δύο τελευταίες θητείες και με ένα τεχνικό πρόγραμμα μπροστά μας που ξεπερνά τα 70 εκατ. ευρώ».
Ο δήμαρχος Λαρισαίων δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις πρόσφατες κινητοποιήσεις των εργαζομένων, αλλά και στην προσπάθεια που κάνουν μαζί με αρκετές πολιτικές δυνάμεις, ώστε να παραμείνει το νερό στη δημόσια σφαίρα, ως κοινωνικό αγαθό, ενώ αναφέρθηκε, επίσης, σε όλες στις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, οι οποίες «πρόσεξαν» τη ΔΕΥΑΛ – όπως είπε χαρακτηριστικά.
Παρόντες στην τελετή ήταν επίσης οι βουλευτές Χρ. Κέλλας, Βασ. Κόκκαλης και Ευαγγ. Λιακούλη, ο αντιπεριφερειάρχης B. Πινακάς, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Δ. Μαβίδης, δημοτικοί σύμβουλοι, το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό της επιχείρησης και πλήθος κόσμου.
O ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΜΑΚΟΣ
«Τιμούμε σήμερα την Αγία Θεοτόκο, την Παναγία μας, τη Ζωοδόχο Πηγή της ψυχής μας, με πανηγυρικές δοξολογίες στους Ιερούς Ναούς της Λάρισας. Η τέλεση της δοξολογίας στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής στη ΔΕΥΑΛ έχει και ιδιαίτερο συμβολισμό, μιας και το νερό είναι «πηγή ζωής» για όλη την πλάση. Η μακρόχρονη -και εξαιρετικά διδακτική- ιστορία της Δημόσιας Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας αποτελεί παρακαταθήκη για τις γενιές που ακολουθούν», σημειώνει ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, κ. Θανάσης Μαμάκος.
Ο κ. Μαμάκος παρακολούθησε ανήμερα της Ζωοδόχου Πηγής τη δοξολογία και αρτοκλασία στο προαύλιο του φερώνυμου ναϋδρίου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΛ -δίπλα σε ένα από τα «σύμβολα» της Λάρισας, τον υδατόπυργο- που πραγματοποιήθηκαν παρουσία των εργαζομένων της επιχείρησης και πλήθους κόσμου.
«Η ΔΕΥΑΛ συμπληρώνει σχεδόν έναν αιώνα ζωής, από τη δημιουργία της ΕΥΑΛ μέχρι και σήμερα. Στη διάρκεια της ιστορίας της πραγματοποιήθηκαν κρίσιμες επενδύσεις και έργα για την ύδρευση-αποχέτευση της Λάρισας, μεγάλο τμήμα των οποίων προγραμματίστηκε και υλοποιήθηκε και με την έλευση της νέας χιλιετίας. Με όραμα, σχέδιο και σοβαρό προγραμματισμό, η ΔΕΥΑΛ μπορεί να περάσει στη νέα εποχή, αξιοποιώντας τις ψηφιακές τεχνολογίες και το ικανότατο και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό της, με περισσότερα έργα που δημιουργούν νέες προοπτικές ανάπτυξης, με επίκεντρο τον Πηνειό, στη Λάρισα που μας αξίζει», υπογραμμίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass