Νέο σάρωθρο στον Δήμο Αγιάς

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Αστέριος Τσιώνης παρουσιάζει τις δυνατότητές του

Δημοσίευση: 18 Απρ 2023 13:20

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Βγήκε στους δρόμους της Αγιάς μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα το νέο σάρωθρο που πρόσφατα προμηθεύθηκε ο Δήμος στην προσπάθειά του να βελτιώσει το επίπεδο καθαριότητας, τόσο της κωμόπολης, όσο φυσικά και της ευρύτερης περιοχής.


Το ολοκαίνουργιο, σύγχρονο, αυτοκινούμενο σάρωθρο κόστισε 179.800 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Αγοράστηκε στο πλαίσιο του αναπτυξιακού άξονα προτεραιότητας «Τοπική ανάπτυξη και προστασία περιβάλλοντος» του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ». Από το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε με 120.000 ευρώ, ενώ το ποσό των 59.800 ευρώ δαπανήθηκε από έσοδα του Δήμου.
«Πρόκειται για μηχανικό σάρωθρο, δηλαδή με σύστημα ανύψωσης – μεταφοράς των σαρωμάτων στον κάδο μέσω ειδικού αναβατορίου» μας εξήγησε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Αστέριος Τσιώνης. «Είναι προηγμένης τεχνολογίας και σχεδιασμού, και ιδιαίτερα αποτελεσματικό στις εργασίες σάρωσης σε δύσκολες και επιβαρυμένες συνθήκες που υπάρχουν σε περιοχές του Δήμου μας. Οι άξονές του είναι ισχυρής κατασκευής και η ανάρτησή του ικανή να δέχεται και να κάνει απόσβεση των κραδασμών ακόμη και όταν το σάρωθρο βρίσκεται κάτω από πλήρες φορτίο, καθώς και να επιτυγχάνει την καλύτερη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα της σάρωσης ακόμη και όταν κινείται σε ανισόπεδες και ανώμαλες επιφάνειες ή ανεβαίνει σε πεζοδρόμια. Διαθέτει μεγάλη ευελιξία κινήσεων, ευκολία χειρισμών και μπορεί να κινείται άνετα σε στενούς δρόμους και πλατείες».
«Ο κινητήρας» μάς είπε ο κ. Τσιώνης «είναι πετρελαιοκίνητος τύπου DIESEL, τετράχρονος και υδρόψυκτος ισχύος 150ΗΡ, νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας σύμφωνα με τις αντίστοιχες οδηγίες της Ε.Ε. και της Ελληνικής Νομοθεσίας, για τις εκπομπές καυσαερίων, καθώς και για το επίπεδο του θορύβου. Διαθέτει μία μεσαία κεντρική κυλινδρική βούρτσα, δύο πλευρικές κυκλικές και φέρει επιπλέον εμπρόσθιο βραχίονα με ισχυρή κωνική βούρτσα. Επίσης, διαθέτει σύστημα καταιονισμού νερού για την ελαχιστοποίηση δημιουργίας σκόνης κατά την λειτουργία της σάρωσης. Προς μείωση της κατανάλωσης νερού που χρησιμοποιείται για την καταστολή της σκόνης, υπάρχει σύστημα αναρρόφησης από τουλάχιστον δύο τουρμπίνες για την απευθείας αναρρόφηση της σκόνης που δημιουργείται κατά την περιστροφή της μεσαίας κεντρικής κυλινδρικής βούρτσας».
«Πιστεύουμε» συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος «ότι με αυτό το μηχάνημα θα δώσουμε στους κατοίκους την περιοχή όπου ζουν ακόμη πιο καθαρή. Στους επισκέπτες μας δε μια εικόνα του τόπου ακόμη καλύτερη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass