Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 18 Απρ 2023 8:05

Θυρανοίξια παρεκκλησίου στο Μεσοχώρι Ελασσόνας
Έναν νέο τόπο χριστιανικής λατρείας αποκτά η Κοινότητα Μεσοχωρίου Ελασσόνας. Έτσι, έχουν προγραμματιστεί τα θυρανοίξια του προσφάτως ανακαινισμένου Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Νικολάου Μεσοχωρίου, μετά τον καταστρεπτικό σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021, που θα τελεστούν αύριο Τετάρτη του Πάσχα, 19 Απριλίου, στις 7 μ.μ.

 

Εορτάζει σήμερα η Μονή του Αγ. Ραφαήλ Πυργετού
Σήμερα Τρίτη ημέρα του Πάσχα πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Πυργετού. Στις 7.30-10.30 το πρωί θα τελεστούν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας. Το απόγευμα στις 6.00 θα ψαλεί η Παράκληση των Αγίων.

 

Πανηγυρίζει σήμερα ο Ι. Ναός στο Ομορφοχώρι
Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός των θαυματουργών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης σήμερα Τρίτη ημέρα του Πάσχα στο Ομορφοχώρι. Το πρόγραμμα των ακολουθιών έχει ως εξής: Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, αρτοκλασία, έναρξη στις 7.30 π.μ. Το απόγευμα στις 6.45 μ.μ. πανηγυρικός Εσπερινός. Έναρξη περιφοράς (Λιτανείας) στις 7.40 μ.μ. των ιερών λειψάνων και της θαυματουργού εικόνας των Αγίων με τη συμμετοχή κλήρου, επισήμων και λαού, της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαρισαίων και του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ομορφοχωρίου με παραδοσιακές στολές, αρτοκλασία.

 

Συνάντηση του συνδυασμού «ΜΑΖΙ» στη Λάρισα
Η Συνεργασία κομμάτων «ΜΑΖΙ» (Πράσινη Αριστερά, Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου) πραγματοποιεί ανοιχτή συνάντηση-συζήτηση, στη Λάρισα, με μέλη, φίλους και τοπικούς φορείς. Η εκδήλωση θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο, 22 Απριλίου, στο ξενοδοχείο «Διόνυσος», στις 6.30 το απόγευμα και εκ μέρους του συνδυασμού θα παρευρεθούν οι πρόεδροι της συνεργασίας κομμάτων «ΜΑΖΙ», Θράσος Φωτεινός / Προεδρεύων Πράσινης Αριστεράς και Σταύρος Καράμπελας / Πρόεδρος Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου (Ε.ΔΗ.Κ.). Η ανοιχτή συνάντηση-συζήτηση έχει σκοπό την ενημέρωση για τις δραστηριότητές της Συνεργασίας «ΜΑΖΙ», τις επερχόμενες εκλογές της 21ης Μαΐου, τη γνωριμία με νέους φίλους και την ανταλλαγή απόψεων και θέσεων για το νέο που φέρνει η συνεργασία. Η συνεργασία «ΜΑΖΙ» -αναφέρει ανακοίνωσή της- καλεί σε συμμετοχή όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες της Θεσσαλίας, που κατανοούν το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στο πολιτικό σκηνικό και είναι έτοιμοι να συμμετέχουν και να ενδυναμώσουν μία νέα ρεαλιστική πρόταση για τις Συνεργασίες, την Αριστερά, τον Σοσιαλισμό, την Οικολογία και τη Δημοκρατία.

 

Τα «Από χρόνου» στην Ποταμιά Αγιάς
Ο Σύλλογος Γυναικών Ποταμιάς του Δήμου Αγιάς διοργανώνει σήμερα Τρίτη της Διακαινησίμου εβδομάδας, 18 Απριλίου, στις 6:30 μ.μ., στην πλατεία της Ποταμιάς, τα «Από χρόνου». Η εκδήλωση θα γίνει μετά τον αναστάσιμο Εσπερινό που θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου και σ’ αυτή θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από μέλη του Συλλόγου και θα προσφερθούν στον κόσμο πασχαλινά εδέσματα.

 

Συνέλευση και εκλογή νέου Δ.Σ. στο Δίκτυο

Το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο του «Δικτύου Πολιτισμού-Περιβάλλοντος-Βιώσιμης Ανάπτυξης Δέλτα Πηνειού - Τεμπών», καλεί τα μέλη και τους φίλους του σε γενική συνέλευση (δεύτερη εξ αναβολής) την Κυριακή 23 Απρίλη και ώρα 10:30 π.μ. στα Τέμπη (στο Καφέ BESK COFFEE). Τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης είναι τα εξής : Απολογισμός δράσης του απερχόμενου Προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου. Εκλογή τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής. Εκλογή των μελών του επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου. Εκλογή της τριμελούς Εξελεγκτικής Επιτροπής. Εγγραφές νέων μελών θα γίνονται στην διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης και των εκλογών.

 

Στους 68.574 οι εισακτέοι στα ΑΕΙ

Τον αριθμό των εισακτέων ανά Πανεπιστημιακή Σχολή/Τμήμα για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας. Ειδικότερα, ο συνολικός αριθμός εισακτέων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 ανέρχεται σε 68.574. Στον αριθμό αυτό θα προστεθούν και οι εισακτέοι στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.

 

Προσλήψεις 431 ατόμων στον ΔΕΔΔΗΕ

Σε προσλήψεις 431 εργαζομένων διαφόρων ειδικοτήτων προχωρά ο ΔΕΔΔΗΕ, όπως ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες. Πρόκειται για θέσεις προσωπικού με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στις υπηρεσιακές μονάδες της Εταιρείας, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στη Λαμία και στην Πάτρα. Ειδικότερα, στην κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης προκηρύσσονται 103 θέσεις, στην κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης 154 θέσεις και στην κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 174. Η προκήρυξη έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της εταιρείας (https://deddie.gr/el/ deddie/apasxolisi/theseis-ergasias/prosliphseis-prosopikou-me-symvasi-aoristou-xronou/prokirixi-1-2023/).

 

Η «Υπαίθριος Ζωή» πάει Μάλτα

Ο Σύλλογος «Υπαίθριος Ζωή» Λαρίσης στις 14 Μαΐου το βράδυ (και έως 17 Μαΐου) θα πραγματοποιήσει εκδρομή στη μέση της Μεσογείου, στο μικρό, αλλά ιστορικό και πανέμορφο νησί της Μάλτας. Πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να αναζητούν στα Γραφεία του Συλλόγου (Μανδηλαρά 5β), από Δευτέρα έως Παρασκευή, τηλ. 2410-250.818, κιν. 6977-947.910, κ. Δέσποινα Ραούλη.

 

Συνέλευση Κυνηγετικών Συλλόγων
Την τακτική Γενική Συνέλευσή τους θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Κυριακή 23 Απριλίου στις 9:00 π.μ. τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Λάρισας. Τα θέματα της Συνέλευσης που θα διεξαχθεί στo Επιμελητήριο είναι ανάγνωση έκθεσης πεπραγμένων και έκθεσης Ε.Ε., έγκριση απολογισμού 2022 και προϋπολογισμού 2023, έκτακτη οικονομική εισφορά και διάφορα. Σε περίπτωση μη απαρτίας (που είναι το πιθανότερο), η Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί οριστικά την Κυριακή 30 Απριλίου στον ίδιο χώρο και ώρα. Για να παραστεί μέλος στη Συνέλευση πρέπει να έχει απαραίτητα μαζί του την άδεια κυνηγιού, περιόδου 2022-2023, και την αστυνομική ταυτότητα.
ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ
Επίσης, την τακτική Γ.Σ. θα πραγματοποιήσουν την Κυριακή 30 Απριλίου τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Τυρνάβου. Η Συνέλευση θα γίνει στις 8:00 μ.μ. στο γραφείο του Συλλόγου. Σε περίπτωση μη απαρτίας (που είναι το πιθανότερο) η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί οριστικά την επόμενη Κυριακή 7 Μαΐου.

 

Αιμοδοσία από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ελασσόνας
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ελασσόνας ενημερώνει ότι αύριο, Τετάρτη 19 Απριλίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι θα υπάρχει κινητή μονάδα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας στην Κεντρική πλατεία Ελασσόνας.
Ο πρόεδρος και η διοίκηση του Συλλόγου καλούν όλους τους κυνηγούς – μέλη, αλλά και όποιον πολίτη επιθυμεί να συμμετάσχει, στην Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο της Τράπεζας Αίματος που έχει δημιουργηθεί.
Όχι κατανάλωση αλκοόλ την προηγούμενη ημέρα και καλό πρωινό πριν την αιμοδοσία. Επίσης, παρακαλούνται οι δότες να έχουν μαζί τους τον ΑΜΚΑ και τον αριθμό της Αστυνομικής τους Ταυτότητας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass