Κρατήσεις από ...συγγενείς και φίλους στη Λάρισα

ΣΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ -ΑΥΞΗΜΕΝΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΑΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 12 Απρ 2023 14:02

Του Κώστα Γκιάστα

Σε φυσιολογικά επίπεδα, τόσο για την εποχή όσο και για τα δεδομένα της Λάρισας,

κινείται ο αριθμός των κρατήσεων στα ξενοδοχεία της πόλης. Όπως κάθε Πάσχα, έτσι και φέτος, λίγοι είναι εκείνοι που επιλέγουν να βρεθούν στην περιοχή για να περάσουν τις ολιγοήμερες και ιδιαίτερες αυτές διακοπές. Αυτό επισημαίνει, μεταξύ άλλων, στην «Ε» η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων νομού Λάρισας κ. Ειρήνη Παπαϊωάννου που, όπως υπογραμμίζει, είναι κάτι που πρέπει σε κάποιον βαθμό στο μέλλον να αλλάξει αφού η πόλη έχει τις δυνατότητες να το κάνει.
«Σε πανελλήνιο επίπεδο, οι πόλεις δεν έχουν την κίνηση των υπόλοιπων εποχών. Έτσι και η Λάρισα δεν αποτελεί προορισμό για κάποιον που θέλει να περάσει λίγες στιγμές διαφορετικές το Πάσχα» διευκρινίζει, και συμπληρώνει πως: «Οι άνθρωποι που επιλέγουν να κλείσουν ένα δωμάτιο σε ξενοδοχεία της πόλης το κάνουν γιατί είτε έχουν συγγενείς στην πόλη και θέλουν να είναι μαζί τους, είτε έχουν κάποιους φίλους. Σπανίως θα πει κάποιος να περάσω Πάσχα στη Λάρισα έτσι απλά, καθώς το Πάσχα έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σαν γιορτή».
Σαφώς, η συγκεκριμένη περίοδος δεν τους ανησυχεί, καθώς υπάρχουν άλλες πιο σημαντικές περίοδοι στις οποίες η Λάρισα μπορεί να «χτυπήσει» και να κερδίσει ένα μερίδιο από την τουριστική «πίτα», σύμφωνα με την κ. Παπαϊωάννου.
«Η Λάρισα δεν περιμένει από το Πάσχα να γεμίσει τα ξενοδοχεία της σε καμία περίπτωση. Υπάρχουν άλλες περίοδοι στις οποίες μπορεί να δραστηριοποιηθεί για να αρχίσει να έχει ακόμα πιο μεγάλη επισκεψιμότητα. Υπάρχουν αθλητικά γεγονότα, εκθέσεις, ιατρικά και γενικότερα επιστημονικά συνέδρια, στα οποία πρέπει να επενδύσουμε ως πόλη και να τα διοργανώνουμε σε σταθερή βάση για να μπορούμε να έχουμε διαρκώς κόσμο στην πόλη».
Μέχρι και πριν από λίγες ημέρες εν τω μεταξύ, στη Λάρισα διέμεναν αρκετά σχολεία με εκδρομές πολυήμερες, κάτι που πλέον έχει καθιερωθεί την περίοδο πριν το Πάσχα. Όπως εξηγεί η κ. Παπαϊωάννου οι μαθητές και οι μαθήτριες έρχονται απ’ όλη την Ελλάδα με στόχο να εκδράμουν καθημερινά και σε κάποιον κοντινό προορισμό, όπως είναι το Πήλιο, τα Μετέωρα, ο Όλυμπος κ.ά.
Τι γίνεται όμως από ξένους τουρίστες; Ήταν το ερώτημα στο οποίο η κ. Παπαϊωάννου τόνισε πως δεν υπάρχουν παρά ελάχιστοι και αυτοί με τη μορφή των «τυχαίων», χωρίς δηλαδή σταθερή ροή.
«Εμείς επιμένουμε πως η Λάρισα έχει πολλές δυνατότητες ως πόλη. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεργαστούμε όλοι. Δήμος, Περιφέρεια και όλοι οι φορείς για να μπορούμε να μη χάνουμε καμία ευκαιρία για την πόλη. Να μπορούμε να έχουμε ικανοποιητική πληρότητα καθόλη τη διάρκεια του χρόνου».
Εν κατακλείδι, η κ. Παπαϊωάννου σημείωσε πως μεγάλη είναι η αύξηση του αριθμού των δωματίων βραχυχρόνιας μίσθωσης στην πόλη κάτι που σε καμία περίπτωση δεν τους βοηθάει ως κλάδο.
Αυτήν τη στιγμή στον αστικό ιστό της Λάρισας μόνο η πλατφόρμα της Airbnb μετράει 200 επιλογές δωματίων με τις τιμές να αρχίζουν από 31 μόλις ευρώ τη νύχτα σε διάφορες περιοχές και μεγέθη.

ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
Εν τω μεταξύ, αυξημένο ρυθμό κρατήσεων για τις ημέρες του Πάσχα εμφανίζουν όλοι οι παραδοσιακοί προορισμοί της εορταστικής περιόδου, με ανοδικές τάσεις και last minute προοπτική, τόσο σε ορεινές και παράκτιες, όσο και σε νησιωτικές περιοχές της χώρας. Aυτό σύμφωνα με τους φορείς του κλάδου σημαίνει ότι ο ελληνικός τουρισμός θα ξεπεράσει κατά πάσα πιθανότητα τα επίπεδα του 2019. Σύμφωνα με την ΠΟΞ, η πληρότητα των ανοιχτών ξενοδοχείων των περισσότερων πασχαλινών προορισμών της χώρας θα κινηθεί την περίοδο του Πάσχα από 70% έως 90%, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα αγγίξει και το 100%.
Ωστόσο, ο αριθμός των εποχιακών επιχειρήσεων που θα επανεκκινήσουν τη λειτουργία τους μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα παραμένει μικρός σε σχέση με το σύνολο των καταλυμάτων της χώρας (περίπου 30%).

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass