Δεν θα προσμετρώνται οι απουσίες από κορoνοϊό

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 11 Απρ 2023 13:17

Έως και πέντε ημέρες απουσιών που οφείλονται στη νόσηση από κορονοϊό Covid-19 θα καταγράφονται, αλλά δεν θα προσμετρώνται, σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά την άρση των έκτακτων μέτρων

προστασίας από τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού Covid-19, διευκρινίστηκε ότι με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων των σχολικών μονάδων οι εν λόγω απουσίες καταχωρίζονται, αλλά δεν θα προσμετρηθούν.
«Η απόφαση του Συλλόγου εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/-τριών ή των ιδίων, εφόσον είναι ενήλικοι, μαζί με την οποία προσκομίζεται σχετική υπεύθυνη δήλωση, επιδεικνυόμενης ταυτόχρονα στον Διευθυντή ή Προϊστάμενο των σχολικών μονάδων της αντίστοιχης βεβαίωσης θετικού ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού Covid-19 (rapid test) ή μοριακού ελέγχου (PCR)», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Επιπλέον, προβλέπεται ότι στην περίπτωση που μαθητής/-τρια νοσηλευτεί αποδεδειγμένα σε νοσοκομείο εξαιτίας νόσησης από κορονοϊό Covid-19, οι απουσίες του/της καταχωρίζονται, αλλά δεν προσμετρώνται για όλο το χρονικό διάστημα νοσηλείας. Οι παραπάνω απουσίες είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass