Αλήθειες και μύθοι γύρω από την κατάθλιψη

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δημοσίευση: 11 Απρ 2023 14:20

«Αλήθειες και μύθοι για την κατάθλιψη και την κατάθλιψη στην τρίτη ηλικία» ήταν το

θέμα της επιτυχημένης ενημερωτικής εκδήλωσης στο Λιβάδι Ελασσόνας, που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινότητας και το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου. Παρουσία δεκάδων κατοίκων της ορεινής κοινότητας ο προσκεκλημένος ομιλητής κ. Αδάμος Κωνσταντίνου, ψυχίατρος – ψυχαναλυτής, ο οποίος παρουσίασε τις πολλαπλές διαστάσεις της κατάθλιψης, μίλησε για τα συμπτώματα με τα οποία εκδηλώνεται, για τις κοινωνικές και ηλικιακές ομάδες που επηρεάζει και εστίασε στην κατάθλιψη της τρίτης ηλικίας, που παρά το γεγονός ότι είναι πολύ περισσότερο συχνή, είναι υποδιαγνωσμένη και συχνά συγχέεται με την άνοια. Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι είναι απαραίτητη η σωστή διάγνωση, διότι η κατάθλιψη μπορεί να προκαλέσει άλλες ασθένειες και να επιδεινώσει την κατάσταση της υγείας του ηλικιωμένου και την ποιότητα της ζωής του και μπορεί να είναι συνοδή άλλων ασθενειών.
Στην παρέμβασή της η ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ελασσόνας κ. Κυριακή Ανδρεάδου μίλησε για τη διαχείριση της ασθένειας και των ασθενών από το οικογενειακό τους περιβάλλον και κάλεσε τους πολίτες να απευθύνονται στο Κέντρο Κοινότητας για καθοδήγηση στα θέματα ψυχικής υγείας που μπορεί να αντιμετωπίζουν. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο αναπληρωτής Δημάρχου - αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Δημήτρης Καρανίκας. Την επιστημονική ομιλία - παρουσίαση πλαισίωσε η Μικτή Χορωδία του Δήμου Ελασσόνας, με μαέστρο την κ. Ευλαμπία Ντούλα, η οποία στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης παρουσίασε αγαπημένα τραγούδια γνωστών Ελλήνων συνθετών.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass