Καθυστερήσεις στις πληρωμές των αγροτών

Δημοσίευση: 11 Απρ 2023 14:00

Αν μη τι άλλο, οι χειρισμοί από το ΥΠΑΑΤ στο ζήτημα καταβολής της συνδεδεμένης ενίσχυσης

σε αγροτικά προϊόντα, αλλά και συνολικά στις πληρωμές, αποδεικνύονται αδέξιοι. Το «ράβε ξήλωνε» που σημειώθηκε στα προϊόντα που θα εντάσσονταν στο καθεστώς της συνδεδεμένης ενίσχυσης, συνεχίστηκε και στο καθεστώς των πληρωμών, με την ανακολουθία λόγων και έργων να κυριαρχεί. Έτσι, την περασμένη Πέμπτη το ΥΠΑΑΤ διέρρευσε ότι την Παρασκευή θα πληρώνονταν η συνδεδεμένη ενίσχυση σε μήλα και κάστανα, αλλά φευ. Μάταια πήγαν οι Αγιώτες παραγωγοί στην τράπεζα. Τα χρήματα δεν μπήκαν. Το Υπουργείο με νέα διαρροή επικαλέστηκε την αργία του Καθολικού Πάσχα. Αν αυτή ήταν πράγματι η αιτία, θα φανεί σήμερα Τρίτη, με την πληρωμή να γίνεται κανονικά. Αλλιώς θα αποδειχθεί το γενικότερο μπάχαλο που επικρατεί στο Υπουργείο. Από την άλλη, ο υφυπουργός Σ. Κεδίκογλου, με επίσημο δελτίο Τύπου του Υπουργείου, ανακοίνωσε την Πέμπτη την ενίσχυση ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ στους παραγωγούς. Όπως μας ενημέρωσαν χθες στελέχη του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λάρισας «κανείς δεν γνωρίζει πότε θα δούμε το χρώμα του χρήματος, αφού ούτε ΚΥΑ, ούτε σχετικό ΦΕΚ υπάρχει». «Το τάξιμο βέβαια δεν χαλάει σπίτι» λένε κάποιοι, το σίγουρο όμως είναι ότι αυτό όταν δεν υλοποιείται, χαλάει την εικόνα της Κυβέρνησης και μάλιστα προεκλογικά.ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ
Στο ζήτημα ενίσχυσης των μελισσοκόμων προκύπτει και η αποστασιοποίηση πολλών Μελισσοκομικών Συλλόγων της χώρας από την Ομοσπονδία (ΟΜΣΕ), η οποία φαίνεται να παίζει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, λειτουργώντας για λογαριασμό του ΥΠΑΑΤ και αναδημοσιεύοντας ανάλογες ανακοινώσεις, ξεχνώντας τον θεσμικό της ρόλο, που είναι η πίεση για λογαριασμό των παραγωγών. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», αμέσως μετά το Πάσχα η εβδομάδα των Παθών για την Κυβέρνηση θα συνεχιστεί, με τους μελισσοκόμους να βγαίνουν δυναμικά στον δρόμο για διαμαρτυρία. Στο μεταξύ, χθες δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τα ΦΕΚ με τις σχετικές ΚΥΑ για την χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) στα ροδάκινα (επιτραπέζια και συμπύρηνα) βερίκοκα και νεκταρίνια. Οι ενισχύσεις θα καταβληθούν σε παραγωγούς από τις Π.Ε. Ημαθίας, Πέλλας, Λάρισας, Φλώρινας και Κοζάνης. Μια πληρωμή που ανακοινώθηκε αρκετές φορές, αλλά μόλις χθες μπήκαν οι σχετικές υπογραφές για την πληρωμή του.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass