Πρωτοπόρο το Γενικό Νοσοκομείο

Με την εφαρμογή συστήματος κοστολόγησης νοσοκομειακών υπηρεσιών

Δημοσίευση: 10 Απρ 2023 12:40

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας με υψηλόβαθμα στελέχη του Κέντρου Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών (ΚΕΤΕΚΝΥ), όπου συζητήθηκε η εφαρμογή των «DRG» από το Νοσοκομείο και συγκεκριμένα η εφαρμογή του νέου συστήματος κοστολόγησης νοσοκομειακών υπηρεσιών.


Ο κ. Γρηγόριος Βλαχάκης, διοικητής του Γ.Ν. Λάρισας, ενημέρωσε για την πορεία ένταξης του Νοσοκομείου στο νέο σύστημα Συ.Κ.Ν.Υ, τους: κ. Χ. Πλατή, διευθύνοντα σύμβουλο, Κ. Χαλκιά, εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., Λ. Παπαϊωάννου, διευθυντή Οικον. Τεκμηρίωσης και Κοστολόγησης, κα Π. Σιδέρη, διευθύντρια Πληροφορικής, και τον κο Κ. Τζουτζουράκη, σύμβουλο Διοίκησης, παρουσία του κου Σταύρου Παπαγεωργίου, αν. διοικητή της 5ης ΥΠΕ, του κου Ε. Σταματιάδη, δ/ντή Πληροφορικής της 5ης ΥΠΕ, και του κου Αθανάσιου Ολύμπιου, αντιπροέδρου του Δ.Σ.
Ακολούθησε συνάντηση στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου με γιατρούς και στελέχη των διοικητικών υπηρεσιών που εμπλέκονται στην κοστολόγηση των νοσοκομειακών υπηρεσιών.
Σε μια γόνιμη συζήτηση δόθηκε η δυνατότητα να απαντηθούν ερωτήματα που υπήρξαν κατά την εφαρμογή των DRG.
Όσον αφορά τη διαχείριση των DRG από το ιατρικό προσωπικό έγινε ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της ομάδας ελέγχου, τον ιατρό κο Μιχάλη Σαμαρίνα, επιμ. του Ουρολογικού Τμήματος, και διαπιστώθηκε ότι η διαδικασία κωδικοποίησης διαγνώσεων και πράξεων προχωρά ομαλά, με ελάχιστα τεχνικά ζητήματα και με πλήρη συνείδηση των υποχρεώσεων από τους ιατρούς του νοσοκομείου.
Στη συνέχεια, έγινε παρουσίαση του συνδυασμού των δεδομένων που καταγράφονται με τις πληροφορίες που λαμβάνει το Γραφείο Κίνησης και το Οικονομικό Τμήμα του Νοσοκομείου, από την κα Αικατερίνη Φιλίππου, υποδιευθύντρια του Νοσοκομείου.
Η επίσκεψη του κλιμακίου του ΚΕΤΕΚΝΥ πραγματοποιήθηκε στο Γ.Ν. Λάρισας, στο πλαίσιο της ένταξης του Νοσοκομείου στο νέο Σύστημα Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών, σύμφωνα με την τροποποίηση της σχετικής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας.
Πρόκειται για ένα πλήρες και καινοτόμο σύστημα κωδικοποίησης ιατρικών πράξεων και διαγνώσεων, επικαιροποιημένο και στα πρότυπα των αντίστοιχων συστημάτων των προηγμένων συστημάτων υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για το πρώτο διάστημα του έτους η αποζημίωση των νοσοκομείων που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα ανάπτυξης του Ελληνικού Συστήματος DRG και έχουν προχωρήσει τη διαδικασία, μέσα σε αυτά και το Γ.Ν. Λάρισας, θα γίνεται με βάση τον μέσο όρο των αντίστοιχων μηνών των δύο τελευταίων ετών.
Από 1η Ιουλίου 2023 θα υπάρξει πλήρη εφαρμογή της κοστολόγησης για το Γ.Ν. Λάρισας, ενώ από 1η Ιανουαρίου 2024, με Κοινή Υπουργική Απόφαση, θα υποχρεώνονται όλα τα νοσοκομεία να λειτουργούν με το νέο Σύστημα Κοστολόγησης Νοσοκομειακών Υπηρεσιών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass