«Ανακρίβειες τα περί υποστελέχωσης στο Κ.Υ. Ελασσόνας»

Απάντηση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη σε ανακοίνωση συλλόγων εργαζομένων

Δημοσίευση: 10 Απρ 2023 14:06

Τη δική του εκδοχή για την κατάσταση του ιατρονοσηλευτικού και άλλου

προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας , παρουσιάζει με ανακοίνωση του ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας , Στερεάς Ελλάδος Φώτης Σερέτης. Σε σχετική ανακοίνωση του –με αφορμή αναφορές των συλλόγων εργαζομένων στα ΚΥ νομών Λάρισας, Μαγνησίας και Φθιώτιδας με την ευκαιρία των πρόσφατων «γενεθλίων « του ΚΥ Ελασσόνας- αναφέρονται τα εξής:
1) Στο Κ.Υ. (με τα Π.Ι.) υπηρετούν 22 άτομα ιατρικό προσωπικό, 27 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό. (Μέσος ανώτατος όρος σε Κ. Υγείας της Επικρατείας 10 με 12 άτομα, 5 διοικητικό και λοιπό προσωπικό).
Στο Κ. Υγείας λειτουργεί ακτινολογικό εργαστήριο, με την ανανέωση πρόσληψης Χειριστή Ακτινολογικού Εργαστήριου. Επίσης, έχει συσταθεί ΤΟΜΕΑΣ ΕΚΑΒ, που εξυπηρετείται με 12 πληρώματα και 2 ασθενοφόρα (ΕΚΑΒ ΛΑΡΙΣΑΣ).
2) Η 5η ΥΠΕ μετά από τεκμηριωμένη πρόταση προς το Ταμείο Ανάκαμψης, για την κτιριακή αναβάθμιση του Κ.Υ., ενέταξε στο Ταμείο ποσό ύψους 1.505.360 ευρώ (!), εγκρίθηκε από το Τεχνικό Συμβούλιο, δημοπρατείται άμεσα.
3) Για την ομοιόμορφη εμφάνιση του προσωπικού, η 5η ΥΠΕ εξασφάλισε και προμήθευσε στο προσωπικό στολές εργασίας. Επίσης, για την κάλυψη των αναγκών του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας, προέβη
* Σε προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού. Την τελευταία διετία: Προσλήφθηκαν και ανέλαβαν 2 μόνιμοι ιατροί, ειδικοτήτων Οδοντιατρικής και Ιατρικής Βιοπαθολογίας.
* Σε προσλήψεις μόνιμου λοιπού προσωπικού: Με την προκήρυξη 2Κ/2019 προσλήφθηκαν 2 άτομα κλάδου Δ.Ε. Διοικητικού, ενώ με την 6Κ/2020 προκήρυξη του ΑΣΕΠ προσλήφθηκε 1 άτομο κλάδου Π.Ε. Ψυχολογίας
* Σε προσλήψεις επικουρικού λοιπού προσωπικού την τελευταία διετία:
- Στο ΕΚΑΒ Ελασσόνας προσλήφθηκαν τρία (3) άτομα Δ.Ε. πληρωμάτων ασθενοφόρου.
- Στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Κ.Υ. υπήρχε έγκριση για πρόσληψη ενός (1) ατόμου Τ.Ε. Επισκεπτών Υγείας, αλλά δεν υπήρξε υποψήφιος στους καταλόγους του λοιπού επικουρικού.
Για τη θέση του Χειριστή Εμφανιστή/Χειριστή Ιατρικών Συσκευών που κενώθηκε λόγω συνταξιοδότησης, εγκρίθηκε και εκδόθηκε πρόσκληση συνεργασίας με ένα (1) άτομο κατηγορίας Τ.Ε. κλάδου Ραδιολογίας Ακτινολογίας, με καθεστώς έκδοσης απόδειξης παροχής υπηρεσιών. Η πρόσληψη προχώρησε και η σύμβαση σήμερα είναι ενεργή (λήγει στις 30.12.2023). Ένα (1) άτομο Τ.Ε. ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ (με εξάμηνη σύμβαση που παρατάθηκε) πραγματοποιεί την ειδίκευσή της στην Κοινοτική Νοσηλευτική στο Κ.Υ. Ελασσόνας
Μεθοδικά η Διοίκηση της ΥΠΕ, σε συνεργασία με τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλους τους εργαζόμενους, προσπαθούμε για την καλύτερη καθημερινή παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες, καταλήγει η ανακοίνωση του διοικητή.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass