«Τα 13 ευρώ το κιλό είναι μια λογική τιμή...»

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΙΖΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΝΙΑ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΠΑΣΧΑ

Δημοσίευση: 07 Απρ 2023 14:10

Του Κώστα Γκιάστα

Ως μια λογική τιμή χαρακτηρίζει στην «Ε» αυτήν των 13 ευρώ το κιλό στο αρνί,

που δείχνει ως πιθανή για τις επόμενες ημέρες ενόψει της Κυριακής του Πάσχα, ο πρόεδρος της Συντεχνίας Κρεοπωλών Λάρισας κ. Βαγγέλης Ρίζος. Ο εκπρόσωπος των κρεοπωλών εξηγεί πως ακόμα δεν έχει βέβαια ξεκαθαρίσει πού θα καταλήξει η τιμή, καθώς αυτήν εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Τέλος καταδικάζει την ενέργεια με το καλάθι του Πάσχα που ανακοινώθηκε και εξηγεί πως αυτός είναι ο λόγος της στάσης αναμονής του κόσμου μέχρι στιγμής. Πιο αναλυτικά: «Ακόμα δεν γνωρίζουμε με ακρίβεια πού θα σταματήσει η τιμή του αρνιού για το φετινό Πάσχα. Κι αυτό γιατί οι περισσότεροι δεν έχουμε φέρει το εμπόρευμα στα καταστήματά μας. Θα γνωρίζουμε από Μεγάλη Δευτέρα και μετά. Οι τιμές βέβαια θα αρχίσουν να διαμορφώνονται από την ερχόμενη Κυριακή».
Για τους παράγοντες που θα επηρεάσουν την τιμή λέει πως «εξαρτάται από τις εξαγωγές που έγιναν στην Ιταλία λόγω του Πάσχα των καθολικών και το απόθεμα που έχουμε. Είναι ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης». Τονίζει πως 13 ευρώ είναι μια λογική τιμή και εξηγεί πως «εμείς θα προσπαθήσουμε από πλευράς μας να διατηρήσουμε την τιμή στα περσινά επίπεδα. Αυτό σημαίνει πως θα επωμιστούμε εμείς κι άλλο βάρος. Ενεργειακό και αναλώσιμα». Ο κ. Ρίζος στέκεται και στην κίνηση με το καλάθι του Πάσχα που ανακοινώθηκε και όλοι περιμένουν για τις τιμές «Για όλο τον πρωτογενή τομέα είναι μεγάλο πλήγμα. Από τους κτηνοτρόφους μέχρι και τα κρεοπωλεία. Για όλους εμάς είναι σα να μας στήνει στον τοίχο...». Για το ζήτημα των ελληνοποιήσεων υπογραμμίζει πως αυτές δεν γίνονται από τα κρεοπωλεία, καθώς «το μεγαλύτερο ποσοστό είμαστε μικρά καταστήματα που δίνουν 80-100 αρνιά», προσθέτοντας πως αυτό αφορά στις περιπτώσεις με τις μεγάλες παραγωγές.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΛΑΘΡΟΣΦΑΓΕΣ
Ωστόσο θίγει και το θέμα των λαθροσφαγών που γίνονται από κτηνοτρόφους. «Εμείς λέμε στον κόσμο να το αποφεύγουν, καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία». Την ίδια ώρα ωστόσο επισημαίνει πως κάτι τέτοιο ζημιώνει ακόμα περισσότερο τον κλάδο των κρεοπωλών, αφού σε κάποιες περιπτώσεις σφάζουν ίδιο αριθμό αρνιών με αυτόν που πωλούν κάποια κρεοπωλεία. Σχετικά με το ενδιαφέρον του κόσμου, λέει πως υπάρχει και είναι ζωηρό, το οποίο ωστόσο περιορίζεται σε ερωτήσεις μέχρι στιγμής για την τιμή. «Εκτιμώ πως περιμένουν να δουν τι θα γίνει με το καλάθι. Όμως εμείς πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως δεν ανταγωνιζόμαστε τα σούπερ μάρκετ. Η δική μας σημαία είναι η ποιότητα. Χαμηλή τιμή και υψηλή ποιότητα δεν συμβαδίζουν. Εμείς ακούμε τον πελάτη και γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες των απαιτήσεών του. Έχουμε χτίσει μια σχέση ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης». Εν κατακλείδι στάθηκε και στη σχέση που έχουν με τους κτηνοτρόφους λέγοντας πως «οι σχέσεις μας με τους κτηνοτρόφους πρέπει να είναι καλές. Είμαστε συνεργάτες. Είναι κρίκοι στην ίδια αλυσίδα» ανέφερε ο κ. Ρίζος.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass