Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 06 Απρ 2023 14:08

Υποχρεωτικός ο καθαρισμός οικοπέδων
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ

Ο Δήμος Κιλελέρ στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας

για την αντιπυρική περίοδο 2023, απευθύνει κάλεσμα στους ιδιοκτήτες και εκμεταλλευτές οικοπέδων να φροντίσουν για τον καθαρισμό τους μέχρι 30 Απριλίου και συντήρησή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Σύμφωνα με την υπ. αριθ. 9/2021 Πυροσβεστική Διάταξη καθώς και την Υ.Α. 17647 του Υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, πρέπει οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μ. από τα όριά τους, να προβούν στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καύσιμων ή εκρήξιμων υλικών και αντικειμένων, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της. Βάσει του Ν. 3852/2010 σε περίπτωση μη συμμόρφωσης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 0,50 €τα ο τετραγωνικό μέτρο. Επιπλέον βεβαιώνεται σε βάρος των ιδιοκτητών, νομέων και επικαρπωτών που δεν συμμορφώνονται, η δαπάνη καθαρισμού των οικοπέδων τους και υποβάλλεται μήνυση για το αδίκημα του αρ. 433 του Ποινικού κώδικα. Σύμφωνα με τα παραπάνω οι ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους για να μην υποστούν τις παραπάνω κυρώσεις. Η παρούσα ανακοίνωση θεωρείται και ως προσωπική ειδοποίηση προς όλους τους πιο πάνω αναφερόμενους ιδιοκτήτες ή υπεύθυνα πρόσωπα.
Ο Δήμος Κιλελέρ, όπως κάθε χρόνο, προσβλέπει στη συνεργασία των Δημοτών του και τονίζει ότι κάθε ολιγωρία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, το περιβάλλον και τις περιουσίες των πολιτών.

 

Αιμοδοσία στο 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου

Αύριο Παρασκευή από τις 9 το πρωί έως 1 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στο 1ο ΕΠΑΛ Τυρνάβου εθελοντική αιμοδοσία. Σε αυτή θα συμμετέχουν καθηγητές του ΕΠΑΛ, μαθητές που είναι 18 ετών και άνω, μαθητές που είναι 17 ετών με υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα κι έγκριση του γιατρού που επιβλέπει την αιμοδοσία, απόφοιτοι του σχολείου, γονείς καθώς και όσοι πολίτες του Δήμου Τυρνάβου το επιθυμούν. Στο ΕΠΑΛ Τυρνάβου δημιουργήθηκε το 2009 Τράπεζα Αίματος και από τότε λειτουργεί και συμβάλλει στην κάλυψη των αναγκών σε αίμα, τόσο των αιμοδοτών και των συγγενών τους, όσο και του συνόλου των μαθητών του σχολείου. Στόχος είναι να καταστεί το σχολείο ένας ευρύτερος χώρος μόρφωσης και καλλιέργειας, με δράσεις που ενισχύουν τη γενικότερη Παιδεία, ευαισθητοποιώντας τα παιδιά στον ευαίσθητο τομέα της εθελοντικής προσφοράς αίματος.

 

 Στη Λάρισα πολυιατρείο του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Στον Δήμο Λαρισαίων θα βρεθεί μέσα στον Απρίλιο το κινητό πολυιατρείο προληπτικής ιατρικής –οδοντιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στο πλαίσιο της περιοδείας του σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα πρόκειται για την υλοποίηση του προγράμματος «Ιπποκράτης», κατά το οποίο παρέχονται δωρεάν εξετάσεις σε παιδιά με τη συνεργασία των κατά τόπους Ιατρικών και Οδοντιατρικών Συλλόγων και των τοπικών φορέων.

 

Απονομή βραβείων σε μαθητές

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ – ΟΚΑΝΑ -ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟΝ 12o ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λάρισας – ΟΚΑΝΑ σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Τμήμα Εκπαιδευτικών θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Λάρισας, πραγματοποιούν την τελετή βράβευσης του 12ου Μαθητικού Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού με τίτλο:
«Διαδίκτυο και δίκτυα. Φαίνομαι. Είμαι; Επιλέγω…», σήμερα
Πέμπτη, στις 17:00 στον αύλειο χώρο του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας– ΟΚΑΝΑ (οδός Μανωλάκη 11Δ).
Στον διαγωνισμό πήραν μέρος, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, με τελικό στόχο την προώθηση της Πρόληψης και την Προαγωγή της Ψυχοκοινωνικής Υγείας.
Οι στόχοι του διαγωνισμού ήταν οι εξής: «Να αναγνωρίσουν οι μαθητές πώς η παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο επηρεάζει τη ζωή μας Να αποκτήσουν κριτικές ικανότητες. Να καλλιεργήσουν δεξιότητες συνεργασίας και επικοινωνίας».Σχολεία που βραβεύτηκαν:ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
1ο ΒΡΑΒΕΙΟ: 19ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Μπέλλης Δημήτρης, Πιτσιάβας Μάριος, Ισαβέλλα Αλμπάνη
2ο ΒΡΑΒΕΙΟ
2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ: Ιβανόβ Θεοδώρα, Ντέφα Μαριάνθη, Γκανάτσιου Μαρία
3ο ΒΡΑΒΕΙΟ
35ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ: Μανδραλής Γιάννης, Αθανασιάδης Άγγελος.ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
1ο ΒΡΑΒΕΙΟ: 29ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)
Ντάμπος Θωμάς, Μπασδέκης Ζαφείριος, Μπασδέκη Σουλτάνα
2ο ΒΡΑΒΕΙΟ: 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Εφραιμίδης Στέλιος, Μηταλούλης Θωμάς, Μηταλούλη Άννα
3ο ΒΡΑΒΕΙΟ:  22ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Κολέτσιου ΡεβέκκαΓΥΜΝΑΣΙΑ
1ο ΒΡΑΒΕΙΟ: 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ
Κότσκος Φλωριάννα, Μητσιμπόνα Φωτεινή, Χαλκιά Χρυσούλα
2ο ΒΡΑΒΕΙΟ: 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
 Μπλιούμη Πελαγία
3ο ΒΡΑΒΕΙΟ: 7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
 Νικολαϊδη ΑικατερίνηΛΥΚΕΙΑ
1ο ΒΡΑΒΕΙΟ: ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. (Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και ΛύκειοΛΑΡΙΣΑΣ) (ΒΙΝΤΕΟ)
Χατζούλη Χαρίκλεια, Αδαμάκη Ειρήνη, Μπουχλαριώτη Αθηνά
2ο ΒΡΑΒΕΙΟ: ΓΕΛ ΝΙΚΑΙΑΣ
Αράπη Αναστασία, Γκιοκλάι Νικολέτα
3ο ΒΡΑΒΕΙΟ: ΓΕΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Σούμμα Χρυσούλα, Ταυλαρίδη Δήμητρα
Τιμητική Διάκριση: Απονομή επαίνου συμμετοχής και δωροεπιταγή 50 ευρώ για τα εξής σχολεία: ΕΕΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ (Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης)
Χενσόν Φίλιππος, Αργυρίου Μάρκος, Βε Αρετή
ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ Μπατζιόλας Γιώργος
3ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ Μουρτάσαγας Μιχάλης.

 

Συνεδριάζει σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο

Με 14 θέματα στην ημερήσια διάταξη και μία επερώτηση από τη ΛΑΣΥ Θεσσαλίας συνεδριάζει στη νέα αίθουσα (οδός Καλλισθένους και Θεοφράστου) σήμερα και ώρα 18:00 το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας. Η επερώτηση που θα συζητηθεί είναι από τη Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας για τα προβλήματα με μαθητικά δρομολόγια που εκτελούνται από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Λάρισας. Όσον αφορά στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, κυριαρχούν οι εγκρίσεις μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) Φωτοβολταϊκών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας και εγκατάστασης επεξεργασίας βιομάζας για παραγωγή βιοαερίου και μονάδα καύσης βιοαερίου.

 

Εκδήλωση ΚΚΕ  για Σχολική Στέγη σήμερα στη Φαλάνη

Η Κομματική Οργάνωση Φαλάνης του KKE διοργανώνει σύσκεψη –συζήτηση για τις θέσεις του κόμματος για τη Σχολική Στέγη, σήμερα Πέμπτη 6 Απριλίου στις 8 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο. Θα μιλήσουν: ο Γιάννης Παναγιώτου, μέλος της Ε.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος Λάρισας της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Λάρισας και ο Περικλής Καζαντζίδης, υποψήφιος βουλευτής Ν. Λάρισας του ΚΚΕ.

 

 Πασχαλινή  αιμοδοσία στον Αμπελώνα

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ», όπως κάνει χρόνια τώρα, πραγματοποιεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας Π.Ε. Λάρισας την καθιερωμένη πλέον Εθελοντική Αιμοδοσία του για το Πάσχα τη Μ. Τρίτη, 11 Απριλίου 2023, από τις 8.30 π.μ. έως τις 13:00 σε μια ευρύχωρη και ασφαλή Τεντοκατασκευή στην Κεντρική πλατεία του Αμπελώνα. Σκοπός της αιμοδοσίας που είναι η 1η για το 2023 και η 100ή στη σειρά, αφ’ ότου ξεκίνησαν οι οργανωμένες αιμοδοσίες στον Αμπελώνα, το 1991, είναι να δοθεί μία ακόμη ευκαιρία στους κατοίκους του Αμπελώνα και της περιοχής να σκεφθούν τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας για να δώσουν λίγο από το πολύτιμο και ζωογόνο αίμα τουςγια την κάλυψη των αυξημένων αναγκών, που κάθε χρόνο την περίοδο των διακοπών του Πάσχα παρατηρείται στα Νοσοκομεία.

 

Εκδήλωση για τον Κυπριακό τουρισμό στη Λάρισα

Το Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου με την αρωγή του Συλλόγου Κυπρίων Λάρισας πραγματοποιεί εκδήλωση στη Λάρισα για την προώθηση των κυπριακών προορισμών και προϊόντων. Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για σήμερα και ώρα 19.00 στο Divani Palace. Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η κ. Ιωάννα Χατζηκωστή, λειτουργός Μάρκετινγκ Τουρισμού Κύπρου στην Αθήνα.
Διακοπή νερού στη ΦιλιππούποληΔιακοπή υδροδότησης στη συνοικία της Φιλιππούπολης θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη από τη ΔΕΥΑΛ, τις ώρες από 9:00 έως 14:00 και συγκεκριμένα στις οδούς Πανάγου, Καρφή (από Χατζημιχάλη έως Λιόλη) και Λιόλη (από Καρφή έως Πανάγου).


Ομιλίες για την Υγεία στον Δήμο Τεμπών

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τεμπών σε συνεργασία με τα ΚΑΠΗ Δήμου Τεμπών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας διοργανώνει σήμερα στις 10:00 π.μ. στο ΚΑΠΗ Πυργετού ομιλία με ομιλητή τον κ. Αδάμου Κωνσταντίνου, ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτής, με θέμα «Εισαγωγή στη Γηριατρική και Ψυχογηριατρική».
Την ίδια ημέρα στις 8:30 μ.μ. στη Δημοτική Πινακοθήκη Γόννων θα μιλήσει η Ρωξάνη Αγγαρίτση, ειδική γαστρεντερολόγος, με θέμα: «Πρόληψη, η καλύτερη θεραπεία».
Την Κυριακή των Βαΐων στις 9 Απριλίου και ώρα 11:00 π.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκουρίου διοργανώνεται εκδήλωση με ομιλητή τον κ. Βασίλειο Παρλάντζα, φυσικοθεραπευτή, με θέμα: «Μυοσκελετικές παθήσεις-Πρόληψη και Προβλήματα».


Ομιλίες για τον πόλεμο στη λογοτεχνία

Το Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης (Ι.Ψ.Α.), υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Διοίκησης, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης και στο πλαίσιο των δράσεων της «Λάρισα Πόλη που Μαθαίνει» διοργανώνει Κύκλο Ομιλιών με θέμα: «Αντιμετωπίζοντας κρίσεις και πολέμους: ψυχαναλυτικές, ψυχοκοινωνικές και ανθρωπολογικές διαστάσεις». Ο Κύκλος Ομιλιών θα φιλοξενηθεί στον χώρο του «Χατζηγιάννειου» και θα ολοκληρωθεί μέσα από τρεις συναντήσεις. Η πρώτη συνάντηση με θέμα «Κρίση και Πόλεμος στη λογοτεχνία» θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 7 Απριλίου και ώρα 19:00.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass