Κατάληψη για τη σίτιση στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου

ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΛΗΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΜΕΡΙΔΕΣ

Δημοσίευση: 05 Απρ 2023 14:12

Σε κατάληψη του κτιρίου της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

στο campus «Γαιόπολις» στη Λάρισα προχώρησαν χθες οι φοιτητές Ιατρικής διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στη φοιτητική μέριμνα και τα προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με τη σίτισή τους.
Ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής Λάρισας αναφερόμενος στο ζήτημα της σίτισης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μετά από Γενική Συνέλευση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλει ότι τους προσφέρθηκαν ακόμη και ληγμένα επιδόρπια. Με κυρίαρχα αιτήματα τη δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές, να φύγουν οι εταιρείες catering από τη σίτιση, καθώς όπως λένε προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους φέτος με την πληθωριστική κρίση έχουν μειώσει σε μεγάλο βαθμό τις μερίδες, ενώ αρνούνται συχνά να δώσουν συμπλήρωμα στις μικρές μερίδες.
Οι φοιτητές έχοντας στο πλευρό τους και τους φοιτητές του Τμήματος Βιοχημείας Βιοτεχνολογίας δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις. Όπως επισημαίνουν ειδικότερα σε σχετική απόφαση της συνέλευσής τους, «το κύμα ακρίβειας που σαρώνει την ελληνική κοινωνία βάζει δυσβάσταχτα εμπόδια στην καθημερινή επιβίωση κάθε λαϊκής και ταξικά καταπιεσμένης ελληνικής οικογένειας.
Την κατάσταση αυτή έρχεται να επιδεινώσει η απροθυμία του Π.Θ. και της Κυβέρνησης για ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας.
Το περιστατικό στις 22/03 όμως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Τα συσκευασμένα επιδόρπια που μοιράστηκαν ήταν ληγμένα και βρέθηκε μούχλα σε κάποιο από αυτά. Ύστερα από παρέμβαση των φοιτητών στη λέσχη του Βιόπολις την Πέμπτη 23/03 και την καταγγελία του Δ.Σ. του ΣΦΙΛ στη Διοίκηση του Τμήματος και στην επιτροπή φοιτητικού εστιατορίου, πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος την Παρασκευή στο εστιατόριο του Βιόπολις, όπου βρέθηκε πληθώρα παραλείψεων, μεταξύ των οποίων και ληγμένο βούτυρο. Καλούμε την πρυτανεία και τη Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass