Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 05 Απρ 2023 14:04

Συστάσεις σε ιδιοκτήτες οικοπέδων για κόψιμο χόρτων

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Ο Δήμος Ελασσόνας ενημερώνει τους ιδιοκτήτες οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων

χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, ότι θα πρέπει να προβούν στις προβλεπόμενες ενέργειες κοπής και απομάκρυνσης χόρτων και άλλων εύφλεκτων υλικών από τα οικόπεδά τους μέχρι τις 30 Απριλίου 2023.  Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν. 3463/2006, του άρθρου 94 παρ. 26 του Ν. 3852/10, καθώς και με τη νέα υπ’ αριθμ. 20/2022 Πυροσβεστική Διάταξη (Υ. Α. 17647 οικ. Φ.700.20/2022 - ΦΕΚ 1301/Β/18-3-2022), οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές και μισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, υποχρεούνται μέχρι την 30ή Απριλίου εκάστου έτους, να προβαίνουν σε καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της. Αν ο ιδιοκτήτης δεν προχωρήσει στον καθαρισμό, τότε ενεργοποιείται η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, η οποία βάσει του άρθρο 94 του Ν. 3852/2010 θα αναγκαστεί να προβεί στον αυτεπάγγελτο καθαρισμό τους και στις παρακάτω ενέργειες σε βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται:
* Επιβολή προστίμου πενήντα (50) λεπτών ανά τετραγωνικό μέτρο.
* Βεβαίωση της δαπάνης καθαρισμού στον οικοπεδούχο.
Η ασφάλεια και η δημόσια υγεία είναι υποχρέωση και καθήκον όλων και για τον λόγο αυτόν οφείλουν όλοι οι δημότες να προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες προς αποφυγή κάθε δυσάρεστης συνέπειας που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή και περιουσίες πολιτών.

 

Πασχαλινή αιμοδοσία στον Αμπελώνα

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ», όπως κάνει χρόνια τώρα, πραγματοποιεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας Π.Ε. Λάρισας την καθιερωμένη πλέον Εθελοντική Αιμοδοσία του για το Πάσχα τη Μ. Τρίτη, 11 Απριλίου 2023, από τις 8.30 π.μ. έως τις 13:00 σε μια ευρύχωρη και ασφαλή Τεντοκατασκευή στην Κεντρική πλατεία του Αμπελώνα. Σκοπός της αιμοδοσίας που είναι η 1η για το 2023 και η 100ή στη σειρά, αφ’ ότου ξεκίνησαν οι οργανωμένες αιμοδοσίες στον Αμπελώνα, το 1991, είναι να δοθεί μία ακόμη ευκαιρία στους κατοίκους του Αμπελώνα και της περιοχής να σκεφθούν τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας για να δώσουν λίγο από το πολύτιμο και ζωογόνο αίμα τους για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών, που κάθε χρόνο την περίοδο των διακοπών του Πάσχα παρατηρείται στα Νοσοκομεία.

 

Πρόγραμμα πανηγύρεως του Ι.Ν. στο Νέο Κοιμητήριο
Το Σάββατο 8 Απριλίου, εορτή της Αναστάσεως του Λαζάρου, εορτάζει ο Ιερός Κοιμητηριακός Ναός Αναστάσεως του Λαζάρου, στο Νέο Κοιμητήριο Λαρίσης. Οι Ιερές Ακολουθίες θα τελεσθούν σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα: Παρασκευή 7 Απριλίου, απόγευμα και ώρα 18:00: Μικρό Απόδειπνο και ο Κανόνας του Λαζάρου. Σάββατο 8 Απριλίου, πρωί και ώρα 07:00: Όρθρος και Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.

 

Μνημόσυνο στα Τέμπη

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ

Την Κυριακή 9 Απριλίου συμπληρώνονται σαράντα ημέρες από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στην περιοχή των Τεμπών που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πολλοί συνάνθρωποί μας. Η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, συμμετέχουσα στο πένθος που έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο, θα τελέσει στο σημείο του δυστυχήματος επιμνημόσυνη δέηση την Κυριακή και ώρα 12:30 το μεσημέρι για την ανάπαυση των ψυχών των βιαίως κεκοιμημένων αδελφών μας. Το τρισάγιο θα τελέσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, με τη συμμετοχή των κληρικών της Μητροπόλεως. Η Ι.Μ. συστήνει όλους όσοι επιθυμούν να παραστούν για να προσευχηθούν για τις ψυχές των συνανθρώπων μας να τηρήσουν πιστά τις υποδείξεις της Ελληνικής Αστυνομίας προσερχόμενοι στον χώρο.

 

Παζάρι αγάπης για τον Ξενώνα Καρκινοπαθών

ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Με πρωτοβουλία του Κοινωνικού Εθελοντικού Δικτύου «#Κανείς Μόνος» και συνδιοργανωτές την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης & Τυρνάβου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων, τον Σύλλογο Καρκινοπαθών ν. Λάρισας και τη στήριξη των φορέων της πόλης -του Ιατρικού Συλλόγου, του Φαρμακευτικού, του Δικηγορικού, του Εμπορικού, του Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ, των ΠΡΟΣΥΦΛΑ και ΣΟΦΛΑ, της Συντεχνίας Αρτοποιών- θα πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή εκδήλωση Αλληλεγγύης, μεθαύριο Παρασκευή 7 Απριλίου από 10 πρωί μέχρι 22.00 το βράδυ στη Λέσχη Αξιωματικών, σε συνέχεια της μεγάλης Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης.  Αυτήν τη φορά, διοργανώνεται ένα μεγάλο πασχαλινό παζάρι Αγάπης, με μοναδικό σκοπό τα έσοδά του να διατεθούν για τη δημιουργία ενός Ξενώνα Ανακουφιστικής Φροντίδας Καρκινοπαθών και φιλοξενίας συνοδών τους, στη Λάρισα. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με τις μουσικές επιλογές του DJ Γιάννη Kαλλιμάνη, ενώ οι χορωδοί και τα παιδιά του Εργαστηρίου Ζωής του ΟΚΑΝΑ, θα παρουσιάσουν δρώμενα με μηνύματα για την αλληλεγγύη και τη ζωή.

 

«Μία λαμπάδα ...ένα χαμόγελο»

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Με το μήνυμα «Μία λαμπάδα ...ένα χαμόγελο», και αυτό το Πάσχα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ζητά την υποστήριξη της κοινωνίας για να συνεχίσει να καλύπτει τις ανάγκες κάθε παιδιού στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, πραγματοποιεί πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για όλα τα παιδιά και τις οικογένειες που ζουν σε κατάσταση φτώχειας. Τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης, που συγκεντρώνονται σε 17 σημεία πανελλαδικά, είναι τα εξής: γάλα εβαπορέ, ζυμαρικά, λάδι, ρύζι, όσπρια, αλεύρι, ζάχαρη, σάλτσα τομάτας, είδη πρωινού (κακάο, μπισκότα, κρουασάν, δημητριακά, φρυγανιές, μέλι, μαρμελάδα, μερέντα, χυμοί), αλάτι, ξύδι, μπαχαρικά, πουρές, κρέμες αραβοσίτου, βρεφικές κρέμες, βρεφικό γάλα Νο 1 και 2, είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες Νο 4-5-6, μωρομάντηλα, σαμπουάν, αφρόλουτρα), προϊόντα καθαρισμού (καθαριστικά και απολυμαντικά γενικής χρήσης, μαλακτικό ρούχων, απορρυπαντικό πλυντηρίου, χλωρίνη κ.λπ.), είδη προσωπικής φροντίδας (σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες κ.λπ.), είδη οικιακής χρήσης (διάφανη μεμβράνη, λαδόκολλα, σακούλες απορριμμάτων, γάντια μιας χρήσης), χαρτικά (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, χαρτοπετσέτες), συσκευασμένα πασχαλινά κουλουράκια και τσουρέκια. Στη Λάρισα τα τρόφιμα συγκεντρώνονται στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στη Θεσσαλία, που βρίσκεται στην οδό Αγιάς 97 (Τηλ.: 2410-560.900, 2410-555.422).

 

Απονομή βραβείων σε μαθητές του ν. Λάρισας
ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΟΚΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Λάρισας – ΟΚΑΝΑ σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Λάρισας, πραγματοποιούν την τελετή βράβευσης του 12ου Μαθητικού Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού με τίτλο: «Διαδίκτυο και δίκτυα. Φαίνομαι. Είμαι; Επιλέγω...», αύριο Πέμπτη 6 Απριλίου, στις 17:00 στον αύλειο χώρο του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας– ΟΚΑΝΑ (οδός Μανωλάκη 11Δ). Στον διαγωνισμό πήραν μέρος, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, με τελικό στόχο την προώθηση της Πρόληψης και την Προαγωγή της Ψυχοκοινωνικής Υγείας. Οι στόχοι του διαγωνισμού ήταν οι εξής: «Να αναγνωρίσουν οι μαθητές πώς η παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο επηρεάζει τη ζωή μας. Να αποκτήσουν κριτικές ικανότητες. Να καλλιεργήσουν δεξιότητες συνεργασίας και επικοινωνίας».Σχολεία που βραβεύτηκαν:ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ
1ο ΒΡΑΒΕΙΟ: 19ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Μπέλλης Δημήτρης, Πιτσιάβας Μάριος, Ισαβέλλα Αλμπάνη
2ο ΒΡΑΒΕΙΟ
2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ: Ιβανόβ Θεοδώρα, Ντέφα Μαριάνθη, Γκανάτσιου Μαρία
3ο ΒΡΑΒΕΙΟ
35ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ: Μανδραλής Γιάννης, Αθανασιάδης Άγγελος.ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
1ο ΒΡΑΒΕΙΟ: 29ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ)
Ντάμπος Θωμάς, ΜπασδέκηςΖαφείριος, Μπασδέκη Σουλτάνα
2ο ΒΡΑΒΕΙΟ: 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Εφραιμίδης Στέλιος, Μηταλούλης Θωμάς, Μηταλούλη Άννα
3ο ΒΡΑΒΕΙΟ:  22ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Κολέτσιου ΡεβέκκαΓΥΜΝΑΣΙΑ
1ο ΒΡΑΒΕΙΟ: 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ
Κότσκος Φλωριάννα, Μητσιμπόνα Φωτεινή, Χαλκιά Χρυσούλα
2ο ΒΡΑΒΕΙΟ: 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
 Μπλιούμη Πελαγία
3ο ΒΡΑΒΕΙΟ: 7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
 Νικολαϊδη ΑικατερίνηΛΥΚΕΙΑ
1ο ΒΡΑΒΕΙΟ: ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. (Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και ΛύκειοΛΑΡΙΣΑΣ) (ΒΙΝΤΕΟ)
Χατζούλη Χαρίκλεια, Αδαμάκη Ειρήνη, Μπουχλαριώτη Αθηνά
2ο ΒΡΑΒΕΙΟ: ΓΕΛ ΝΙΚΑΙΑΣ
Αράπη Αναστασία, Γκιοκλάι Νικολέτα
3ο ΒΡΑΒΕΙΟ: ΓΕΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
Σούμμα Χρυσούλα, Ταυλαρίδη Δήμητρα
Τιμητική Διάκριση: Απονομή επαίνου συμμετοχής και δωροεπιταγή 50 ευρώ για τα εξής σχολεία: ΕΕΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ (Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης)
Χενσόν Φίλιππος, Αργυρίου Μάρκος, Βε Αρετή
ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ Μπατζιόλας Γιώργος
3ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ Μουρτάσαγας Μιχάλης.

 

Βραβείο στη Δημόσια Βιβλιοθήκη
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ

Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ) – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με σύνθημα «Είμαι ένα βιβλίο, διάβασέ με». Στο πλαίσιο των δράσεων για την παγκόσμια αυτή ημέρα, πραγματοποιήθηκε η βράβευση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας για τη συνεισφορά της στην προώθηση της φιλαναγνωσίας από την προσχολική μέχρι και την εφηβική ηλικία με απώτερο στόχο τη δημιουργία αναγνωστών. Για την επίτευξη του στόχου, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας διοργανώνει καθημερινά εκπαιδευτικά προγράμματα για Α’/βάθμια και Β’/βάθμια Εκπαίδευση.

 

Γυναίκες που διακρίθηκαν...
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Εκδήλωση με θέμα «Γυναίκες των επιστημών, των γραμμάτων και των τεχνών» θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10.30 το πρωί στην αίθουσα «Βασίλης Φαρμάκης» στην Ελασσόνα. Στην εκδήλωση που διοργανώνει το Κέντρο Κοινότητας και η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Ελασσόνας σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ελασσόνας και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας, μαθητές γυμνασίων και λυκείων του Δήμου Ελασσόνας θα παρουσιάσουν τη ζωή και το έργο σημαντικών γυναικών που διακρίθηκαν στους τομείς των Επιστημών, των Γραμμάτων και των Τεχνών.

 

Αιμοδοσία εργαζομένων ΚΤΕΛ
Εθελοντική Αιμοδοσία με σκοπό να καλυφθούν οι μεγάλες αιμοδοτικές ανάγκες του Νοσοκομείου και κατ’ επέκταση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας προγραμματίζει η Διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ ν. Λάρισας σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Απριλίου από τις 9.00 π.μ. έως τις 15.00 στην αίθουσα Γενικής Συνελεύσεως του ΚΤΕΛ Γεωργιάδου και Ολύμπου 1 και η διοίκηση καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν, καθώς «είναι μια πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης είναι αγάπη είναι δώρο ζωής».


Μαθήματα γονεϊκότητας από το Κ. Υγείας Λάρισας
Το Κέντρο Υγείας Λάρισας και το Τμήμα Οικογενειακού Προγραμματισμού, υπό τη διεύθυνση του επιστημονικά υπεύθυνου Δημητρίου Καραμπάτσα, ανακοίνωσαν ότι μετά την άρση των μέτρων κατά του κορονοϊού (Covid-19) ξεκινούν τα διά ζώσης δωρεάν μαθήματα προετοιμασίας για τη γονεϊκότητα (τοκετός, θηλασμός, περιποίηση νεογνού και λοχεία), παράλληλα με τα διαδικτυακά μαθήματα. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται από εκπαιδευμένες μαίες. Ο Οικογενειακός Προγραμματισμός του Κέντρου Υγείας Λάρισας συνεχίζει την προσπάθειά του στην καταπολέμηση του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας με προγράμματα πρόληψης και προστασίας των γυναικών της κοινότητας της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής με τη διενέργεια δωρεάν τεστ Παπανικολάου σε ασφαλισμένες ή ανασφάλιστες γυναίκες από τις μαίες του τμήματος. Για πληροφορίες και προγραμματισμό, ραντεβού στο Κέντρο Υγείας Λάρισας (πρώην Ιατρεία Ι.Κ.Α.), Ρούσβελτ 4, τηλ. 2410-534.728 και 2410-534.369.

 

Σχέδιο προσβάσεων διαδρομών εκπονεί ο Δήμος Τυρνάβου

ΚΑΛΕΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Ο Δήμος Τυρνάβου (Φορέας Εκπόνησης) εκπονεί Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.), μέσω του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Πράσινου Ταμείου, στο πλαίσιο του Ν. 4819/2021 (Α΄129). Η περιοχή παρέμβασης υλοποίησης του Σ.Α.Π. του Δήμου Τυρνάβου περιλαμβάνει κεντρικές οδούς και στους οικισμούς του Τυρνάβου και του Αμπελώνα, και συγκεκριμένα:

* Οδοί στον Οικισμό Τυρνάβου: Ελευθερίας - Παύλου Μελά, Ηρώων Πολυτεχνείου, Κιλελέρ - Σάντα Γλέζου, Γουνιτσιώτου - Θεοτοκοπούλου, Αγραφιώτη, Καραγάτση, Δανιήλ.
* Οδοί στον Οικισμό Αμπελώνα: Θερμοπυλών - Αγίου Κωνσταντίνου, Γρ. Λαμπράκη, Καραϊσκάκη, Ειρήνης, Αθ. Διάκου, Ναυαρίνου. Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις αφορούν στην εξασφάλιση προσβασιμότητας στους υπαίθριους δημόσιους κοινόχρηστους χώρους και στην εξασφάλιση προσβασιμότητας στα σημεία εισόδων των δημοσίων κτιρίων που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες και άλλες κοινωφελείς χρήσεις. Ο Δήμος καλεί τους πολίτες να λάβουν μέρος στη διαβούλευση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 18/04/ 2023, επί των προτεινόμενων παρεμβάσεων στις προαναφερθείσες διαδρομές, με στόχο την εξασφάλιση της προσβασιμότητας στις σημαντικότερες κοινόχρηστες - κοινωφελείς χρήσεις των οικισμών. Αποστολή απόψεων και προτάσεων στο email: texniki@tirnavos.gr

 

Νέο Δ.Σ. στους Αργιθεάτες Φαρσάλων

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Αργιθεατών Επαρχίας Φαρσάλων που προέκυψε από τις εκλογές. Αναλυτικά το νέο Δ.Σ. έχει ως εξής. Πρόεδρος: Παππά Πηνελόπη, Αντιπρόεδρος: Ζουμπουρλή Κατερίνα. Γραμματέας: Βίλλη Μαρία, Ταμίας: Τζιαμαλή Ξένια. Μέλη: Γώγος Χρήστος, Μπουκουβάλας Δημήτρης, Ράιος Γιάννης, Βασιλός Νικόλαος, Αλτάνη Δήμητρα, Γώγου Ζαφειρούλα, Κολέτας Παναγιώτης, Μπέκας Νικόλαος, Χολέβα Φεβρωνία.

 

Λειτουργίες στον Ι.Ν. Θεοτόκου στο Καστρί Λουτρό
Θεία Λειτουργία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Καστρί Λουτρό Αιγάνης την Κυριακή των Βαΐων (9 Απριλίου). Ιερές ακολουθίες θα τελεστούν και τη Μεγάλη Πέμπτη, τη Μεγάλη Παρασκευή, το Μέγα Σάββατο, και την Ανάσταση.

 

Κλείνει λόγω Πάσχα το Γραφείο Γάμου της Μητρόπολης
Το Γραφείο Γάμων της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, κατά την περίοδο του Πάσχα, θα παραμείνει κλειστό καθ’ όλη τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδος έως και την Παρασκευή της Διακαινησίμου (Μ. Δευτέρα, 10 Απριλίου έως και Παρασκευή 21 Απριλίου). Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη αναφέρεται «παρακαλούνται όσοι έχουν τυχόν εκκρεμότητες με το Γραφείο (εκδόσεις αδειών Γάμου, πιστοποιητικών ελευθερογαμίας, κ.λπ.) να τις τακτοποιήσουν έως την Παρασκευή 7 Απριλίου».


Συνεδριάζει αύριο το Περιφερειακό Συμβούλιο
Με 14 θέματα στην ημερήσια διάταξη και μία επερώτηση από τη ΛΑΣΥ Θεσσαλίας συνεδριάζει στη νέα αίθουσα (οδός Καλλισθένους & Θεοφράστου) αύριο Πέμπτη 6 Απριλίου και ώρα 18:00 το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας. Η επερώτηση που θα συζητηθεί είναι από τη Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας για τα προβλήματα με μαθητικά δρομολόγια που εκτελούνται από το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Λάρισας. Όσον αφορά στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, κυριαρχούν οι εγκρίσεις μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) Φωτοβολταϊκών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας και εγκατάστασης επεξεργασίας βιομάζας για παραγωγή βιοαερίου και μονάδα καύσης βιοαερίου.


Πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων Τυρνάβου
Συνεχίζονται μέχρι και την Παρασκευή 7-04-2023 οι αιτήσεις για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης με τίτλο «Βοηθός Μάγειρα», που θα υλοποιηθεί μέσω συνεργασίας του ΚΕΚ ΔΥΠΑ Λάρισας με τον Δήμο Τυρνάβου συνολικής διάρκειας 250 ωρών για 15 ανέργους πολίτες του Δήμου Τυρνάβου. Το θεωρητικό και το πρακτικό μέρος θα υλοποιηθεί σε αίθουσα και στις εγκαταστάσεις των εργαστηρίων εστίασης του Χριστοδούλειου Βρεφικού Σταθμού Τυρνάβου. Οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέσουν την αίτηση συμμετοχής τους και τα απαραίτητα δικαιολογητικά αποκλειστικά στον Δήμο Τυρνάβου, μέσω των ακόλουθων τρόπων:  Αποστολή αρχείων σε μορφή pdf, στο e-mail του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Τυρνάβου: kentrokoinotitasdt@gmail.com - Διά ζώσης κατάθεσης αίτησης και απαραίτητων δικαιολογητικών στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τυρνάβου. Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο: 24923-50.315.


Εκδήλωση για Κυπριακό τουρισμό στη Λάρισα
Το Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου με την αρωγή του Συλλόγου Κυπρίων Λάρισας πραγματοποιεί εκδήλωση στη Λάρισα για την προώθηση των κυπριακών προορισμών και προϊόντων. Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για αύριο Πέμπτη 6 Απριλίου και ώρα 19.00 στο Divani Palace. Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η κ. Ιωάννα Χατζηκωστή, λειτουργός μάρκετινγκ Τουρισμού Κύπρου στην Αθήνα.


Η «Υπαίθριος Ζωή» πάει Μάλτα
Ο Σύλλογος «Υπαίθριος Ζωή» Λαρίσης στις 14 Μαΐου το βράδυ (και έως 17 Μαΐου) θα πραγματοποιήσει εκδρομή στη μέση της Μεσογείου, στο μικρό, αλλά ιστορικό, και πανέμορφο νησί της Μάλτας. Πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν στα γραφεία του Συλλόγου, Μανδηλαρά 5β, από Δευτέρα έως Παρασκευή, τηλ. 2410-250.818, κιν. 6977-947.910 κ. Δέσποινα Ραούλη.

 

Συναυλίας στη μνήμη της Μαίρης Ν. Ράπτου
ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Τα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Λαρισαίων διοργανώνουν συναυλία εις μνήμην της Μαίρης Νικολάου Ράπτου αύριο Πέμπτη 6 Απριλίου στις 19:30 στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, η νεοσύστατη γυναικεία χορωδία των Εκπαιδευτηρίων θα ερμηνεύσει το ορατόριο «Κοινωνικός» (Ελένη Οικονομοπούλου, Γ. Βερίτης). Στο δεύτερο μέρος του προγράμματος θα ακουστούν χριστιανικά τραγούδια και χορωδιακά έργα από την εποχή της Αναγέννησης ως σήμερα, τα οποία συνάδουν με το πνεύμα των ημερών και παράλληλα εξυμνούν την παιδική ψυχή. Ενδιάμεσα θα ακούγονται κείμενα γραμμένα από τη Μαίρη Νικολάου Ράπτου, τα οποία εκφωνούνται από τις δασκάλες Μαρία Γώτα και Ελένη Μαγαλιού. Θα συμμετέχουν: π. Βησσαρίων Αγορίτσας (σόλο) και Ιωάννα Αρεβύθη (πιάνο). Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο Νίκος Στ. Ευθυμιάδης.

 

Διακοπές ρεύματος λόγω κακοκαιρίας
ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ

Διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προκάλεσε νωρίς χθες βράδυ το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε και τη Λάρισα. Λίγο πριν τις 8 το βράδυ, χωρίς ρεύμα ήταν οι συνοικίες του Πέρα Μαχαλά, της Παπασταύρου, του Ιπποκράτη όπως και η περιφερειακή οδός Τρικάλων, με συνεργεία τεχνικών της ΔΕΗ να επιχειρούν προκειμένου να αποκαταστήσουν τη βλάβη και την παροχή ρεύματος.

 

Πασχαλινό μπαζάρ από τις «Φίλες της Αγάπης»

Οι «Φίλες της Αγάπης» έχουν προγραμματίσει τις εξής εκδηλώσεις. Αύριο Πέμπτη, απογευματινό Αγάπης, το γνωστό πασχαλιάτικο Μπαζάρ στο ξενοδοχείο Grand, στις 6 το απόγευμα. Την Πέμπτη 4 Μαΐου ημερήσια εκδρομή στην Παναγία Σουμελά και στις 13, 14 και 15 Ιουνίου νέα προσκυνηματική εκδρομή στην Τήνο.

 

Ομιλίες για τον πόλεμο στη λογοτεχνία

Το Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης (Ι.Ψ.Α.), υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Διοίκησης, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης και στο πλαίσιο των δράσεων της “Λάρισα Πόλη που Μαθαίνει” διοργανώνει Κύκλο Ομιλιών με θέμα: «Αντιμετωπίζοντας κρίσεις και πολέμους: ψυχαναλυτικές, ψυχοκοινωνικές και ανθρωπολογικές διαστάσεις». Ο Κύκλος Ομιλιών θα φιλοξενηθεί στον χώρο του «Χατζηγιάννειου» και θα ολοκληρωθεί μέσα από τρεις συναντήσεις. Η πρώτη συνάντηση με θέμα “Κρίση και Πόλεμος στη λογοτεχνία” θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Παρασκευή 7 Απριλίου και ώρα 19:00.

 

Ομιλίες για την Υγεία στον Δήμο Τεμπών

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Τεμπών σε συνεργασία με τα ΚΑΠΗ Δήμου Τεμπών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας διοργανώνει αύριο Πέμπτη 6 Απριλίου 2023 στις 10:00 π.μ. στο ΚΑΠΗ Πυργετού ομιλία με ομιλητή τον κ. Αδάμου Κωνσταντίνου, ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής, με θέμα «Εισαγωγή στη Γηριατρική και Ψυχογηριατρική».
Την ίδια ημέρα στις 8:30 μ.μ. στη Δημοτική Πινακοθήκη Γόννων θα μιλήσει η Ρωξάνη Αγγαρίτση, ειδική γαστρεντερολόγος, με θέμα: «Πρόληψη, η καλύτερη θεραπεία».
Την Κυριακή των Βαΐων στις 9 Απριλίου και ώρα 11:00 π.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκουρίου διοργανώνεται εκδήλωση με ομιλητή τον κ. Βασίλειο Παρλάντζα, φυσικοθεραπευτή, με θέμα: «Μυοσκελετικές παθήσεις-Πρόληψη και Προβλήματα».

 

Εκδήλωση για πρόληψη στην υγεία στα Φάρσαλα

Το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας διοργανώνει αύριο Πέμπτη 6 Απριλίου στις 7 το απόγευμα εκδήλωση για την αξία της πρόληψης και προαγωγή της υγείας. Παράλληλα θα γίνει ενημέρωση και εγγραφές νέων εθελοντών δοτών μυελού των οστών για τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».
Η εκδήλωση θα υλοποιηθεί με την υποστήριξη του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Φαρσάλων.

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass