Επιχορήγηση 87.255 € για υπηρεσία «μιας στάσης»

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ - ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΡΙΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ

Δημοσίευση: 05 Απρ 2023 14:00

Της Λένας Κισσάβου

Εγκρίθηκε χθες σε έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων

η αποδοχή επιχορήγησης ύψους 87.225 ευρώ της Ύπατης Αρμοστείας προς τον Δήμο Λαρισαίων, για την υλοποίηση προγράμματος κοινωνικής ένταξης προσφύγων, μεταναστών και άλλων ευάλωτων ομάδων, με έμφαση την πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Όπως δήλωσε στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων κ. Σωτήρης Βούλγαρης, προχωρά άμεσα και η διαδικασία της προκήρυξης πρόσληψης τριών ατόμων για τη στελέχωση της νέας κοινωνικής υπηρεσίας στον Δήμο, προκειμένου να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό. Πιο αναλυτικά για το πρόγραμμα, το οποίο τιτλοφορείται «One-Stop-Shop» (παροχή υπηρεσιών μιας στάσης), ο κ. Βούλγαρης ανέφερε πως «έχει διάρκεια ενός χρόνου, μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2023, με δυνατότητα παράτασης, ανάλογα με τους πόρους που θα υπάρχουν για τη συνέχειά του, τις ανάγκες και τα αποτελέσματα επίτευξης των στόχων που έχουν τεθεί. Προβλέπει μια ολιστική στήριξη κοινωνικής ένταξης, των προσφύγων που ζουν στον Δήμο Λαρισαίων (στο Κουτσόχερο και σε διαμερίσματα της πόλης) και γενικότερα των ευάλωτων ομάδων, με ιδιαίτερη στόχευση στην εύρεση εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών εργασιακής συμβουλευτικής και την παροχή εργασιακής διαμεσολάβησης.
Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, στην αγορά εργασίας, αυξημένες εμφανίζονται οι ανάγκες σε εργάτες γης και στην οικοδομική δραστηριότητα. Οι υπηρεσίες αυτές θα βοηθήσουν στην εξάλειψη γραφειοκρατικών εμποδίων, για την ένταξη στην αγορά εργασίας και προβλέπεται να υπάρξει συνεργασία με τοπικούς φορείς, όπως για παράδειγμα με το Επιμελητήριο Λάρισας, με τη ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) κ.ά.  Να σημειώσουμε ότι μέχρι και σήμερα, ο Δήμος Λαρισαίων είναι ο μοναδικός Δήμος στη χώρα που υλοποιεί το εν λόγω πρόγραμμα». Υπενθυμίζουμε ότι η υλοποίηση των προγράμματος υπηρεσίες μιας στάσης, συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων (ΣΕΜΠ) του Δήμου Λαρισαίων και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων. Σύμφωνα με όσα είχαν ειπωθεί «Το πρόγραμμα προτάθηκε από τον Δήμο Λαρισαίων στο πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού Στρατηγικού Σχεδίου Ένταξης, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα θεσμικό περιβάλλον που υποστηρίζει πολλαπλές στρατηγικές ένταξης για τους πρόσφυγες και τους αιτούντες άσυλο και προωθεί τη δίκαιη πρόσβαση σε υπηρεσίες για όλες οι ευάλωτες ομάδες που ζουν στον Δήμο». Ο κ. Βούλγαρης, επισήμανε πως «στόχος του «One-Stop-Shop» είναι να ενισχύσει την πρόσβαση των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο σε ευκαιρίες αυτάρκειας, αυξάνοντας ταυτόχρονα την αίσθηση του ανήκειν και διευκολύνοντας την αποτελεσματική ενσωμάτωσή τους. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι για μακροπρόθεσμη και επιτυχή ένταξη στη χώρα υποδοχής, η ένταξη στην αγορά εργασίας είναι απαραίτητη». Η υπηρεσία θα στεγαστεί στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων και προβλέπεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της εντός του Απριλίου 2023.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass