Εκλεισαν τα φωτογραφεία για τη «φωτογραφική» ΚΥΑ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ

Δημοσίευση: 04 Απρ 2023 14:00

Την αντίδραση των επαγγελματιών φωτογράφων έχει προκαλέσει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) η οποία δίνει τη δυνατότητα λήψης φωτογραφιών και στα Αστυνομικά Τμήματα, φωτογραφιών που απαιτούνται για την έκδοση δελτίων αστυνομικών ταυτοτήτων.


Λαρισαίοι επαγγελματίες φωτογράφοι συμμετέχοντας χθες στην κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων, έκλεισαν συμβολικά χθες τα φωτογραφεία, δηλώνοντας έτσι την αντίθεσή τους στην εξέλιξη, ενώ συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική πλατεία.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Φωτογράφων Λάρισας, Δημήτρης Γκουσγκούνης σε δήλωσή του τόνισε πως «όλοι οι επαγγελματίες φωτογράφοι της Λάρισας και σε όλη την Ελλάδα τα κατά τόπους Σωματεία ψήφισαν μια κινητοποίηση», «για το θέμα των ταυτοτήτων που είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον κλάδο μας, είναι ένα θέμα μείζον για τη βιωσιμότητα του κλάδου μας. Ψηφίστηκε πρόσφατα, τον Φεβρουάριο, μία ΚΥΑ που έλεγε ότι θα μπορούσαν στις κατά τόπους (αστυνομικές) Αρχές να βγαίνουν οι φωτογραφίες, οπότε αυτό, όπως ήταν αναμενόμενο, μας ξεσήκωσε και έδωσε αυτή την ώθηση σε όλους τους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα να κινηθούμε για να σταματήσει αυτό, να φύγει αυτή η ΚΥΑ από τη διατύπωση του νομοσχεδίου.
Σε μια περίοδο που είναι δύσκολη για τον κλάδο ούτως ή άλλως, στον απόηχο της πανδημίας μετά από δύο, τρία χρόνια που ήταν συρρικνωμένη η δουλειά μας και θα συρρικνωθεί κι άλλο με το συγκεκριμένο κομμάτι που θα ψηφιστεί».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass