«Απαγόρευση εξαγωγών στα εισαγόμενα φάρμακα»

ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΚΗ ΝΑΣΙΩΚΑ

Δημοσίευση: 25 Μαρ 2023 14:28

Κρίσιμης σημασίας ζητήματα που αφορούν στην εμπορία και διάθεση φαρμάκων,

αλλά και στον ρόλο των φαρμακοποιών στην καθημερινότητα των πολιτών, συζητήθηκαν στο πλαίσιο συνάντησης του υποψήφιου βουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Λάρισας Άκη Νασιώκα, με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας, Θανάση Κουτσούκη, και τη γενική γραμματέα του Συλλόγου, Αθηνά Κουκουφλή. «Η απαγόρευση των εξαγωγών στα εισαγόμενα φάρμακα» είναι ένα βασικό αίτημα του Συλλόγου, αλλά και πανελλήνια του κλάδου, το οποίο αναπτύχθηκε κατά τη συζήτηση, με τον Πρόεδρο να σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως «οι ελλείψεις φαρμάκων στην Ελλάδα οφείλονται στο εμπόριο των παράλληλων εξαγωγών και συγκεκριμένα, εισάγονται φάρμακα και την ίδια στιγμή εξάγονται σε άλλες χώρες σε ακριβότερες τιμές...».
Την ανάγκη να δημιουργηθεί ελεγκτικός φορέας από την Πολιτεία, ο οποίος θα βάζει φρένο στις εξαγωγές των εισαγόμενων φαρμάκων, επισήμανε ο κ. Νασιώκας, τονίζοντας ότι «αυτό θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα, προκειμένου να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη διάθεσή τους στα φαρμακεία, για τις ανάγκες των πολιτών και να εξαλειφθεί το πρόβλημα των ελλείψεων, που εμφανίζεται κατά καιρούς και φέρνει σε απόγνωση ασθενείς και φαρμακοποιούς...».
Επίσης, τις ενστάσεις τους κατέθεσαν οι φαρμακοποιοί, για την αύξηση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, και υποστήριξαν ότι μεταξύ των συνεπειών είναι η αύξηση της τιμής τους, αλλά και ο κίνδυνος που ελλοχεύει στην ελεύθερη διάθεσή τους, όταν η λήψη τους μπορεί να είναι απαγορευτική για άτομα που λαμβάνουν παράλληλα κι άλλα φάρμακα, είτε να έχουν παρενέργειες, στοιχεία που ο φαρμακοποιός δεν έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει.
Ο κ. Κουτσούκης επισήμανε ότι ο κίνδυνος αυτός μπορεί να εξαλειφθεί αν οι φαρμακοποιοί έχουν πρόσβαση στον ιατρικό φάκελο των ασθενών.
Τέλος, ένα ζήτημα που απασχολεί ιδιαίτερα τους φαρμακοποιούς και προκύπτει από τη δέσμευση να διατηρούν ανοιχτό το φαρμακείο τους, ακόμη και όταν έχουν προβλήματα υγείας ή όταν οι γυναίκες φαρμακοποιοί εγκυμονούν, είναι η ανάγκη να δημιουργηθεί ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα από την Πολιτεία, το οποίο θα καλύψει τον φαρμακοποιό με την πρόσληψη προσωπικού, όταν ο ίδιος χρειαστεί να λείψει.
Για «σημαντικά κενά στην πολιτική της υγείας, στη στήριξη των φαρμακοποιών που έχουν έναν σημαντικό ρόλο στην κοινωνία, αλλά και στην εμπορία και διάθεση των φαρμάκων» έκανε λόγο ο κ. Νασιώκας, τα οποία, όπως τόνισε, «λειτουργούν εις βάρος των ασθενών και των φαρμακοποιών».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass