×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/335035

Εκτός πόλης εκτελωνισμός των φορτηγών

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ «ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΓΗ» ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2023 13:40
Η μεταφορά του Τελωνείου εκτός πόλης και συγκεκριμένα  στο κτίριο της φωτογραφίας, στο Ομορφοχώρι, δεν έγινε ποτέ  και «χάθηκαν» χωρίς αποτέλεσμα 400.000.000 δραχμές! Η μεταφορά του Τελωνείου εκτός πόλης και συγκεκριμένα στο κτίριο της φωτογραφίας, στο Ομορφοχώρι, δεν έγινε ποτέ και «χάθηκαν» χωρίς αποτέλεσμα 400.000.000 δραχμές!

Ένα άλλο «αιματοβαμμένο» σημείο της Λάρισας, που βρίσκεται μάλιστα κοντά στον Σιδηροδρομικό Σταθμό, στο νευραλγικό σημείο μπροστά από το Τελωνείο, στην υπόγεια διάβαση της οδού Φαρσάλων, ήρθε στο προσκήνιο, στο πλαίσιο της συζήτησης του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων για τα προβλήματα της πόλης

με τις υποδομές του ΟΣΕ.
Ο συνειρμός, στο θέμα της απομάκρυνσης του Τελωνείου από την πόλη, κατά τη συζήτηση για επικίνδυνα σημεία, ήταν αναμενόμενος, λόγω των σοβαρών προβλημάτων που προκαλεί η κίνηση και η στάθμευση των βαρέων οχημάτων μέσα στον ιστό της. Πρόκειται για ένα «αγκάθι» που ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια την πόλη, απειλεί την ασφάλεια των πολιτών και την έχει «πληγώσει» πολλές φορές.
Αν και το αίτημα αυτό έχει απασχολήσει κάθε Δημοτική Αρχή της Λάρισας, χωρίς, ωστόσο, να έχει ικανοποιηθεί, σήμερα διαφαίνεται ότι μπορεί να βρεθεί μια λύση, που «λυγίζει» την αδιάλλακτη αρνητική στάση του Τελωνείου για μεταφορά των υπηρεσιών του.
Συγκεκριμένα, πρόταση του δημάρχου Λαρισαίων, Απόστολου Καλογιάννη, που βρήκε ευήκοα ώτα στο Υπουργείο Οικονομικών και στη διεύθυνση του Τελωνείου, είναι να παραμείνει το κτίριο του Τελωνείου στη θέση του, αλλά ο εκτελωνισμός των φορτίων που μεταφέρουν τα βαρέα οχήματα να γίνεται σε χώρο εκτός πόλης.
Μάλιστα, ο κ. Καλογιάννης σε αναφορά του για το θέμα -κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου- υποστήριξε ότι έχουν εντοπιστεί κάποιοι χώροι, γεγονός που σημαίνει ότι οι συζητήσεις μεταξύ Δήμου και της Διεύθυνσης του Τελωνείου Λάρισας έχουν προχωρήσει στην εξεύρεση λύσης προς όφελος της κοινωνίας και της ασφάλειάς της.
Ο Δήμαρχος δε, εμφανίστηκε αποφασισμένος να διεκδικήσει λύση στο χρόνιο πρόβλημα κίνησης και στάθμευσης βαρέων οχημάτων μέσα στην πόλη, σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο σημείο της, που εγκυμονεί κινδύνους για οδηγούς, ποδηλάτες και πεζούς.
Και τη λύση «δείχνει» μια νέα νομοθεσία, που επιτρέπει την απομάκρυνση της υπηρεσίας εκτελωνισμού από την πόλη.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καλογιάννης σημείωσε τα εξής: «Η μεταφορά του Τελωνείου μετά την τροποποίηση της νομοθεσίας παίρνει άλλα χαρακτηριστικά...
Υπάρχει η δυνατότητα να μεταφερθεί η υπηρεσία εκτελωνισμού των εμπορευμάτων βαρέων οχημάτων εκτός Λάρισας.
Αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι το Δημόσιο σε συνεργασία με τον Δήμο να βρούμε έναν χώρο εκτελωνισμού οχημάτων -το επιτρέπει ο νόμος- στις παρυφές της πόλης, προκειμένου όλα τα οχήματα να μην εισέρχονται στην οδό Φαρσάλων και στην οδό Μαρτάλη και οι εκτελωνιστές του Τελωνείου να κάνουν τη δουλειά τους εκεί.
Αυτή είναι μια νέα πρόταση, η οποία συζητήθηκε με το Υπουργείο και με τη διευθύντρια του Τελωνείου Λάρισας, αλλά όχι με τους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν θέλουν τη μεταφορά του.
Όμως, εμείς θα εργαστούμε προς αυτήν την κατεύθυνση, γιατί πιστεύουμε ότι είναι εφικτή λύση, δεδομένου ότι υπάρχουν κάποιοι χώροι που έχουν εντοπιστεί.
Το να πάει κάποιος εργαζόμενος με ένα όχημα του Τελωνείου, να εκτελωνίσει ένα φορτηγό που θα είναι π.χ. ακόμη και στο οικόπεδο στο Ομορφοχώρι και να γυρίσει, δεν είναι δα και τόσο τραγικό!
Είμαι αποφασισμένος και έχω προχωρήσει την υπόθεση αυτή για να μπορέσουμε να επιλύσουμε και αυτό το ζήτημα».
Ο ΑΘΑΝ. ΜΑΜΑΚΟΣ
Να σημειωθεί ότι το θέμα έφερε στο Συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα Μπροστά» Αθανάσιος Μαμάκος.
Δήλωσε ότι: «Είναι αδήριτη ανάγκη η απομάκρυνση του Τελωνείου Λάρισας» και πρότεινε: «Να βρεθεί ένας χώρος, ακόμη και δημοτικός, που θα παραχωρηθεί στο Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου μόνο σε αυτόν να γίνεται ο έλεγχος των φορτίων των εμπορευμάτων των φορτηγών. Έτσι, θα αποσυμφορηθεί η οδός Μαρτάλη και η οδός Φαρσάλων και θα υπάρχει ασφάλεια για τους κατοίκους της περιοχής και καθαριότητα. Με αυτόν τον τρόπο θα απορροφήσουμε τις αρνητικές συνέπειες…».
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Gallery άρθρου

{gallery}335035{/gallery}
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass