Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2023 9:12

Παράσταση διαμαρτυρίας αγροτών Τυρνάβου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, ο Αγροτικός Σύλλογος

Τύρναβου καλεί σήμερα στη 1:30 το μεσημέρι όλους τους συλλόγους και τους φορείς της πόλης σε παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία της ΔΕΥΑΤ. «Όλοι μαζί ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού απαιτώντας κατάργηση του νομοσχεδίου που το νερό από κοινωνικό αγαθό γίνεται εμπόρευμα με όλες τις αρνητικές συνέπειες που θα ακολουθήσουν στη ζωή μας. Δηλώνουμε παράλληλα αύριο και με την παρουσία μας έμπρακτα τη συμπαράστασή μας στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι των ΔΕΥΑ σε όλη τη χώρα για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας.


Γιορτή Μανιταρόφιλων στη Λίμνη Πλαστήρα

Την Κυριακή 2 Απριλίου η Λίμνη Πλαστήρα γίνεται το επίκεντρο των καρπών της Γης, με πλούσιες δράσεις και εδέσματα με βάση τα μανιτάρια. Η «γιορτή των Μανιταρόφιλων» είναι μία εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Νεοχωρίου και των Μανιταρόφιλων Θεσσαλίας με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του ν. Καρδίτσας. Η γιορτή πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα. Μανιταροεδέσματα, πεζοπορία στα βουνά των Αγράφων, γευσιγνωσία, γνωριμία με τις ποικιλίες μανιταριών που φυτρώνουν στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα και συνταγές είναι κάποια από αυτά που θα απολαύσουν οι επισκέπτες της γιορτής. Θα υπάρχουν ακόμη σεμινάριο και εργαστήριο, για τις ποικιλίες που ευδοκιμούν στην περιοχή, αλλά και μουσικό event που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο θέατρο του Βοτανικού Κήπου.

 

Διανομή τροφίμων  σε δικαιούχους ΤΕΒΑ
ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Διανομή τροφίμων του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαρτίου, στον Πλατύκαμπο (στο δημαρχείο) τις ώρες 8.00 – 10.30 και στη Νίκαια (στο Πολιτιστικό κέντρο) τις ώρες 11.00 – 12.30, του Δήμου Κιλελέρ. Η ενημέρωση των ωφελούμενων θα γίνει τηλεφωνικά και με γραπτό μήνυμα SMS στα κινητά τους τηλέφωνα. Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα παραλάβουν τα προϊόντα με την επίδειξη της απόφασης έγκρισης ΚΕΑ ή του ΑΜΚΑ του μέλους της αίτησης που παραλαμβάνει και σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης των ιδίων, με επιπλέον κατάθεση εξουσιοδότησης ετέρου προσώπου με βεβαίωση γνήσιου υπογραφής από αρμόδια Αρχή. Όταν η εξουσιοδότηση δε φέρει το γνήσιο της υπογραφής απαιτείται επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας, ή άλλου επίσημου εγγράφου από το οποίο προκύπτουν ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ του. Πληροφορίες: 2410-961.286.

 

Αναφορά Γ. Λαμπρούλη για ΤΕΦΑΑ
Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας κατέθεσε ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης, με περιεχόμενο την επιστολή της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το υπόμνημα των κοσμητόρων ΣΕΦΑΑ και προέδρων ΤΕΦΑΑ, σχετικά με τη συμπερίληψη των ΤΕΦΑΑ και ΣΕΦΑΑ στα Τμήματα που πιστοποιούν την Παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια.

 

Κόβουν πίτα τα τουριστικά γραφεία Λάρισας
Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων Λάρισας θα κόψει βασιλόπιτα σήμερα Τετάρτη 22 Μαρτίου στις 8.30 το βράδυ στο μπαρ ρέστοραν «Ten Doors» (Φιλελλήνων 56) στον λόφο του Φρουρίου.


Επετειακή γιορτή στη ΓΕΧΑ

Την ερχόμενη Κυριακή 26 Μαρτίου και ώρα 12.00 το  μεσημέρι στην αίθουσα της ΓΕΧΑ, στην οδό Μανδηλαρά 14, ο νεανικός τομέας του συλλόγου Μέγας Βασίλειος, θα παρουσιάσει παράσταση με θέμα «Η θυσία του κλήρου υπέρ του λαού (Σαλώνων Ησαΐας και Αθανάσιος Διάκος)».

 

Επετειακή εκδήλωση της ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και το Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών διοργανώνουν επετειακή εκδήλωση για τον εορτασμό των 100 χρόνων συμβολής στην εφαρμοσμένη Αγροτική Έρευνα της χώρας τη Δευτέρα 27 Μαρτίου, στις 11 το πρωί, στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου στη Λάρισα (Θεοφράστου 1).

 

Εκδήλωση προς τιμήν του φροντιστή της νόσου Alzheimer

Εκδήλωση με θέμα «Ενημερώνουμε- Επιβραβεύουμε τον φροντιστή της νόσους Alzheimer» διοργανώνει σήμερα Τετάρτη 22 Μαρτίου η Ελληνική Εταιρία Νόσου Αlzheimer και Συναφών Διαταρχανών ν. Λάρισας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 μ.μ. στο «Χατζηγιάννειο».

 

Ημερίδα για την κλιματική αλλαγή στην Αγιά

Ημερίδα σχετικά με την κλιματική αλλαγή και ερημοποίηση της Θεσσαλίας, αλλά και τις πιθανές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Αγιάς, διοργανώνεται αύριο Πέμπτη 23 Μαρτίου, στις 7:30 το απόγευμα, στην Αγιά, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου «Χρυσαλίδα». Ομιλητές θα είναι ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Κλιματική αλλαγή – ερημοποίηση και επιπτώσεις στην επαρχία Αγιάς» και ο Διευθυντής Ερευνών Ινστιτούτου Εδαφολογικών Πόρων «ΕΛΓΟ Δήμητρα» κ. Ανδρέας Παναγόπουλος, με θέμα: «Υδρολογικό Παρατηρητήριο – Υπηρεσίες Άρδευσης και Βιώσιμης Διαχείρισης Πόρων».

 

Συνέλευση Οδοντιάτρων Λάρισας

Την εξ αναβολής ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του συγκαλεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Λάρισας. Η Συνέλευση συγκαλείται στα γραφεία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Ερ. Σταυρού 9-17 και ώρα 19:30 με θέματα τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό, τον προϋπολογισμό 2023 και υποβολή προτάσεων για ψήφιση.

 

Συνάντηση γονέων Παιδικών Τυρνάβου

Συνάντηση γονέων Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου Τυρνάβου θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 23 Μαρτίου στις 6:00 μ.μ. στο χώρο του «Χριστοδούλειου» Σταθμού. Κατά τη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με την Κοινωνική Λειτουργό - Οικογενειακή Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια κ. Κόκκινου Ελεωνόρα, μέλος του Συλλόγου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος - Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλίας, με θέμα: «Η σημασία της Πρώιμης Παιδικής Παρέμβασης στην εξέλιξη του παιδιού».

 

Εκδρομή συνταξιούχων ΟΑΕΕ

Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Σπαρμού Ολύμπου, οργανώνει ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Λάρισας και περιχώρων, την ερχόμενη Παρασκευή 24 Μαρτίου, για την παρακολούθηση των Δ΄ Χαιρετισμών. Πληροφορίες στα γραφεία του Συλλόγου (Παπαναστασίου 33, 3ος όροφος) και στα τηλέφωνα 2410-536618, 6944-414456 και 6944-345913.

 

Γιορτάζει ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας στο Γερακάρι

Πανηγυρίζει το ερχόμενο Σάββατο ο Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας στο Γερακάρι Αγιάς. Το πρόγραμμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων περιλαμβάνει για το απόγευμα της Παρασκευής 24 Μαρτίου, στις 6:00, μέγα πανηγυρικό εσπερινό μετά αρτοκλασίας – χαιρετισμούς, υπό του πανοσιολογιότατου Αθανασίου Παραβάντζου (ώρα προσέλευσης επισήμων 7:00). Στις 7:30 θα γίνει η λιτάνευση της ιεράς εικόνας και θα ακολουθήσει δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο του ναού. Το πρωί του Σαββάτου θα τελεσθούν ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων. 

 

Λειτουργία και κήρυγμα κάθε Τετάρτη

Κατά τη διάρκεια της Μ. Τεσσαρακοστής, στον Άγιο Αχίλλιο, κάθε Τετάρτη, στις 5.00-6.30 μ.μ. θα τελείται εσπερινή Προηγιασμένη και στη συνέχεια ο π. Ραφαήλ θα πραγματοποιεί κήρυγμα με θέμα: «Ανάλυση της Θείας Λειτουργίας». Ακολούθως θα τελείται η ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου.

 

Την Παρασκευή οι λαϊκές του Σαββάτου

Από τον Δήμο Λαρισαίων γνωστοποιήθηκε ότι λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου οι Λαϊκές Αγορές που γίνονται το ερχόμενο Σάββατο, θα πραγματοποιηθούν μία ημέρα πριν δηλαδή Παρασκευή 24-03-2023 στους ίδιους χώρους.


Εκλογές συνταξιούχων σιδηροδρομικών

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών «Ο Αγιος Φίλιππος» θα πραγματοποιήσει γενική συνέλευση και εκλογές αύριο Πέμπτη και ώρα 11 π.μ. στη Λέσχη Σιδηροδρομικών (Παλαιολόγου 37). Από τον Σύλλογο απευθύνεται κάλεσμα στα μέλη του να δώσουν το «παρών» και να συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες.


Παρουσίαση βιβλίου για τα μαθηματικά

Το φροντιστήριο «Προοπτική», οι εκδόσεις Ελληνοεκδοτική και το βιβλιοπωλείο «Ανεμος» διοργανώνουν την Παρασκευή 24 Μαρτίου και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας την παρουσίαση του βιβλίου «Μαθηματικές ιστορίες για όλους» των Θανάση Κοπάδη και Θανάση Δρούγα. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Χριστίνα Φίλη καθηγήτρια ΕΜΠ συγγραφέας και ιστορικός Μαθηματικών, Τεύκρος Μιχαηλίδης μαθηματικός –συγγραφέας και Μάκης Χατζόπουλος μαθηματικός -συγγραφέας και επιμελητής του lisari.blogspot. Συντονίζει η Βάσω Λαλέ μαθηματικός, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων N. Λάρισας.


Ο μητροπολίτης Λαρίσης στον Πλατύκαμπο

Σήμερα Τετάρτη 22 Μαρτίου, στις 8:00 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Πλατυκάμπου, θα τελεσθεί προηγιασμένη θεία λειτουργία χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass