Νέες στάσεις εργασίας από αύριο στη ΔΕΥΑΛ

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΠΟΕ ΔΕΥΑ - ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΔΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2023 13:05

Τετράωρες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν αύριο Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη 14 Μαρτίου, τις ώρες 10.30 π.μ. με 2.30 μ.μ., οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ), με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κατά το οποίο μεταφέρονται οι ΔΕΥΑ όλης της χώρας στην αρμοδιότητα της νέας Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων.


Αντίστοιχα, διήμερες τετράωρες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι των ΔΕΥΑ όλης της χώρας, όπως κήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ (ΠΟΕ ΔΕΥΑ).
Η απόφαση της πανελλαδικής κινητοποίησης πάρθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της (ΠΟΕ ΔΕΥΑ), στην Αθήνα, όπου συμμετείχε και ο Λαρισαίος πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑ Λάρισας Αχιλλέας Μητράκος και αντιπρόεδρος της ΠΟΕ ΔΕΥΑ.
Ο κ. Μητράκος δήλωσε στην «Ε» πως «οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ κλιμακώνουν τον αγώνα τους, για την απόσυρση του νομοσχεδίου, το οποίο ανοίγει την πόρτα για εκμετάλλευση του νερού από ιδιώτες, γεγονός που θα έχει μεγάλες συνέπειες στη διαχείριση του δημόσιου αγαθού, τόσο στην ύδρευση όσο και στην άρδευση.
Αναμφίβολα, αν εφαρμοστούν όσο προβλέπει το νομοσχέδιο, θα επέλθουν μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια, τόσο στα νοικοκυριά όσο και στους αγρότες… Δεν πρέπει να το αφήσουμε να συμβεί…».
Να σημειωθεί ότι, τις αντιρρήσεις τους για το νομοσχέδιο, εξέφρασαν όλοι οι θεσμικοί φορείς, και συγκεκριμένα η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), η ΠΟΕ ΔΕΥΑ, η Ένωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ), αλλά και μεμονωμένα πολλές Δημοτικές Αρχές της χώρας.
Ψήφισμα για την απόσυρση του νομοσχεδίου εξέδωσε και το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας, κατά πλειοψηφία, με την αρνητική ψήφο της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», όπου, μεταξύ άλλων, σημειώνει πως: «Πλήττει τους πολίτες, καθώς η υπαγωγή των υπηρεσιών ύδατος σε ρυθμιστική αρχή, με όρους ελεύθερης αγοράς, θα οδηγήσει σε εκτίναξη των τιμών».
Το εν λόγω νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αφορά στη «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων, και στη διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενίσχυση της υδατικής πολιτικής».
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass