Μακροχρόνια παύση πληρωμών…

ΣΑΡΑΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΙΝΙΑ ΑΓΙΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 2018 ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ «ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑΣ ΠΑΥΣΗΣ ΓΑΙΩΝ»

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2023 13:04

«Μακροχρόνια παύση πληρωμών και όχι μακροχρόνια παύση γαιών, θα έπρεπε να ονομάζεται το πρόγραμμα»: Αγανακτισμένοι με τα «θα» που ακούν εδώ και χρόνια δικαιούχοι του προγράμματος «Μακροχρόνια παύση γαιών», προσήλθαν στα γραφεία της «Ε», καταγγέλλοντας ότι είναι

απλήρωτοι εδώ και χρόνια. Σαράντα πέντε οικογένειες από την Πρινιά Αγιάς αντιμετωπίζουν τον εμπαιγμό του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και των υπεύθυνων του Υπουργείου Γεωργίας, αφού το πρόγραμμα έληξε το 2018 και ακόμη δεν έχουν πληρωθεί την τελευταία δόση. «Τα μήλα ξέρετε πώς πήγαν φέτος, τα άλλα προϊόντα που καλλιεργούμε πήγαν κι αυτά εξίσου άσχημα, χρειαζόμαστε τα λεφτά κατ’ αρχάς για να βιοποριστούμε και για να προγραμματίσουμε τις επερχόμενες καλλιέργειες», έλεγε η αντιπροσωπεία που προσήλθε στην «Ε», διατρανώνοντας την αγανάκτησή της.
Οι απλήρωτοι δικαιούχοι έχουν επισκεφτεί τόσο το κατάστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λάρισα όσο και το κεντρικό κατάστημα στην Αθήνα, εισπράττοντας την απάντηση ότι «δεν υπάρχει η αρμόδια επιτροπή για να κάνει τους διασταυρωτικούς ελέγχους». «Καταλαβαίνετε την κοροϊδία», έλεγαν, «το πρόγραμμα τελείωσε το 2018 κι ακόμη και σήμερα δεν υπάρχουν οι αρμόδιες επιτροπές για να πάρουμε τα λεφτά μας. Και ξέρετε ποιο είναι το παράλογο; Ότι τα λεφτά υπάρχουν, γιατί είναι κοινοτικά. Ο φόβος μας είναι μη μας πούνε ένα πρωί, ”λυπάμαι, τα λεφτά δεν υπάρχουν πια”». Στην κατεύθυνση της δικαίωσης των 45 οικογενειών έχουν ενεργήσει και τοπικοί βουλευτές, οι οποίοι εισέπραξαν το «θα πληρωθούν άμεσα» του Οργανισμού, αλλά οι Πρινιώτες αγρότες ουδέν έχουν λάβει στον τραπεζικό τους λογαριασμό.
Το πρόγραμμα της «μακροχρόνιας παύσης γαιών» ήταν ένα εικοσαετές φιλοπεριβαλλοντικό πρόγραμμα που προέβλεπε την παύση της καλλιέργειας γεωργικών εκτάσεων και τη δημιουργία βιοτόπων σε περιοχές οικολογικού ενδιαφέροντος. Μάλιστα, ενόψει και της νέας ΚΑΠ, η οποία δίνει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος, συνδέοντας τις βασικές ενισχύσεις με φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις, είναι επιβεβλημένη η επιτυχής διεκπεραίωση των εκκρεμοτήτων για τα παλιότερα προγράμματα.
Θ.Α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass