Αντισεισμική θωράκιση και ασφαλή σχολεία

ΖΗΤΑ Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2023 13:35

Το θέμα της αντισεισμικής θωράκισης των σχολείων και της σχολικής στέγης απασχόλησαν τη χθεσινή συνάντηση του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Δήμου Λαρισαίων και εκπροσώπων Συλλόγων Γονέων σχολείων του νομού, με τους αντιδημάρχους Δ. Δεληγιάννη και Γ. Σούλτη, στο Δημαρχείο Λάρισας.

Η Ένωση έθεσε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι υπάρχουν σχολεία που στεγάζονται σε κτίρια που χαρακτηρίζονται «γερασμένα», αφού έχουν χτιστεί χωρίς ή με ελάχιστες αντισεισμικές προδιαγραφές και τα περισσότερα Νηπιαγωγεία, όπως το 55ο, 25ο, 6ο, 9ο, 7ο - 32ο, 18ο - 38ο, 12ο - 16ο, 29ο - 40ό, 39ο, 20ό - 43ο, στερούνται δικής τους στέγης και φιλοξενούνται σε Δημοτικά Σχολεία, σε εκμισθωμένα κτίρια, σε Παιδικούς Σταθμούς, σε Κέντρα Διά Βίου Μάθησης κ.λπ.
«Πολλά τα παραδείγματα στην περιοχή μας, όπως στο 6ο Γενικό Λύκειο Λάρισας, που για έναν χρόνο οι μαθητές κι οι μαθήτριες έκαναν μάθημα, με τον κίνδυνο να βρεθούν κάτω από τα χαλάσματα αν γινόταν ένας νέος σεισμός. Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λάρισας - ΔΑΔ και Ειδικό Νηπιαγωγείο - ΔΑΔ, στεγάζονται σε αποθήκες του διπλανού σχολείου με προέκταση προκάτ και το Νηπιαγωγείο σε κοντέινερ και όλες οι αίθουσες αερίζονται από φεγγίτες. Στο Δημοτικό Σχολείο Φαλάνης που χτυπήθηκε από τον σεισμό του Μάρτη του 2021, ένα κομμάτι του δεν χρησιμοποιείται από τότε λόγω ακαταλληλότητας και τα παιδιά κάνουν μάθημα σε κοντέινερ, ενώ υπάρχει και στατική επικινδυνότητα της στέγης. Και αυτά είναι μερικά μόνο από τα παραδείγματα. Ο τρόπος που αντιμετωπίζεται η σχολική στέγη από όλες τις κυβερνήσεις και την τοπική διοίκηση διαχρονικά είναι μόνο μία πλευρά της εκπαιδευτικής πολιτικής που ακολουθείται. Η μόρφωση των παιδιών της λαϊκής οικογένειας θεωρείται κόστος και γι’ αυτό η πραγματικότητα των σχολικών υποδομών που καθημερινά αντικρίζουν μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικοί και γονείς απέχει πολύ από τις δυνατότητες της εποχής μας» ανέφεραν, μεταξύ άλλων.
Οι πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 38ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας στη συνοικία Αμπελοκήπων και των δύο Νηπιαγωγείων, του 12ου και 16ου, έθεσαν στους αντιδημάρχους μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στα σχολεία τους και έχουν να κάνουν κυρίως με τη διαδικασία μετεγκατάστασης των Νηπιαγωγείων σε δικό τους σχολικό κτίριο, την κατασκευή στεγάστρου στο Δημοτικό Σχολείο και την αναμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου. Με τη σειρά τους, έθεσαν αιτήματα και άλλοι εκπρόσωποι Συλλόγων σχολείων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass