Η «κόκκινη ενδεκάδα» της Λάρισας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2023 12:50

Παρουσιάστηκε χθες σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο της Λάρισας το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στον νομό για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.


Τους 11 υποψήφιους παρουσίασε ο Αλέξης Ζορμπάς, γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας και μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας. Ακολούθησαν παρεμβάσεις από τον Γιώργο Λαμπρούλη, βουλευτή Λάρισας και εκ νέου υποψήφιο, τον Ρίζο Μαρούδα, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας του κόμματος, και από τους υποψήφιους βουλευτές Αντρέα Φώσκολο και Μαρία Κωστή.
Ο Αλέξης Ζορμπάς σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Θέτουμε στο επίκεντρο το βασικό δίλημμα των εκλογών, δηλαδή το πόσο πιο ενισχυμένο θα βγει το ΚΚΕ απέναντι σε όλους αυτούς.
Τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, την Ελληνική Λύση, το ΜέΡΑ25 και άλλες πολιτικές δυνάμεις, που ανεξάρτητα από επί μέρους διαφοροποιήσεις κινούνται στην ίδια αντιλαϊκή κατεύθυνση, με τη μία ή την άλλη χιλιοδοκιμασμένη συνταγή.  Ή θα είναι δυνατός ο λαός ή θα είναι δυνατή η οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση και ο λαός αδύναμος. Όσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ τόσο πιο µεγάλες δυσκολίες θα έχει η οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση».
Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ είναι οι εξής:
-Αβρανάς Δημήτρης, 41 ετών, γεννήθηκε στη Λάρισα και κατοικεί στην Ελασσόνα, είναι αυτοαπασχολούμενος οδοντίατρος και πατέρας δύο μικρών κοριτσιών. Γραμματέας της Τ.Ε. Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ. Από το 2010 είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Ελασσόνας, μέλος του Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας. Σπούδασε στην Οδοντιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. Από φοιτητής είναι οργανωμένος στην ΚΝΕ και δραστήριος στους αγώνες του φοιτητικού κινήματος. Υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδας στο δέκαθλο στις κατηγορίες των εφήβων και των νέων.
- Αθανασιάδης Αθανάσιος, 63 ετών, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σήμερα κατοικεί στο Μελισσοχώρι. Ήταν υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στη Θεσσαλία στις Περιφερειακές εκλογές του 2019. Είναι, πλέον, συνταξιούχος γιατρός ογκολόγος. Διετέλεσε επιστημονικός υπεύθυνος και συντονιστής διευθυντής του Τμήματος Ογκολογίας του ΓΝΛ, μέχρι πρόσφατα. Συμμετείχε επί σειρά ετών στην κλινική έρευνα στην Ογκολογία, συμβάλλοντας ως συγγραφέας στη δημοσίευση δεκάδων επιστημονικών εργασιών σε διεθνώς αναγνωρισμένα περιοδικά. Παράλληλα, είναι μέλος της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας και άλλων επιστημονικών οργανώσεων στην Ευρώπη και την Αμερική. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ. από το 2019 και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου «Εμείς που σπουδάσαμε στον Σοσιαλισμό».
- Καζαντζίδης Περικλής, 59 ετών, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Είναι μέλος της Τ.Ε. Λάρισας του ΚΚΕ.
Από μαθητής οργανωμένος στην ΚΝΕ, σπούδασε στο ΤΕΙ Δασοπονίας στην Καρδίτσα, όπου και συνέχισε τη συνδικαλιστική του δράση και διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών. Από το 1995 διατηρεί εμπορικό κατάστημα στη Λάρισα, όπου συνεχίζει τη δράση του στο κίνημα των αυτοαπασχολουμένων. Είναι αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπόρων Θεσσαλίας τα τελευταία 25 χρόνια.
-Καρυώτη Κική, 40 ετών, φιλόλογος, εκπαιδευτικός, εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση. Είναι μέλος της Ε.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ.
Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Λάρισα, είναι μητέρα ενός μικρού κοριτσιού. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. Από μαθήτρια οργανωμένη στην ΚΝΕ. Μέλος του σωματείου ιδιωτικών εκπαιδευτικών λειτουργών Θεσσαλίας, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Λάρισας και μέλος του Δ.Σ. της Ο.Γ.Ε.
-Κωστή Μαρία, 64 ετών, συνταξιούχος τραπεζικός. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στους Γόννους και κατοικεί στη Λάρισα και στους Γόννους. Έχει σπουδάσει Οικονομικά στο ΠΑ.ΜΑΚ. και είναι παντρεμένη με δύο μεγάλα παιδιά. Στις δημοτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφια δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Δήμο Τεμπών, έχει εκλεγεί δημοτική σύμβουλος.
-Λαμπρούλης Γιώργος, 58 ετών, μέλος της Ε.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ, βουλευτής Λάρισας από το 2012 και αντιπρόεδρος της Βουλής. Έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Λάρισας, 2002-2015, και μέλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας. Ακόμη, υπήρξε μέλος της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ. και αντιπρόσωπος στην Ο.Ε.Ν.Γ.Ε., καθώς επίσης και πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας. Γεννήθηκε στη Λάρισα, όπου και κατοικεί. Είναι γιατρός πνευμονολόγος στο ΓΝΛ και πατέρας ενός ενήλικου παιδιού.
-Μπαρμπούτη Μαρία, 48 ετών, γεννήθηκε και ζει στη Λάρισα, είναι μητέρα δύο ανήλικων παιδιών. Εργάζεται ως αυτοαπασχολούμενη στον κλάδο της εστίασης. Από μικρή ηλικία στις γραμμές της ΚΝΕ. Το 1992 εκλέχτηκε γραμματέας της Οργάνωσης Λάρισας της ΚΝΕ σε ηλικία 17 ετών, στα δύσκολα χρόνια ανασυγκρότησης της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού, 2011-2015. Επίσης, στα Δ.Σ. των Συλλόγων του 30ού Δημοτικού και του 1ου Γυμνασίου.
-Σκόκας Γιάννης, 48 ετών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δήμητρα Αγιάς, ιδιωτικός υπάλληλος. Μέλος του Γραφείου της Ε.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Είναι μέλος της Διοίκησης του ΕΚΛ από το 2008 και πρόεδρος από το 2019. Παλαιότερα στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και ιδρυτικό μέλος των Συλλόγων Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών Αθήνας. Στο Δ.Σ. του ΜΕΣ Δήμητρας από το 2005.
-Τσιάτσιου Αγγελική, 27 χρονών, γεννήθηκε και κατοικεί στη Λάρισα. Απόφοιτη του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας.
Είναι τελειόφοιτη Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών: «Επιστήμες της Αγωγής, Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Ατόμων με προβλήματα προφορικού και γραπτού λόγου». Εργάζεται στην εστίαση, διατελεί μέλος του Δ.Σ. του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού. Στέλεχος της ΚΝΕ από τα μαθητικά της χρόνια και μέλος του Γραφείου του Σ.Π. Θεσσαλίας της ΚΝΕ.
-Τσικριτσής Στέλιος, 34 ετών, γεννήθηκε και κατοικεί στον Τύρναβο από πατέρα αγρότη και μητέρα ιδιωτική υπάλληλο και είναι αυτοαπασχολούμενος αγρότης. Από το 2010, σε ηλικία 22 χρόνων, υποψήφιος με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Δήμο Τυρνάβου, το 2019 εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος Τυρνάβου. Ήταν υποψήφιος βουλευτής Λάρισας το 2015 και το 2019. Είναι πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου και γραμματέας της ΕΟΑΣΝΛ.
-Φώσκολος Ανδρέας, 45 ετών, επίκουρος καθηγητής Αγελαδοτροφίας, με έμφαση στην περιβαλλοντική επιβάρυνση. Γεννήθηκε στον Πειραιά, όπου και έζησε μέχρι το 1997, μετά για σπουδές στο Τμήμα Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Λάρισας. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Wageningen στην Ολλανδία, στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης στην Ισπανία, ενώ εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Cornell των ΗΠΑ, ενώ μέχρι το 2019 εργαζόταν στο Πανεπιστήμιο Aberystwyth στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από τον Οκτώβριο του 2019 είναι επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διευθυντής του Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας-Εκτροφής Μηρυκαστικών Ζώων. Στην ΚΝΕ από φοιτητής συμμετείχε στους αγώνες του φοιτητικού κινήματος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass