ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Αποχωρούν από το μπλόκο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2023 13:08

«Αυτές τις ανάσες ζωής που κερδίσαμε φέτος, τις κερδίσαμε στον δρόμο με αγώνα, απ’ όσους έβγαλαν τρακτέρ, ξεπέρασαν διλήμματα, εκβιασμούς, πιέσεις και έκλεισαν παράλληλα τα αυτιά τους σε ψευτοπαράγοντες που τα παρουσίαζαν όλα ρόδινα. Ο αγώνας μας πλέον αλλάζει μορφή,

δεν σταματάει όμως ποτέ. Χαιρετίζουμε όσους συνεχίζουν τον αγώνα τους στα μπλόκα. Είμαστε μαζί τους και παράλληλα καλούμε όλους τους αγρότες να δυναμώσουν τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες, την ΠΕΜ».
Αυτά αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Αγροτικοί Σύλλογοι Τυρνάβου, Δαμασίου, Αμπελώνα και Δελερίων και προσθέτουν: «Χαιρετίζουμε έναν έναν όλους τους συναδέλφους μας που για πάνω από 10 μέρες δώσαμε ενωμένοι τη μάχη στον δρόμο του αγώνα με αξιοπρέπεια για τα δίκαια αιτήματά μας. Αποδείχθηκε για άλλη μια φορά από τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στο Μέγαρο Μαξίμου με κυβερνητικό κλιμάκιο και στο οποίο συμμετείχαν και εκπρόσωποι του μπλόκου μας, ότι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις, τα μπλόκα, όταν έχουν μαζικότητα και αποφασιστικότητα πάντα πιέζουν τις κυβερνήσεις και είναι ο κύριος παράγοντας να αποσπάσουμε κάποιες κατακτήσεις.
Αποσπάσαμε δεσμεύσεις πληρωμών για τα ροδάκινα-νεκταρίνια- βερίκοκα στις 10 Μαρτίου που εντάσσονται στο «Ουκρανόμετρο», αδικώντας άλλη μια φορά όμως μεγάλο αριθμό ροδακινοπαραγωγών του Δήμου μας, διότι δίνονται με ποικιλίες. Πράγμα που μας βρίσκει αντίθετους, όπως αδικία θεωρούμε το να πεταχτούν εκτός από τη διαδικασία των ενισχύσεων τα αμύγδαλα και τα δαμάσκηνα της περιοχής. Είχαμε τη δέσμευση για άμεση ένταξη της αχλαδοκαλλιέργειας στη διαδικασία των ενισχύσεων πανελλαδικά, όπως και την ενίσχυση της αμπελοκαλλιέργειας στην επαρχία Τυρνάβου. Αναμένουμε πράξεις άμεσα από την Κυβέρνηση για τα παραπάνω προϊόντα, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Συνεχίζουμε να αιτούμαστε άμεση ένταξη των προϊόντων που μένουν εκτός από τη διαδικασία των ενισχύσεων».

 

Συνάντηση αγροτών της Αγιάς
ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Οι Αγροτικοί Σύλλογοι του Δήμου Αγιάς και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας καλούν όλους τους αγρότες της Αγιάς, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, στις 7:00 μ.μ., στην ταβέρνα «Χατζάκος» στην Αγιά, ώστε να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της συνάντησης που έγινε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα για τα θέματα που τους αφορούν. Θα ακολουθήσει κοπή πίτας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass