Διεκδικούν πραγματικές αυξήσεις

ΜΕ ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2023 13:07

Με νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την ερχόμενη Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, απαντούν οι συνταξιούχοι της Λάρισας, διεκδικώντας, πλην άλλων, αύξηση σε όλες τις συντάξεις κύριες και επικουρικές με την ενσωμάτωση στη σύνταξη της προσωπικής διαφοράς του «αντιασφαλιστικού» νόμου

Κατρούγκαλου.
Η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 10.30 π.μ. στην Κεντρική πλατεία Λάρισας και σε περίπτωση βροχής στο Εργατικό Κέντρο.
Εκπρόσωποι των συνταξιούχων απηύθυναν χθες κάλεσμα για δυναμική συμμετοχή στη νέα συγκέντρωση, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ από το Επιμελητήριο Λάρισας.
Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ο πρόεδρος ΟΑΕ, Αστέριος Τσούτσας, ο πρόεδρος συνταξιούχων ΙΚΑ, Θανάσης Κουμαντζέλης, και ο Θεόδωρος Καραγώγος, πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου ν. Λάρισας.
Όπως αναφέρθηκε, η συγκέντρωση γίνεται προκειμένου οι απόμαχοι της εργασίας να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση απαιτώντας, μεταξύ άλλων, πλήρη αποκατάσταση όλων των περικοπών, πραγματικές αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου Νομού Λάρισας, σε συνεργασία με τις άλλες συνταξιουχικές οργανώσεις του νομού, καλεί τα «μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας να προσέλθουν μαζικά για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να υψώσουμε τη φωνή μας να ακουστούμε παντού και κυρίως στους Κυβερνώντες, ότι αυτή η κατάσταση της ακρίβειας, οι αυξήσεις των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, ο καλπάζων πληθωρισμός και οι αυξήσεις ψίχουλα, και μάλιστα ΟΧΙ σε όλους, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.
Δηλώνουμε ανοιχτά και καθαρά, ότι θα το πάμε μέχρι την τελική μας δικαίωση μέχρι να μας επιστρέψουν όλα όσα παρανόμως μας παρακράτησαν, τη 13η και 14η σύνταξη, και αυξήσεις τουλάχιστον όσο και ο καλπάζων τιμάριθμος. Συνεχίζουμε ενωτικά, δυναμικά και αποφασιστικά».
ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ
Οι συνταξιούχοι διεκδικούν:
-Αύξηση σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, με την ενσωμάτωση στη σύνταξη της προσωπικής διαφοράς του αντιασφαλιστικού Νόμου Κατρούγκαλου.
-Άμεση καταβολή των πληρωμένων δώρων.
-Καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους δικαστήρια και προαπαιτούμενα.
-Άμεση έκδοση των συντάξεων.
-Κατάργηση κάθε πλειστηριασμού στην εργατική λαϊκή κατοικία.
-Άμεση πρόσληψη προσωπικού στην υγεία.
-Δωρεάν υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
-Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
-Άμεση καταβολή των συνδρομών 0,20 ευρώ για τις λειτουργικές ανάγκες των συνταξιουχικών οργανώσεων.
Γ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass