Η Agrothessaly «ρίζωσε» και «γιγαντώνεται» στη Λάρισα

ΥΠΕΡΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΜΕ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ –ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΔΕΘ HELEXPO

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2023 15:24

Του Κώστα Γκιάστα

Χρόνο με τον χρόνο η αγροτική έκθεση με την επωνυμία Agro-thessaly

μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο, με αποτέλεσμα να αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες και εκθέτες στη Λάρισα. Αυτό τονίστηκε χθες, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη Τύπου που παρατέθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και η οποία έγινε στο πλαίσιο της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Λαρισαίων και ΔΕΘ Helexpo για την επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Φέτος η έκθεση θα λάβει χώρα στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης 2 με 5 Μαρτίου και αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος κ. Καλογιάννης να ζητήσει βελτίωση ξενοδοχειακών υποδομών, καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχει «πρόβλημα υπερπληρότητας».
Πιο αναλυτικά ο κ. Καλογιάννης είπε πως «πατάμε πολύ γερά στην εμπειρία των προηγούμενων ετών» και συνέχισε λέγοντας πως «οι επιλογές μας δεν ήταν τυχαίες και είχαν αυτά τα χαρακτηριστικά τα οποία μπορεί ο καθένας να τα αποτυπώσει με στοιχεία» και ανέφερε ότι το 2015 που ήταν και η τελευταία χρονιά λειτουργίας της αγροτικής έκθεσης όπως τη γνωρίζαμε, υπήρχαν 80 συμμετέχοντες και 8.000 επισκέπτες.
Τα νούμερα της αμέσως επόμενης περιόδου, μετά τη συνεργασία με τη ΔΕΘ εκτοξεύτηκαν. Για παράδειγμα το 2017 είχαμε 498 συμμετοχές και 40.000 επισκέπτες. Το 2019 είχαμε 780 συμμετοχές και μάλιστα υπήρξε αδιαχώρητο και επεκτάθηκε η έκθεση κατά 5.000 τ.μ. «Όλα αυτά υποδηλώνουν πως πρόκειται για ένα εξαιρετικά σοβαρό γεγονός που βάζει μια ανεξίτηλη σφραγίδα στον εκθεσιακό χάρτη της χώρας». Στη συνέχεια ο δήμαρχος Λαρισαίων υποστήριξε ότι κρίνεται αναγκαία η βελτίωση των ξενοδοχειακών υποδομών της πόλης, καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχει πρόβλημα υπερπληρότητας εξαιτίας μεγάλων γεγονότων, όπως αυτό της έκθεσης. Κλείνοντας αναφέρθηκε στα οφέλη για την πόλη και την τοπική οικονομία και είπε πως είναι εξαιρετικά θετικά. ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ...
Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ Helexpo κ. Kυριάκος Ποζρικίδης είπε πως «αισθανόμαστε πως κάνουμε ένα σύμφωνο συμβίωσης και όχι απλά μια προγραμματική σύμβαση. Περάσαμε το τεστ και αγαπηθήκαμε και αυτή η αγάπη παρέμεινε. Τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά». Για το μείγμα των συμμετεχόντων «συμμετέχουν σαν εκθέτες πάνω από 25 χώρες και δείχνει τη διεθνικότητά της. Μόνο μέχρι σήμερα είναι 250 οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες επιβεβαιωμένοι που θα έρθουν να την παρακολουθήσουν». Λόγω της μεγάλης συμμετοχής είπε πως «Έχουμε πονοκέφαλο με τη φιλοξενία εκθετών. Η Λάρισα έχει γίνει Κολωνία γιατί και εκεί όταν γίνεται η Anuga οι επισκέπτες μένουν και αλλού». Για τις υποδομές βέβαια υποστήριξε ότι «θέλουν διεύρυνση όσον αφορά στην προσφορά».
Τέλος ο αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Νταής αναφέρθηκε στην παρέμβαση της τοπικής αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια στήριξης του αγροτικού κόσμου σε συνεργασία με τη Helexpo. Παρών στη συνέντευξη Τύπου ήταν και ο υπεύθυνος οργάνωσης της Agrothessaly, Βασίλης Σπύρου.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass