Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2023 13:00

Κόβουν πίτα και χορεύουν

Το έθιμο κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας καλά κρατεί στη Λάρισα. Φορείς και Σύλλογοι της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής πραγματοποιούν εορταστικές εκδηλώσεις:


* Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών ειδικών σχολείων και ατόμων ΑμεΑ θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα αύριο Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 11:30 π.μ., στο κέντρο διασκέδασης «Το Χρυσό Τζάκι». Σημειώνεται ότι στο κέντρο υπάρχει ορχήστρα για να χορέψουν τα παιδιά με τους συνοδούς τους.
* Ο Σύλλογος Κωφών-Βαρήκοων Ν. Λάρισας και Αθλητικός Σύλλογος Κωφών-Βαρήκοων Λάρισας θα κόψει πίτα αύριο Σάββατο και ώρα 7.30 μ.μ., στην ταβέρνα «Χρυσό Τζάκι» (1o χλμ. Λάρισας-Θεσσαλονίκης).
* Ο Σύλλογος Βερδικουσιωτών Νομού Λάρισας θα πραγματοποιήσει την ετήσια χοροεσπερίδα του αύριο Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 8:30 μ.μ., στο κέντρο διασκέδασης «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», στον Αμπελώνα. Θα χορέψουν τα τμήματα του Συλλόγου Βερδικουσιωτών Ν. Λάρισας και του Μορφωτικού Συλλόγου Βερδικούσιας.
* Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Καστρί Λουτρό διοργανώνει την ετήσια χοροεσπερίδα-κοπή πίττας αύριο Σάββατο στο Κέντρο Αστέρας (5ο χλμ. Λάρισας-Αμπελώνα). Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με ζωντανή μουσική και χορό. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση: «Ζητούμε τη συμμετοχή και τη βοήθεια των κατοίκων του οικισμού, αλλά και των φίλων μας. Η παρουσία σας είναι πολύ σημαντική για μας. Θα έχουμε την ευκαιρία να διασκεδάσουμε να επικοινωνήσουμε, αλλά και να μοιραστούμε μαζί σας τις προσδοκίες και τις ελπίδες μας για τη νέα χρονιά».
*Ο Σύλλογος «Τσίπουρα και Μεζέδες για μερακλήδες» θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, αύριο Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, στη Λάρισα και συγκεκριμένα στο κατάστημα «Λούκουλος» μετά τις 18.00.
*Ο Σύλλογος των Απανταχού Αποδήμων Σκαμνιωτών «Ο Όλυμπος» θα κόψει την πίτα για το 2023, στον Ξενώνα της Σκαμνιάς «Olympus Lodge», μεθαύριο Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί.
* Το ΚΑΠΗ Μακρυχωρίου του Δήμου Τεμπών θα κόψει την παραδοσιακή βασιλόπιτας μεθαύριο Κυριακή 19 Φεβρουαρίου και ώρα 11 π.μ. Η εκδήλωση θα γίνει στον χώρο του νέου ΚΑΠΗ (δίπλα από τα ΕΛΤΑ).

 

Συνταγογράφηση και εμβολιασμός κατά του ιού των θηλωμάτων

ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΤΟΜΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

H 1η ΤΟΜΥ Αγίου Γεωργίου πραγματοποιεί ενημέρωση, συνταγογράφηση και διενέργεια εμβολιασμού κατά του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (ΗPV) για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2023. Ο εμβολιασμός έναντι του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων ενδείκνυται σε αγόρια και κορίτσια για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, καθώς επίσης και των καρκίνων του στοματοφάρυγγα, του πρωκτού και του πέους, όπως και καλοήθων νοσημάτων σχετιζόμενων με τον ιό.
Στη χώρα μας διατίθεται το εννεαδύναμο (HPV9) εμβόλιο HPV.
Ο εμβολιασμός HPV συστήνεται για αγόρια και κορίτσια στην ηλικία 9–11 ετών.
Σε περίπτωση που ο εμβολιασμός δεν γίνει στη συνιστώμενη ηλικία, μπορεί να γίνει αναπλήρωση έως την ηλικία των 18 ετών. Επισημαίνεται ότι το εμβόλιο HPV αποζημιώνεται πλήρως σε αγόρια και κορίτσια ηλικίας 15-18 ετών μέχρι 31.12.2023.
Το HPV9 συνιστάται για γυναίκες και άνδρες, ηλικίας 18-26 ετών που ανήκουν σε ειδικές ομάδες αυξημένου κινδύνου μετά από συζήτηση με τον γιατρό.
Για πληροφορίες στο τηλέφωνο της δομής 2410-236.742.

 

Οι σημερινοί έλεγχοι για κορονοϊό

Το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορονοϊού στη Λάρισα έχει σήμερα ως εξής: 09:00-15:00 στο Δημαρχείο, 09:00-20:00 στον ΟΣΕ, 09:00-15:00 στον Μύλο του Παππά, 09:00-15:00 στο Εμπορικό Κέντρο Γαία, 09:00-14:00 στην πλατεία Αγιάς και 09:00-14:00 στο ΚΑΠΗ Γιάννουλης.

 

Ημερίδα την Κυριακή για τον σακχαρώδη διαβήτη

Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Σακχαρώδης διαβήτης: Παχυσαρκία - διατροφή και άσκηση» οργανώνουν η Ελληνική Ομοσπονδία Διαβήτη ΕΛΟΔΙ σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Λάρισας μεθαύριο Κυριακή στις 10.15 στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο. Συντονιστής ημερίδας θα είναι ο κ. Ιωάννης Πετρίδης, ειδικός παθολόγος, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Ν. Έβρου, υπεύθυνος του τομέα υγείας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαβήτη, μέλος του International Diabetes Federation.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass