Είχε στο σπίτι του «μαγικά» μανιτάρια

ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΠΑΝΙΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ - ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2023 15:28

Ένα βάζο που περιείχε 42 γραμμάρια από τα αποκαλούμενα και «μαγικά»

μανιτάρια κατέσχεσαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, έπειτα από έρευνα στο σπίτι 31χρονου Λαρισαίου. Πρόκειται για μια από τις σπάνιες, πανελλαδικά, περιπτώσεις κατάσχεσης «μαγικών» μανιταριών, τα οποία θεωρείται πως δεν εντάσσονται στα ελληνικά ναρκωτικά, όπως επίσης δεν συναντώνται συχνά χρήστες τους.
Ορισμένα είδη «μαγικών» μανιταριών (magic mushrooms) περιέχουν παραισθησιογόνες ουσίες, με γνωστότερες την ψιλοκυβίνη και την ψιλοκίνη, ενώ όσοι γνωρίζουν αυτά τα είδη μανιταριών τα συλλέγουν από βουνά ή τα προμηθεύονται μέσω του διαδικτύου.
Μετά την αποξήρανση, οι χρήστες τα χρησιμοποιούν, σε πολύ μικρές ποσότητες, είτε σε σαλάτα είτε πίνοντας τον ζωμό, με αφορμή πάντα τις ψυχοδραστικές ουσίες.
Αρχικά, οι δύο Λαρισαίοι ηλικίας 28 και 31 ετών συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατά περίπτωση κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Ειδικότερα, όπως σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ. «κατά τον έλεγχο, οι δράστες κατελήφθησαν να κατέχουν από κοινού μία νάιλον συσκευασία με ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), βάρους 7,5 γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Στη συνέχεια, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας διενεργήθηκαν νομότυπες έρευνες στις οικίες τους, κατά τις οποίες βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν συνολικά: Γυάλινο δοχείο, περιέχον αποξηραμένα μανιτάρια με παραισθησιογόνο ουσία, βάρους 42,6 γραμμαρίων, γυάλινο δοχείο περιέχον κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), βάρους 9,7 γραμμαρίων και ακατέργαστη κάνναβη σε φούντα, βάρους 2 γραμμαρίων, χάρτινη συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), βάρους 2,8 γραμμαρίων, μία ζυγαριά, ένας μεταλλικός τρίφτης και το χρηματικό ποσό των 360 ευρώ. Κατασχέθηκαν, ακόμα, 2 κινητά τηλέφωνα από την κατοχή των δραστών, καθώς και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του ενός» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες ενώπιον του Μονομελούς Αυτοφώρου Πλημμελειοδικείου Λάρισας, όπου ζήτησαν και έλαβαν ολιγοήμερη προθεσμία προκειμένου να εκδικαστεί η υπόθεσή τους και μέχρι τότε αφέθηκαν ελεύθεροι.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass