Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2023 7:06

Στη Λάρισα η 8η Πανελλήνια Συνάντηση Φυτοπροστασίας
ΑΠΟ 21 ΜΕΧΡΙ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Στη Θεσσαλία θα χτυπά η καρδιά της αγροτικής έρευνας από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου,

με την 8η Πανελλήνια Συνάντηση Φυτοπροστασίας που διοργανώνεται στη Λάρισα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, την Εντομολογική Εταιρεία Ελλάδας, την Ελληνική Φυτοπαθολογική Εταιρεία, την Ελληνική Ζιζανιολογική Εταιρεία, τη Φυτιατρική Εταιρεία Ελλάδος, το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, τον Ελληνικό Σύνδεσμο Φυτοπροστασίας, το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας, τον Γεωπονικό Σύλλογο Λάρισας και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων. Τα θέματα που θα απασχολήσουν την 8η Πανελλήνια Συνάντηση Φυτοπροστασίας που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, είναι: Επανεμφανιζόμενοι εχθροί, ασθένειες και απόσυρση γεωργικών φαρμάκων, εναλλακτικές Προτάσεις Φυτοπροστασίας εντός της Πράσινης Συμφωνίας, Στρογγυλή Τράπεζα: «Πράσινη Συμφωνία και Φυτοπροστασία», διαχείριση ζιζανίων στο πλαίσιο της Πράσινης Συμφωνίας, νέες τάσεις αντιμετώπισης εχθρών και ασθενειών, Καινοτόμες προτάσεις και προϊόντα, Μέθοδοι και συστήματα διαχείρισης ανθεκτικότητας Στρογγυλή Τράπεζα: «Η Βιολογική Γεωργία στο πλαίσιο της Πράσινης Συμφωνίας», αντιμετώπιση σημαντικών εχθρών και ασθενειών στις καλλιέργειες, προγράμματα προστασίας φυτικού κεφαλαίου, ωφελίμων οργανισμών και καταναλωτών, Γεωργία Ακριβείας, Στρογγυλή Τράπεζα: «Σύνδεση της έρευνας με τη γεωργική πράξη, εργαλεία Π.Α.Α, εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση, νομοθεσία, πολιτικές».

 

Ενημέρωση για Erasmus+
ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ Ι.Κ.Υ.

H Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση των προσκλήσεων υποβολής των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ 2023, αύριο Παρασκευή και ώρα 09:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας - Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, στη Λάρισα. Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί για όλους τους τομείς και τις βασικές δράσεις του Erasmus+ 2023 από εκπροσώπους του ΙΚΥ, ανά τομέα, καθώς και από τους υπεύθυνους προώθησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων της ΠΔΕ Θεσσαλίας.

 

Παρουσιάζονται υπηρεσίες του προγράμματος ΤΕΒΑ
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι η Κοινωνική Σύμπραξη Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας με Επικεφαλής Εταίρο τον Δήμο Λαρισαίων, σε συνεργασία με την Εταιρεία «Διάσταση Παρεμβάσεις Κοινωνικής Καινοτομίας ΑΜΚΕ», παρουσιάζουν τις παρεχόμενες Υπηρεσίες και τα Συνοδευτικά Μέτρα στο πλαίσιο του Έργου: «Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων της Κοινωνικής Σύμπραξης Λάρισας», σήμερα Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα» στην Αγιά, και ώρα 11:00 π.μ., με θέμα: «Το ΤΕΒΑ σε κίνηση, Υποστήριξη Ωφελουμένων & Συνοδευτικά Μέτρα». Η ενημέρωση έχει στόχο την πληροφόρηση των ωφελουμένων για τη δυνατότητα συμμετοχής τους στις παρεχόμενες υπηρεσίες και στα Συνοδευτικά Μέτρα που υλοποιούνται από εξειδικευμένο προσωπικό καθόλη τη διάρκεια του έργου. Το Ε.Π. ΕΒΥΣ του ΤΕΒΑ υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών στους απόρους, συνδυάζεται με Συνοδευτικά Μέτρα τα οποία στοχεύουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων και υλοποιείται στο σύνολο της χώρας. Συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου για την ανακούφιση των χειρότερων μορφών της φτώχειας, προάγει την κοινωνική συνοχή και, ως εκ τούτου, συνεισφέρει στον στόχο της εξάλειψης της φτώχειας και συγκεκριμένα στη μείωση του αριθμού των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Ενισχύει τη δημιουργία ευρύτερου δικτύου συνεργαζόμενων Δήμων και Φορέων. Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι όλοι οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης που έχουν επιλέξει να είναι ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής. Η συνολική χρηματοδότηση από το Ε.Π. ΕΒΥΣ του ΤΕΒΑ για το χρονικό διάστημα 2014-2020 αποτυπώνεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα που έχει εγκριθεί από την Ε.Ε. και περιλαμβάνει την ετήσια ανάληψη υποχρεώσεων από το Ταμείο και αντίστοιχη εθνική συγχρηματοδότηση για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. Για περισσότερες πληροφορίες: Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόνοιας Δήμου Λαρισαίων: 2410-680.216, Δήμος Αγιάς: 2494-350.314, Διάσταση Παρεμβάσεις Κοινωνικής Καινοτομίας ΑΜΚΕ: 210-999.6340 (αστική χρέωση), info@ngodiastasi.gr

 

Εκλογές στο Εργατικό Κέντρο
ΘΑ ΔΙΕΝΕΡΓΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ

Από αύριο Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, από τις 11 το πρωί έως τις 7 μ.μ., έως και το Σάββατο, από τις 9 το πρωί έως τις 5 μ.μ., θα διενεργηθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ στο Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας. Τα παραπάνω αποφάσισε η Εφορευτική Επιτροπή που εκλέχθηκε από το 32ο Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, στις 12 Φεβρουαρίου 2023, αποτελούμενη από τους/τις: Μπελτή Πασχάλη, Ζωικά Ελένη, Κατσούλα Γιώργο, Τζαβέλα Γιώργο, Τζιώτικου Μαρία.

 

Οι έλεγχοι για την ανίχνευση κορονοϊού

Το σημερινό πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων του ΕΟΔΥ για την ανίχνευση κορονοϊού στη Λάρισα περιλαμβάνει ελέγχους: 09:00-15:00, στο Δημαρχείο Λάρισας. 09:00-20:00, στον ΟΣΕ Λάρισας. 09:00-15:00, στον Μύλο του Παππά. 09:00-15:00, στο εμπορικό κέντρο ΓΑΙΑ. 09:00-12:00, στο Δημαρχείο Νίκαιας. 09:00-12:00, στο Δημαρχείο Τυρνάβου. 12:30-14:30, στο Δημαρχείο Αμπελώνα.

 

Τελετή ολοκλήρωσης απεξάρτησης στην «Εξοδο»
Τελετή για την ολοκλήρωση του προγράμματος απεξάρτησης μελών στη Θεραπευτική Κοινότητα «Έξοδος» Λάρισας θα πραγματοποιηθεί σε χώρο της Κοινότητας την Τρίτη 21 Φεβρουαριου, στις 6 μ.μ. (2ο χλμ. Λάρισας-Κοζάνης). Θα ακολουθήσει μουσικό δρώμενο.

 

Ομιλία στη ΓΕΧΑ
Την ερχόμενη Κυριακή 19 Φεβρουαρίου και ώρα 6:00 μ.μ., στην αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α. (οδός Μανδηλαρά 14), θα γίνει ομιλία από τον π. Κύριλλο Ιατρό, ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, με θέμα: «Εν παντίθλιβόμενοι αλλ’ ου στενοχωρούμενοι». Την εκδήλωση οργανώνει το Τμήμα Λάρισας της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων «Η Χριστιανική Αγωγή».

 

Αιμοδοσία μηχανικών

Σε εθελοντική αιμοδοσία στα γραφεία του στη Λάρισα, καλεί τους μηχανικούς το ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας, αύριο Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, τις ώρες 9.00-13.00, για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Τμήματος.


Αιμοδοσία προσκόπων για την Ημέρα Σκέψεως

Δράση προσφοράς με εθελοντική αιμοδοσία, για την Ημέρα Σκέψεως, οργανώνει η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Λάρισας το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023. Η αιμοδοσία θα γίνει τις ώρες 9 π.μ. έως 12 μ. στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας. Η κατάθεση αίματος θα γίνεται υπέρ της Τράπεζας Αίματος των προσκόπων του Νομού Λάρισας.


Μνημόσυνο για τους πεσόντες αστυνομικούς

Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας διοργανώνει επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των εν ώρα καθήκοντος πεσόντων αστυνομικών, μεθαύριο Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Αρτέμιου στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας. Η επιμνημόσυνη δέηση θα τελεσθεί στις 11:45 π.μ., ενώ θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση στο εστιατόριο της Λέσχης Δ.Α. Λάρισας.

 

Διακοπή νερού σήμερα

Διακοπή υδροδότησης θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη, από τη ΔΕΥΑΛ, τις ώρες από τις 8:30 έως τις 11:30 π.μ. κατά μήκος της Ε.Ο. Λάρισας-Τυρνάβου, από το ύψος του εργοστασίου «Intrakat» μέχρι το τέλος του δικτύου ύδρευσης, στα όρια του Δήμου Λαρισαίων.

 

Παρουσιάζεται βιβλίο - Οδοιπορικό από Παγασητικό έως Αμβρακικό
Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λάρισας, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου και το Δίκτυο «Λάρισα, η πόλη που μαθαίνει» οργανώνουν εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου του Στέφανου Σταμέλλου «Από τον Παγασητικό έως τον Αμβρακικό: Ένα οδοιπορικό στα πρώτα σύνορα της Ελλάδας».  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 19:30 στο «Χατζηγιάννειο». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Δήμητρα Φυτιλή, φιλόλογος  του 2ου Γενικού Λυκείου Λάρισας, Δημήτρης Κουρέτας, καθηγητής στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Νίκος Κρούπης,  δρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχ. Υπολογιστών, ορειβάτης και ο συγγραφέας. Συντονίζει η πρόεδρος του Συνδέσμου, Ράνια Βερέμη. 

 

Κόβουν πίτα και χορεύουν

 Το έθιμο κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας καλά κρατεί στη Λάρισα. Φορείς και Σύλλογοι της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής πραγματοποιούν εορταστικές εκδηλώσεις:
-Σήμερα Τσικνοπέμπτη, η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας διοργανώνει αποκριάτικο γλέντι στις 8:30 μ.μ. στην Ταβέρνα «Το Λιμανάκι» (Τάκη Τσιόγκα 13). Θα υπάρχει μουσική, εκλεκτοί μεζέδες και καλό κρασί. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6973-311.470 & 6982-173.442.
Σύλλογος Συνταξιούχων Εμπόρων Νομού Λάρισας κόβει πίτα σήμερα Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, στις 6 μ.μ., στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λάρισας. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθεί για την προσφορά του ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Ευάγγελος Βοζαλής.
* Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών ειδικών σχολείων και ατόμων ΑμεΑ θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα μεθαύριο Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 11:30 π.μ., στο κέντρο διασκέδασης «Το Χρυσό Τζάκι». Σημειώνεται ότι στο κέντρο υπάρχει ορχήστρα για να χορέψουν τα παιδιά με τους συνοδούς τους.
ΜΕΣ Χειμαδίου οργανώνει εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτάς του μεθαύριο Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023, στην ταβέρνα «Ο Στέλιος», στην Όσσα Λάρισας, στις 20:30. Προβλέπεται διασκέδαση με την περιβολιώτικη ορχήστρα του Άγγελου Ζέρβα και του Σάκη Φασούλα.
*Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στις 11 π.μ., ο Μουσικός Σύλλογος Λάρισας θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του, στο «Γρηγορειάδειο» Πνευματικό Κέντρο (οδός Παπακυριαζή 63).
Θα ακολουθήσει Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ του Συλλόγου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass