Παρουσιάστηκε η Γεωργία Ακριβείας

ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ AGROTHESSALY

Δημοσίευση: 16 Φεβ 2023 15:02

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε») Του Γ. Γκαντέλου

Η «Γεωργία Ακριβείας – Ένα εργαλείο για την αύξηση της αποδοτικότητας

στον αγροτικό τομέα» παρουσιάστηκε χθες σε αγροτική ημερίδα στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων, στο πλαίσιο της AgroThessaly, της πανελλήνιας έκθεσης για τη γεωργία και την κτηνοτροφία που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα από τις 2 έως τις 5 Μαρτίου (Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης) και διοργανώνεται από το Δήμο Λαρισαίων και τη ΔΕΘ HELEXPO.
Η Γεωργία Ακριβείας είναι μια στρατηγική διαχείρισης αγροκτημάτων που συλλέγει, επεξεργάζεται και αναλύει χρονικά, χωρικά και ατομικά δεδομένα και τα συνδυάζει με άλλες πληροφορίες για τη στήριξη των αποφάσεων διαχείρισης, σύμφωνα με εκτιμώμενη παραλλακτικότητα για βελτιωμένη αποδοτικότητα χρήσης πόρων, παραγωγικότητα, ποιότητα και βιωσιμότητα της γεωργικής παραγωγής. Ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υπεύθυνος του εργαστηρίου «Γεωργία Ακριβείας», κ. Βασίλειος Λιάκος, κατά την ομιλία του αναφέρθηκε αρχικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η γεωργία στη σημερινή εποχή. Επίσης, σύγκρινε τη συμβατική Γεωργία με τη Γεωργία Ακριβείας και περιέγραψε τα πλεονεκτήματα της χρήσης Γεωργίας Ακριβείας. Στη συνέχεια, περιέγραψε αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι παραγωγοί για τη σωστή εφαρμογή των πρακτικών της Γεωργίας Ακριβείας, δίνοντας έμφαση στη σημαντικότητα της χαρτογράφησης της παραγωγής των καλλιεργειών. Παρουσίασε κάποια παραδείγματα από πειράματα που έχουν γίνει για την αποδοτικότερη χρήση των εισροών στους αγρούς και ενημέρωσε το κοινό για μια καινοτόμα αυτόνομη πλατφόρμα (ρομπότ), η οποία αναπτύσσεται από επιστήμονες του Τμήματος Γεωπονίας – Αγροτεχνολογίας για να εκτελεί διάφορες καλλιεργητικές φροντίδες. Στο τέλος της ομιλίας του τόνισε ότι είναι πολύ καλό να χρησιμοποιούμε νέες τεχνολογίες, αρκεί η χρήση τους να μην είναι βεβιασμένη και μόνο για κερδοσκοπικούς λόγους. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου και ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων Π. Νταής. Το «παρών» έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Πρωτογενούς Τομέα Απόστολος Μπίλλης, ο περιφερειακός σύμβουλος Πέτρος Τσακνάκης, οι αντιδήμαρχοι Φαρσάλων Δημήτρης Γούσιας, Νίκος Γκατζόγιας, ο αντιπρόεδρος ΔΕΥΑΦ Στ. Κουκουλιός, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Λελεντζής και Ευάγγελος Κατσαούνης, οι τοπικοί σύμβουλοι Κων/νος Βαρακλιώτης και Θανάσης Γεροσβασίλης, ο πρόεδρος ΠΕΝΑ Νικ. Παυλονάσιος, οι πρόεδροι Κοινοτήτων Φώτης Γρίβας, Νίκος Γούσιος, Θανάσης Λελεντζής και Αλέξανδρος Αγγελακόπουλος, εκπρόσωποι συνεταιρισμών και αρκετοί αγρότες κ.ά.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass