Πάνω από 30 φορτηγά η ανθρωπιστική βοήθεια

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΑΡΧΙΣΕ Η ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2023 13:46

Του Κώστα Γκιάστα
Φωτ.: Α. Παπαγεωργίου
«Dayankomşu» ή αλλιώς… «κουράγιο γείτονες».
Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν με πράξεις και όχι απλά με λόγια, χιλιάδες πολίτες απ’ όλες τις περιοχές της Θεσσαλίας και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα χθες στη Λάρισα. Από το αμαξοστάσιο του Δήμου Λαρισαίων άρχισε η μεταφόρτωση και η αποστολή στην Τουρκία της

ανθρωπιστικής βοήθειας που συνέλεξε η ΠΕΔ Θεσσαλίας.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η συλλογή ανέρχεται σε περισσότερα από 30 φορτηγά κι έτσι, τόσο ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Θανάσης Νασιακόπουλος όσο και ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τον αριθμό αυτόν. Είναι μάλιστα ενδεικτικό το γεγονός πως μέσα στις λίγες ημέρες από την ανακοίνωση του καλέσματος του Δήμου Λαρισαίων προς τους πολίτες, η ανταπόκριση των πολιτών ξεπέρασε κάθε προσδοκία και, όπως υπολογίζεται από τους ανθρώπους των Κοινωνικών Δομών του Δήμου, συσκεύασαν περισσότερα από 1.100 κιβώτια με διάφορα είδη (περίπου 15 φορτηγά), τα οποία συγκεντρώθηκαν στο σημείο που είχε οριστεί για τη συγκέντρωση βοήθειας όλων των Δήμων της ΠΕΔ.
Όπως έγινε μάλιστα γνωστό, από εκεί, με ευθύνη της ΚΕΔΕ, και ύστερα από συνεννόηση με τις υπηρεσίες αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας μας και της Ένωσης Δήμων Τουρκίας θα κατευθυνθούν προς τις σεισμόπληκτες περιοχές. Κατά πάσα πιθανότητα τα φορτηγά της ΠΕΔ Θεσσαλίας αναμένεται να ξεκινήσουν σήμερα για τον τελικό τους προορισμό.
ΝΑΣΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:
ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ
Εντυπωσιασμός εμφανίστηκε από την κινητοποίηση του κόσμου και των Δήμων της Θεσσαλίας ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Θανάσης Νασιακόπουλος ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Μέσω της ΚΕΔΕ, η ΠΕΔ Θεσσαλίας απέστειλε ένα μήνυμα σε όλους τους Δήμους για βοήθεια προς την Τουρκία.
Αυτό που συνέβη εδώ ξεπερνάει κάθε προσδοκία που είχαμε για τη συνεισφορά του κόσμου.
Σίγουρα θα μαζευτούν πράγματα που θα ξεπερνούν τις 8 με 9 νταλίκες.
Απ’ όλη την Ελλάδα αυτήν τη στιγμή συζητιέται και από το Υπουργείο Εξωτερικών να υπάρξει ένα καράβι ολόκληρο διότι δεν περίμεναν κανείς αυτήν τη μεγάλη προσφορά του κόσμου. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους αρχίζοντας από τους Δήμους που ο καθένας έκανε τη δική του διαδικασία.
Ιδιαίτερα τον Δήμο Λαρισαίων για την άψογη συνεργασία που είχαμε. Τους εργαζόμενους που συμβάλλουν τα μέγιστα, αλλά φυσικά και τους εθελοντές που βοηθούν για να ολοκληρωθεί όλη αυτή η εντυπωσιακή διαδικασία».
ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ
Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης επισήμανε την τεράστια και συγκινητική ανταπόκριση της κοινωνίας της Λάρισας, η οποία επέδειξε για άλλη μια φορά ανθρωπιά και αλληλεγγύη.
«Έχουν μαζευτεί εδώ όλα τα τρόφιμα και προϊόντα από τους Δήμους και τις κινήσεις συντονίζει ο δήμαρχος Κιλελέρ και πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Νασιακόπουλος. Εγώ από πλευράς της ΚΕΔΕ, αυτό που θέλω να πω είναι πως υπήρξε μια άμεση αντίδραση των φορέων της αυτοδιοίκησης συνολικά στη χώρα για την ανθρωπιστική βοήθεια που πρέπει να οδηγηθεί στις σεισμόπληκτες περιοχές, στο πλαίσιο της ανθρωπιάς και καλής βούλησης που έχουμε όλοι μας με τη συνεργασία του τούρκικου λαού αυτήν τη στιγμή.
Εμείς ως Δήμος Λαρισαίων κινητοποιήσαμε τους φορείς της πόλης για να συγκεντρωθούν τρόφιμα και απαραίτητα είδη. Το εντυπωσιακό ήταν πως η ανταπόκριση ήταν τεράστια. Δεν πίστευα ποτέ ότι στον Δήμο Λαρισαίων θα ξεπερνούσαμε τα δέκα φορτηγά. Με πολύ χαρακτηριστικά παραδείγματα να εντυπωσιάζουν. Όπως το να βλέπεις έναν ηλικιωμένο 95 χρονών να έρχεται και να φέρνει μια κουβέρτα. Η ανθρωπιά στην πόλη ξεχείλισε πραγματικά και νομίζω πως δώσαμε καλές εξετάσεις στην κατεύθυνση αυτή. Με αυτόν τον ιδιαίτερο και έντονο τρόπο δείχνουμε στοιχεία συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο λαό της Τουρκίας.
Θέλω να ευχαριστήσω ως δήμαρχος Λαρισαίων τους πολίτες, τους φορείς, τις συλλογικότητες, τα σχολεία που κατέθεσαν ότι είχαν για να μιλάμε σήμερα για μια τόσο μεγάλη ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας. Δείχνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και αυτό είναι που πρέπει να κρατήσουμε όλοι μας» κατέληξε ο κ. Καλογιάννης.
Να σημειωθεί ότι συγκεντρώθηκαν τα εξής είδη: Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.), μάσκες, αντισηπτικά, γάντια, χειμερινά ρούχα για παιδιά και ενήλικες, κουβέρτες, παπλώματα, βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας μακράς διάρκειας, γαλατά και τρόφιμα μακράς διαρκείας (κονσέρβες, δημητριακά κ.ά.) και είδη ατομικής υγιεινής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass