«ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ» ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

«Νομισματοκοπείο» το Παζάρι

* «Αυξημένα φέτος τα καθαρά έσοδα» τονίζει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Παν. Νταής διευκρινίζοντας ότι ο Δήμος εξοικονόμησε περί τις 24.500 ευρώ από τη μη ανάθεση της καθαριότητας του χώρου σε ιδιώτη εργολάβο

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2014 12:45 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:02

 

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Δήμου Λαρισαίων θα βρεθεί σύντομα, σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής, η επόμενη διοργάνωση του Παζαριού της Λάρισας, διοργάνωσης που προσελκύει το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών ακόμη και από άλλες περιοχές της χώρας.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της φετινής διοργάνωσης, ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης σημειώνει στην «Ε» πως «στόχευσή μας είναι η αναβάθμιση και όχι η κατάργησή του, η διοργάνωσή του από νέα βάση» διαψεύδοντας τη φημολογία που εντάθηκε κατά την έναρξη του Παζαριού με αφορμή και το γεγονός ότι, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, η πρώτη ημέρα δεν συνοδευόταν φέτος από εκδήλωση πανηγυρικού χαρακτήρα, με τον κ. Καλογιάννη να εισπράττει μάλιστα και δυσμενή σχόλια κατά την επίσκεψή του, το πρώτο βράδυ, στο Παζάρι.

Η διοργάνωση αποφέρει και σημαντικά οικονομικά οφέλη για το Ταμείου του Δήμου Λαρισαίων, καθαρά έσοδα που φέτος αγγίζουν τις 653.000 ευρώ. Με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Παν. Νταή, να σημειώνει προς την «Ε» πως «παρά τα όσα ακούγονται, φέτος τα έσοδα του Δήμου από το Παζάρι είναι πιο αυξημένα».

Η νέα δημοτική αρχή θα παρουσιάσει αναλυτικά τα οικονομικά στοιχεία της φετινής διοργάνωσης σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με σκοπό την ενημέρωση των συμβούλων, ενώ σε λίγες ημέρες θα παραλάβει και τα αποτελέσματα έρευνας που έκαναν σπουδαστές Τμήματος του ΤΕΙ Θεσσαλίας με επικεφαλής καθηγητή τους, στο πλαίσιο της οποίας, επισκέπτες αλλά και εκθέτες ερωτήθηκαν για τη διοργάνωση.

ΕΣΟΔΑ

Όπως εξηγεί ο κ. Νταής, φέτος «τα καθαρά έσοδα, χωρίς ΦΠΑ, ανέρχονται στις 653.000 ευρώ αντί των 673.000 πέρυσι. “Φαινομενικά” έχουμε μείωση των εσόδων, στην πραγματικότητα φέτος τα έσοδα είναι αυξημένα παρότι επίσης οι εκθέτες ανήλθαν στους 736 από 760 πέρυσι, από τους 867 συνολικά χώρους έκθεσης» τις λεγόμενες «παράγκες».

«Παράγκες» που ανάλογα τη θέση τους, μισθώνονται από 525 έως και 935 ευρώ η κάθε μία. «Καταρχήν» συμπληρώνει ο κ. Νταής «ο Δήμος εξοικονόμησε φέτος 24.600 ευρώ από τη μη ανάθεση τελικά σε ιδιώτη εργολάβο, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, του έργου της καθαριότητας του χώρου, έργο που ανέλαβε η Διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου μας.

Η εισήγηση της προηγούμενης δημοτικής αρχής για απευθείας ανάθεση του έργου δεν εγκρίθηκε από την προηγούμενη Οικονομική Επιτροπή, μετά τις αντιρρήσεις μας, οι οποίες υιοθετήθηκαν και το έργο δεν ανατέθηκε τελικά.

Με απόφαση επίσης της προηγούμενης Οικονομικής Επιτροπής, μειώθηκε φέτος κατά 12.000 ευρώ το μίσθωμα του λούνα παρκ, δηλαδή από 122.000 ευρώ το 2013 σε 110.000 ευρώ φέτος. Ο ανάδοχος του έργου χορήγησε 500 κάρτες “ελεύθερης εισόδου”, τις οποίες διέθεσε η αρμόδια Διεύθυνση, με κοινωνικά κριτήρια, σε 250 παιδιά απόρων οικογενειών και σε άλλα 250 παιδιά των δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών».

Φέτος επίσης, με απόφαση της προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου, μειώθηκε κατά 20% το αντίτιμο της μίσθωσης χώρων όπως οι ταβέρνες, οι ψησταριές και τα χαλβαδοπωλεία. Στην πραγματικότητα τα καθαρά έσοδα του Δήμου αυξήθηκαν» καταλήγει ο κ. Νταής διευκρίζοντας ότι «στο πλαίσιο της διαφάνειας τα οικονομικά στοιχεία θα παρουσιασθούν αναλυτικά στο Δημοτικό Συμβούλιο», ευχαριστώντας τέλος δημοσίως, διεύθυνση και υπαλλήλους της Διεύθυνσης Τοπικής Αγροτικής Οικονομίας του Δήμου «που εργάσθηκαν ημέρα και νύχτα για την επιτυχία της διοργάνωσης, χωρίς πρόσθετη αμοιβή».

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα αναμενόμενα αποτελέσματα έρευνας που υλοποίησαν για λογαριασμό του Δήμου, σπουδαστές του Τμήματος Διοίκησης και Διαχείρισης Εργων του ΤΕΙ Θεσσαλίας με επικεφαλής καθηγητή του Τμήματος.

Ερευνα που περιλάμβανε τόσο τους εκθέτες όσο και τους επισκέπτες. Οι εκθέτες κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα «τι θα θέλατε να αλλάξει» όπως και σε ερωτήματα, μεταξύ άλλων, για τον αριθμό των επισκεπτών, για τον αν ο τζίρος είναι ικανοποιητικός, για τον τρόπο παραχώρησης των θέσεων, για το κόστος ενοικίασης, το κόστος του ρεύματος, για την υποστήριξη των υπηρεσιών του Δήμου, για τους χώρους στάθμευσης, τους χώρους υγιεινής κ.α.

Στο ερωτηματολόγιο των επισκεπτών τώρα, διακρίνεται το σκέλος των προτάσεων για αλλαγές. Οι οποίοι κλήθηκαν να προτείνουν αν θέλουν να αλλάξει κάτι, ως προς την περιοχή στην οποία γίνεται το παζάρι, ως προς τις εκδηλώσεις του Δήμου, ως προς τους χώρους εστίασης, υγιεινής κλπ.

Νωρίτερα έπρεπε να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως, το μέσο με το οποίο μετακινήθηκαν στον χώρο (αυτοκίνητο, ποδήλατο κλπ), ο λόγος για τον οποίο επισκέπτονται το παζάρι (αγορές, ψυχαγωγία κλπ) ενώ μεταξύ άλλων κλήθηκαν να βαθμολογήσουν, ανάλογα με την ικανοποίησή τους, τους χώρους των αγορών, τη σχέση ποιότητας – τιμής των προϊόντων κ.α.

Να σημειωθεί πως τα αποτελέσματα της έρευνας θα παραδοθούν σύντομα στον Δήμο Λαρισαίων.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass