«Κόντρες» για τις κορύνες στις εισόδους των πάρκινγκ

ΕΝΩ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΔΙΝΟΝΤΑΝ ΑΔΕΙΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, ΤΩΡΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΞΗΛΩΝΟΝΤΑΙ - ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2023 13:53

Του Κώστα ΓκιάσταΔιαφωνίες που οδηγούν σε καταγγελίες, αλλά επιφέρουν καμιά φορά και πρόστιμα, προκαλεί στη Λάρισα το ζήτημα της τοποθέτησης πλαστικών κορύνων στις εισόδους των πάρκινγκ και φαίνεται πως απασχολεί αρκετούς πολίτες, ιδιαίτερα στον χώρο του κέντρου της

πόλης όπου και η συγκέντρωση οχημάτων και η έλλειψη θέσεων πάρκινγκ είναι μεγάλη.
Οι πλαστικές κορύνες με μια παλιά κανονιστική επιτρέπονταν, αλλά πλέον απαγορεύονται. Έως και πριν από μερικά χρόνια ο κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης μπορούσε να πάρει άδεια από τον Δήμο μέσω του Τμήματος Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών για την τοποθέτηση πλαστικών κορύνων. Αυτές τοποθετούνταν υπό την επίβλεψη της αρμόδιας υπηρεσίας έτσι ώστε να μην εμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά και να επιτρέπουν με ασφάλεια την είσοδο και έξοδο των οχημάτων από και προς το πάρκινγκ. Κάποια στιγμή όμως αυτό άλλαξε και κρίθηκε αρνητικά ως τακτική σε έλεγχο νομιμότητας και με εντολή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε κάθε καταγγελία το Τμήμα Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων υποχρεούται να πάει και να τις ξηλώσει. Στη θέση των κορύνων γίνεται η ανάλογη διαγράμμιση, ενώ τοποθετείται και μια πινακίδα Ρ39. Μετά την ανατροπή της κατάστασης ως προς τη νομιμότητα των κορύνων υπήρξε ένα «κύμα» καταγγελιών για να ξηλωθούν από τη θέση τους.
Από το σημείο αυτό και μετά όμως αρχίζει ένας νέος κύκλος αντιδράσεων και παρεξηγήσεων. Όπως εξηγούν στην «Ε» εκ μέρους του Τμήματος Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων το πρόβλημα της εισόδου - εξόδου οχημάτων δεν λύνεται με τη διαγράμμιση (εκτός του ότι το ζήτημα είναι σε μεγάλο ποσοστό κατασκευαστικό των κτιρίων). Αυτό διότι πολλοί οδηγοί δεν υπολογίζουν τη διαγράμμιση, με αποτέλεσμα να παρκάρουν σε τέτοιο σημείο που να εμποδίζουν την κίνηση των οχημάτων. Σε μια τέτοια περίπτωση καλείται η Δημοτική Αστυνομία η οποία μπορεί να επιβάλλει πρόστιμο ύψους 20 ευρώ, όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιοί της στην «Ε» για το θέμα.
Μία από τις περιπτώσεις στην οποία γίνεται αγώνας για να δοθεί μια λύση είναι κι αυτήν που εξηγεί για λογαριασμό της «Ε» ένας πολίτης, τα στοιχεία του οποίου διαθέτει η εφημερίδα.
«Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς αντιμετωπίζω σοβαρά και άλυτα εν μέρει προβλήματα σε ό,τι αφορά το ιδιωτικό - ιδιόκτητο χώρο στάθμευσης. Το μόνιμο πρόβλημα είναι καθαρά τα όρια στους χώρους σταθμεύσεως όπου φυσικά καταπατούνται συνεχώς είτε από δημότες μας είτε από διαφόρους «γνωστούς» τους» λέει και γίνεται πιο συγκεκριμένος «Από το 2005 είχα καταθέσει χαρτιά και είχε εγκριθεί η άδεια τοποθέτησης πλαστικών κορύνων από τον Δήμο Λάρισας και είχε εν μέρει επιλυθεί όλο το ζήτημα».
Όμως, όπως εξηγεί, τον Αύγουστο του 2022 τα προβλήματα επέστρεψαν καθώς «κλιμάκιο των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Λάρισας κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας έκρινε ότι είναι παράνομες και αποφάσισαν την άμεση απομάκρυνση των κορύνων».
Σε ερώτημα που έκανε, όπως περιγράφει, στο αντίστοιχο γραφείο, του είπαν πως θα ξηλωθούν όλες διότι παραβιάζουν τα άρθρα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας υπ. αριθ. 34 και 48.
Ο συμπολίτης μιλώντας στην «Ε» θέτει και τη δεύτερη διάσταση του προβλήματος «Από τότε και μετά μαλώνουμε συνέχεια με ανθρώπους που έχουν παρκάρει με τέτοιο τρόπο τα οχήματά τους στην είσοδο του πάρκινγκ. Όμως από κάποια στιγμή και μετά δεν μπορείς να το κάνεις αυτό οπότε καλούμε τη Δημοτική Αστυνομία», για την οποία αναφέρει πως υπάρχουν φορές που δεν κατάφερε να δώσει ουσιαστική λύση παρά τις επίμονες προσπάθειες.
ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ
Ο πολίτης μάλιστα απευθύνει κι ένα ερώτημα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων και σχετίζεται με την τοποθέτηση των μεταλλικών προστατευτικών γύρω από τους κάδους απορριμμάτων/ανακύκλωσης και σε κάποια κεντρικά Parking και για το εάν αυτές εμπίπτουν στα εν λόγω άρθρα του ΚΟΚ που εμπίπτουν και οι κορύνες στις εισόδους των πάρκινγκ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass